Sport Vodeni sportovi

korak do borbe za medalju

Joković najavio četvrtfinale: Crnogorci nemaju šanse!

korak do borbe za medalju

U četvrtfinalu nema popravnog, a nema ni lake utakmice. Svjesni su to svi u redovima hrvatske reprezentacije, aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog doprvaka uoči borbe za polufinale protiv Crne Gore, aktualnog doprvaka Europe.
Istina, ovo je nova Crna Gora. Slabija po mnogima u odnosu na reprezentaciju koja je u Beogradu prije dvije i po godine osvojila srebro, a kad je bila tako blizu još većeg uspjeha.

- Gledajući zadnje rezultate, Crna Gora je osvojila Svjetsku ligu, zatim, iako oslabljena, ne u najjačem sastavu, uzela je broncu na Mediteranskim igrama. Igra joj se poboljšala u odnosu na prošlu godinu. Vratio se Mlađan Janović te su dobili širinu, a on je uz Aleksandra Ivovića najbolji igrač Crne Gore. Bit će njih dvojicu teško zaustaviti, ali ako u tome uspijemo, napravili smo veliki posao u četvrtfinalu – kazao je Maro Joković, jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca.

Reprezentativac iz Župe dubrovačke se ozlijedio na početku priprema. Propustio je završni turnir Svjetske lige.

- Sad je dobro. Sve je u redu – istaknuo je Joković, kojem je radi predostrožnosti u zavoju šaka desne ruke.

‘Čekamo Srbiju’

Hrvatska je u skupini očekivano dobila Nizozemsku (slabašnu Tursku nećemo ni spominjati jer to, pogotovo za naše, nije bio ni lakši trening). Zatim, na kraju neočekivano odlično odigrala protiv Grčke nakon čega je naraslo samopouzdanje kod naših reprezentativaca, a kod navijača optimizam da ćemo opet Jokovića i ekipu vidjeti na pobjedničkom postolju. Crna Gora je također bez poraza. Ispustila je pobjedu protiv domaćina, Španjolske, u odluci tko će biti pobjednik skupine (7:7, Španjolci su zahvaljujući boljoj pogodak razlici izborili prvo mjesto te izravan plasman u četvrtfinale), te je kao druga igrala protiv Rumunjske za prolaz među osam. Ivović i ekipa su se poigrali s Rumunjima (15:5).

- Ono što smo mogli vidjeti ovdje u Barceloni, Crna Gora je iznimno fizički jaka momčad. Kako dobro mi znamo njih, tako i oni nas. Rekao bih kako su oni imaju više razloga biti nezadovoljni što smo im mi suparnici, nego obrnuto. Dobili smo ih u četvrtfinalu na SP-u u Kazanju 2015., zatim u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju – podsjetio je Joković.

- Što se nas tiče, gledajući utakmicu s Grčkom, jedinu pravu utakmicu koju smo imali do sad na EP-u, dobro smo stajali u obrani. Ona je i najvažnija u našoj igri. Iz nje ide lepršaviji napad. Imamo još prostora da bude bolje, pogotovo tu mislim na realizaciju igrača više. Naši bekovi su dominirali protiv Grčke, baš je obrana u toj utakmici bila jako, jako dobra. Takvi moramo biti i protiv Crne Gore – rekao je 31-godišnji hrvatski reprezentativac, te razgovor zaključio prognozom preostala tri četvrtfinala uz napomenu kako pobjednik Hrvatska – Crna Gora u polufinalu ide na pobjednika ogleda Mađarska – Srbija.

- Mađari se nisu iskazali, te je Srbija protiv nje favorit u četvrtfinalu. Talijani su veliki favoriti za prolaz među četiri protiv Rusije, dok Španjolskoj dajem prednost protiv Grčke. Imaju dužu klupu. Međutim, nama je najvažnije da mi dobijemo Crnu Goru. Moramo za to odigrati još jednu odličnu utakmicu. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi