Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Gradski derbi izvan grada: Mornar i POŠK u Makarskoj, bazen u Poljudu još se čeka

uz rub bazena

Prvi gradski derbi u sezoni odigrali su vaterpolisti Jadrana i POŠK-a u Makarskoj, a sada će se i drugi dogoditi u gradu pod Biokovom, danas je na rasporedu dvoboj opet POŠK-a, ali sada protiv Mornar Brodospasa. Splitski “vodeni sportovi” još uvijek čekaju da se bazen u Poljudu pusti u pogon.

Ima nekih najava da bi se u 50-metarskom bazenu moglo početi trenirati idućeg tjedna, a da bi 33-metarski mogao biti osposobljen do kraja mjeseca, ukoliko nova kotlovnica prođe tehnički pregled. Do tada, evo i drugi splitski gradski derbi u Makarskoj.

Mornarevci su, sudeći po do sada odigrani mutakmicama, favoriti u ovom okršaju. Malo je nedostajalo da se kroz drugi krug kvalifikacija probiju u četvrtfinale LEN Eurokupa,a na startu su TRiglav A1 regionalne lige pobijedili u Makarskoj beogradski Partizan. POŠK je, s druge strane, uvjerljivo izgubio na startu lige od Jadrana i čini se kako će teško do bodova u ovoj utakmici, no uvijek su ti gradski derbiji neobični i teško je predvidjeti rasplet, bez obzira na razliku u kvaliteti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi