Sport Vodeni sportovi

Mitrović: Ivo Giovanelli je uvijek bio uzor svima

Jučer je na splitskom groblju Lovrinac pokopan Ivo Giovanelli, jedan od najvećih splitskih vaterpolista koji je umro u 92. godini. Prethodno je u nazočnosti njegovih sinova s obiteljima održana komemoracija na Zvončacu, u prostorijama Jadrana čiji je igrač, a potom i djelatnik bio pokojni Giovanelli.

Od šjor Đove su se oprostili brojni jadranaši, bile su zastupljene sve generacije (Ivica Cipci, Mislav Bezmalinović...). Na komemoraciji su bili i drugi ugledni sportski djelatnici, predsjednik Splitskoga saveza športova Ivan Veštić, košarkaški trener Petar Skansi...

Na Giovanellijevu karijeru podsjetio je Frane Mitrović, predsjednik Sportskog društva Jadran.

- Bilo je to 78 godina druženja dvaju velikana - šjor Đove s jedne, i Jadrana s druge strane. Giovanelli je igrao i nogomet u Hajduku, no kao 13-godišnjak opredijelio se za vaterpolo. Sa 17 godina bio je reprezentativac i najmlađi olimpijac na OI u Berlinu 1936., a nastupio je i na OI u Londonu 1948. Uvijek je bio uzor ostalim igračima, kapetan - biranim riječima o Giovanelliju je govorio Mitrović.

- Nakon završetka igračke karijere, ostao je u vaterpolu, bio je tajnik, pa i predsjednik Jadrana. Šjor Đove svakako ulazi u legendu kluba, dao je sve za vaterpolo - istaknuo je predsjednik SD Jadrana.

T. BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi