Sport Vodeni sportovi

vaterpolska fešta

Noć svjetskih prvaka: uzvanici pozdravili najbolje na svijetu

vaterpolska fešta

Na Noći svjetskih prvaka, koja je održana u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, pljeskalo se hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, koja je pod vodstvom Ivice Tucka ovog ljeta osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Prisjetili su se okupljeni velikih pobjeda, pogotovo polufinalne protiv Srbije te finale protiv domaćina, Mađarske.

Tradicionalno u sklopu večeri proglašen je najbolji hrvatski vaterpolist u godini na isteku, ali i po prvi put najbolja vaterpolistica.

U jubilarnoj 30. anketi Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2017. godini, kojeg je birao žiri sastavljen od sedmorice bivših hrvatskih vaterpolskih asova, redom članova reprezentacije koja je prije 10 godina, u Melbourneu 2007. također osvojila svjetsko zlato (Frano Vićan, Samir Barač, Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković, Teo Đogaš, Igor Hinić i Ratko Rudić), slavio je Sandro Sukno, kapetan hrvatske reprezentacije i član Juga uz kojeg su u najboljoj sedmorci godine četvorica Jugaša, vratar Marko Bijač, centar Luka Lončar, desna krila Maro Joković i Xavi Garcia, zatim, Anđelo Šetka (Jadran Split) i Andro Bušlje (Olympiacos).

Najbolju vaterpolisticu nagradio je Hrvatski vaterpolski savez, a prva pobjednica tog izbora je Petra Bukić iz zagrebačke Mladosti.

Nagradu 'Poseban doprinos hrvatskom vaterpolu' dobio je Željan Konsuo, dopredsjednik Juga i Hrvatskog vaterpolskog saveza te član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, a nagradu 'Trofej HVS-a' žiri u sastavu Ivo Trumbić, Johan Cipci i Mile Nakić odlučio je dodijeliti Stjepku Bradariću, dugogodišnjem vaterpolistu, priznatom splitskom privredniku i dugogodišnjeg sportskog djelatniku POŠK-a, kluba koji je nedavno obilježio 80 godina uspješnog djelovanja.

Bradarić je jedan od ključnih osoba stvaranja jakog, europskog POŠK-a, ali i jedan od ključnih sportskih djelatnika u organizaciji Mediteranskih igara i Europskog prvenstva u Splitu.

uskoro opširnije...

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi