Sport Vodeni sportovi

polufinale kupa

Jug ubio brzo sve nade POŠK-ovaca

polufinale kupa

Nije bilo dileme tko će u finale. 'Ubio' je Jug vrlo brzo sve nade POŠK-ovaca, ne u pobjedu, već u podnošljiv poraz. Na kraju je bio tri puta uspješniji (18:6).

- Jug je svojom kvalitetom udaljio POŠK-a od svog gola. Iz takve obrane išao je napad. Sijevale su kontre – naglasio je Ivica Tucak, hrvatski izbornik.

- Sve je od početka bilo na našoj strani. Možda smo i lakše, te prije nego smo očekivali, riješili pitanje pobjednika. Međutim, zasluženo jer je sve bilo više nego dobro. Toliko o POŠK-u. To je za nama, a sad razmišljamo samo o Jadranu. Ponovit ću što sam rekao i prije turnira u Zagrebu: jesmo favoriti. Ne bježimo od te uloge, ali respektiramo Jadrana. To je vrlo dobra momčad. Ivan Asić je trener je protiv koga, bez obzira koga vodi, nikad nije lako – rekao je Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Nije gledao uživo ogled između Jadrana i Mornara, ali sate nakon pobjede s POŠK-om, do finala s Jadranom, potrošit će u gledanju snimke prve utakmice polufinala. Ne prepušta Kobeščak ništa slučaju.

- Mi se nadamo trofeju. Međutim, znamo koji je način da se do njega dođe – podvukao je Jugov trener

Na kraju opet Tucak.

- Jug se nije potrošio protiv POŠK-a. I da jest, opet bi bio apsolutni favorit u finalu – rekao je hrvatski izbornik.

Finale između Juga i Jadrana igra se u Zagrebu, na Savi, u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 16 sati uz izravan televizijski prijenos na drugom programu HTV-a. Jugaši su zadnje dvije godine pobjednici Kupa Hrvatske, kojeg su osvajali ukupno dvanaest puta. Najuspješniji su klun matjecanja. Ovo je 26. izdanje Kupa Hrvatske, kojeg je zagrebačka Mladost osvajala osam putta, riječko Primorje EB četiri puta, a jednom POŠK, 1999. pod imenom Splitska banka.

Uspiju li Jugaši i 13. put osvojiti Kup Hrvatske u svojim vitrinama imat će ukupno 60 trofeja. Splitski Jadran nema niti jedan nacionalni kup. Naime, nije bio pobjednik ni u bivšoj državi u kojoj se Kup počeo igrati 1973. godine. Jug je Kup SFRJ osvojio dva puta, i to 1981. i 1983. godine

Jug CO – OVK POŠK 18:6

ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 350.

Suci: Tomislav Copić i Ante Bura (obojica iz Šibenika).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (8 obrana), Macan (1), Fatović (2), Lončar (2), Joković (2), Garcia (2), Ivanković (1), Rašović (2), Renzuto (2), Pavličević (1), Benić (1), Lozina (2), Jarak (1 obrana), Kržić. Trener: Vjeko Kobešćak.

OVK POŠK: Bratim (6 obrana), Bego (1), Divković, Begović (1), Vuletta, Vukić (1), Elez (1), Šitum, Bebić, Delić (1), Borovčić Kurir, Sunara, Butić (1). Trener: Damir Polić.

Igrač više: Jug CO 4/7, OVK POŠK 4/10.
Peterci: Jug CO 1/1
Četvrtine: 5:1, 5:2, 6:2, 2:1.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi