Stil Gastro

PRIGODA ZA LJUBITELJE

Vinska škola Jelene Šimić Valentić stiže u Split

PRIGODA ZA LJUBITELJE
'Naučiti kako prepoznati vino vrhunske kvalitete, kako dekantirati vino, naučiti ga organoleptički analizirati, te upoznati njegove arome može vas odvesti u potpuno novu dimenziju svijeta...'

"Vino je jedan od najstarijih proizvoda koji ljudi konzumiraju. Vino povezuje ljude na jedan poseban način. Znanje i edukacija o kvaliteti i poznavanju vina pruža potpuno novi doživljaj spoja prirode i čovjeka..." - nadahnuto i s ljubavlju o vinima govori sommelierka Jelena Šimić Valentić, koja u Splitu od 1. do 3. travnja organizira jako zanimljiv eno-gastro kulturološki događaj.

U restoranu Diocletian's Wine House, na adresi Nepotova 4, u splitskoj gradskoj jezgri, 1. travnja će se s početkom u 19 i 30 sati održati početni tečaj poznavanja vina "Prvi susret s vinom".

Njemu će prethoditi program "Vino i knjiga" od 17.30 sati, na kojem sudjeluju Alis Marić i Jelena Šimić Valentić, koje će isti program održati i u subotu u 11 sati.

U poslijepodnevnim satima subote, od 17. 30 sati, u Diocletian's Wine Houseu na rasporedu je napredni tečaj poznavanja vina nazvan "Vinskim putevima svijeta".

Uvod u sva događanja bit će vinska radionica 31. ožujka, s početkom u 19 sati.

Splićani, među kojima mnogi generacijama proizvode i vlastita vina, nedvojbeno bi mogli biti zainteresirani za ovakav program u svom gradu, kao i vinoljupci općenito.

"Vinska škola odličan je potez za sve one koji znaju cijeniti kulturu vina i koji žele svoje znanje podići na višu razinu, kako bi im to uživanje bilo potpuno.

Poznavanje vina omogućuje da u potpunosti uživate u njemu. Naučiti kako prepoznati vino vrhunske kvalitete, kako dekantirati vino, naučiti ga organoleptički analizirati, te upoznati njegove arome može vas odvesti u potpuno novu dimenziju svijeta..." - zaključuje sommelierka Jelena Šimić Valentić, preko čijih se kontakata (e-mail [email protected], te na broj 098 16 58 073) mogu dobiti sve dodatne informacije.

Naslovnica Gastro