Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Mladi plivač splitskog Jadrana pred ostvarenjem sportskog sna: iako još nije potvrđeno, ali s novim rekordom ispunio je normu za Olimpijske igre

uz rub bazena

Plivač splitskog Jadrana, Marin Mogić plasirao se u finale na 800 metara slobodno na Europskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Glasgowu.

Mogić se plasirao u finale s novim hrvatskim rekordom i trećim vremenom kvalifikacija 7.51.78 što je gotovo sedam sekundi bolje od rekorda kojeg je sam postavio u ožujku ove godine 7:58.56.

Prema plivačkom portalu www.swimswam.com, Mogić je isplivao A normu za Olimpijadu koja se održava u Tokiju 2020.g. I to za oko tri sekunde "viška". 

Iako službene norme nisu još oglašene, Mogić je s ovim rezultatom s velikom sigurnošću potvrdio ostvarenje svog sportskog sna, nastup na Olimpijskim igrama.

Jedan od najvećih uspjeh Jadrana utkao je trener reprezentacije i Jadrana, Mate Ružić. Nekada uspješni plivač koji je potekao iz Jadrana, a danas uspješni trener koji ostvaruje zapažene međunarodne rezultate sa Jadranovim plivačima u posljednjih nekoliko godina.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi