Sport Vodeni sportovi

vaterpolski veterani

Splićani viceprvaci Europe: samo se Oasis uspio probiti kroz Maglu

vaterpolski veterani

Vaterpolisti splitske Magle 1975 na europskoj su smotri u Sloveniji osvojili drugo mjesto. U veteranskoj konkurenciji iznad 40 godina u finalu je bolji bio mađarski Oazis sa 5:3. U prvom susretu na turniru Splićani su s 12:3 potopile srpske Somove, da bi potom svladali i Romu sa 6:5. U trećem kolu u skupini bolji je bio Oazis 10:5, a u polufinalu je Magla s 10:4 svladala domaći Kranj.

U finalu su pak s 5:3 bili bolji Mađari na čijim je vratima bio trostruki olimpijski pobjednik Zoltan Szecsi. Magla je osnovana 2012., a ovo im je bio prvi značajniji euro nastup.

Zbog privatnih i poslovnih obveza Magla je bila lišena pomoći Marija Oreba, Višeslava Sarića i Mitje Travnikara. U Sloveniji su nastupili: Dario Bojčić, Jakša Buljan, Ranko Kučas, Marko Pavičić, Mario Vuco, Vladimir Vuco, Marko Denković-Kraljev, Mateo Jurić, Leonard Juras, Boris Milošević, Željko Ivanišević, Deni Mandić, Mirko Grljušić, Toni Smirčić, Nebojša Kirigin. Uz njih je bio i stručni stožer kojeg su sačinjavali Marjan Arapović, Nikola Ćurković i Danijel Luković.

U Sloveniji su nastupile još dvije splitske ekioe. Stari As u kategoriji iznad 30 godina bio je peti, a Veteran 70+ u kategoriji iznad 45 godina završio je na trećem mjestu. Četvrti su pak u toj kategoriji bili dubrovački veterani. Idućeg ljeta pak na rasporedu je svjetska smotra u Južnoj Koreji, točnije Gwangju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi