Sport Vodeni sportovi

stiže hannover

Jadran traži prve bodove u Ligi prvaka: 'Nije lijepo gubiti, idemo po pobjedu'

stiže hannover

Tri su kola vaterpolske Lige prvaka prošla, a splitski je Jadran još bez boda.

Nova šansa za prve bodove stiže večeras (20.30, Arena Sport) kada u gradu pod Marjanom gostuje njemački prvak Hannover koji je također bez pobjede, ali ima dva remija. Prilika je to da se tribine poljudskog bazena ponovno napune, a da gledatelji stvore vjetar u leđa „jadranašima“ na putu do prvog trijumfa u Ligi prvaka poslije 24 godine.

- Igramo opušteno i bez imperativa u ovom natjecanju, ali opet nam u podsvijesti stoje tri poraza. Gušt je igrati Ligu prvaka, ambijent je drugačiji i dokazuješ se protiv najboljih, no nije lijepo gubiti. Želimo tu prvu pobjedu večeras protiv Hannovera! – kaže Ante Visković (25), jedan od udarnih Jadranovih šutera.

U večerašnjem dvoboju jedino je sigurno to da Jadran ni ovaj put neće moći računati na Ivana Krapića i Željka Kovačića. Krapić bi se mogao vratiti nadolazećeg vikenda, dok će se na povratak Kovačića pričekati još nekoliko tjedana. Izostanke njih dvojice treneru Ivanu Asiću teško je nadoknaditi.

Kakav je Hannover?

- Njemačka momčad praktički bez Nijemaca, ali su dobro posloženi s odličnim pojedincima iz naše regije. Odigrali su neriješeno s Olympiacosom, što je super rezultat, a mogli su slaviti i u Zagrebu protiv Mladosti. Igraju bez imperativa jer su sigurni na završnom turniru, ali imaju oni i mane koje ćemo probati iskoristiti.

Recept za pobjedu Ante vidi u utakmici protiv Szolnokija u prvom kolu. Jadran je tada izgubio 10:9, ali mu je malo nedostajalo da uzme bod.

- Tada smo bili kompaktniji u obrani, pa smo i u napadu izgledali ljepše i opuštenije.

Kao i uvijek, sve polazi od obrane.

- Zvuči kao floskula, ali to je zaista tako. Ako si dobar u obrani, dobiješ sigurnost i u napadu. Imamo dobre šutere i napad nije problem. Uvijek ćeš nekako pronaći način. Nastojat ćemo doći do što više laganih golova, da se malo opustimo i budemo poletniji. Ne odgovara nam nekakvo jurcanje, nismo taj profil momčadi – zaključuje Visković.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi