Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Težak potop splitskog Jadrana: 'žapci' pobjednički krekeću na Savi

uz rub bazena

Peti uzastopni poraz doživjeli su vaterpolisti splitskog Jadrana. Nije dobro. Ni sinoć u Zagrebu protiv Mladosti nije bilo ozlijeđenog Krapića (otprije i Šetke), a načet je bio i Antonijević. U takvom „krnjem" sastavu bez pomoći trojice ključnih igrača teško je bilo očekivati pozitivan rezultat protiv „žabaca" koji su ove sezone također sastavili vrlo snažnu momčad. Jadran je krenuo obećavajuće realiziravši prve dvije situacije s igračem više (Visković, Milardović) za vodstvo 2:0.

Mladost je vrlo brzo okrenula na 3:2, a početkom druge četvrtine Mornar je još bio u egalu kada je Marinić Kragić realizirao peterac za 4:4. Međutim, nakon toga napad je stao, a Mladost je olako počela puniti Anićevu mrežu te je početkom trećeg dijela igre povela 10:5. Od tog trenutka, iako je do kraja utakmice bilo još 14 minuta, „jadranaši" kao da nisu vjerovali u preokret. Došli su na 10:7 i onda osam minuta ostali bez pogotka. Pobjedu Zagrepčana potvrdio je Marković golom za 12:7 u startu zadnje četvrtine.

Sezona se definitivno ne razvija prema očekivanjima za ekipu sa Zvončaca. U Triglav regionalnoj ligi pretposljednji su na ljestvici sa samo jednom pobjedom u pet utakmica, a europska avantura ovisi o ishodu uzvrata u Marseilleu za mjesec dana. Pet poraza u nizu je iza njih, a prilika da toj crnoj seriji stanu na kraj pruža se u sljedećem kolu kada im u goste stiže riječko Primorje. Pobjeda je apsolutni imperativ.

Semafor na Savi

MLADOST - JADRAN ST 16:9 (3:3, 5:2, 3:2, 5:2)

Zagreb, Plivalište na Savi. Triglav regionalna liga, 5. kolo.Suci:Vlaho Radičević i Jakov Blašković (obojica iz Dubrovnika).

MLADOST: Marcelić (5 obrana), Slade, Radu (3), Zović (2), Bajić (1), Biljaka (1), Bukić (2), Vlahović (2), Lazić, Marković (2), Paškvalin, Lipar, Bašić (3), Samardžić.

JADRAN ST: Anić (4 obrane), Strujić, Z. Butić (1), Marinić Kragić (2), Miletić, Antonijević, Pejković, Power (1), Marelja, Visković (1), Milardović (3), Bušelić, Buzdovačić (1), Franičević.

Igrač više: Mladost 4/8, Jadran ST 6/8. Peterci: Jadran ST 1/1. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi