Sport Vodeni sportovi

rodbinske veze

Vaterpolo: Tuckova loza opila Talijane

rodbinske veze

Nikola nema privilegija, češće je ostalih na meti trenerovih kritika, jer su Tucku mjerilo rad i rezultati, a za nećaka kaže: On ih ima!

Nikola nema privilegija, češće je ostalih na meti trenerovih kritika, jer su Tucku mjerilo rad i rezultati, a za nećaka kaže: On ih ima!

Maestro Ivica Tucak dirigirao je novim podvigom šibenskoga vaterpolskog orkestra. U vodi je, za 12:8, drugu euroligašku pobjedu nad Brescijom, njegove signale uspješno prenosio nećak mu Nikola Samodol, strijelac dvaju pogodaka! Praktički, Tuckova je loza opila Talijane, koji provokacijama i grubostima nisu uspjeli razvodniti “narančaste”.

Bliski rođaci i njihov Šibenik NCP, na pragu su malog čuda, prolaska u četvrtfinale Eurolige, od čega ih dijeli još pobjeda nad kotorskim Primorcem. Slučajno ili ne, Nikola je prva šibenska opcija na lijevom krilu, poziciji s koje je Ivica do prije četiri godine bio prijetnja suparničkim vratarima.

Može li nećak zablistati u vodi poput današnjeg mu trenera?!
- Niki je ova sezona došla kao kruna dugogodišnjeg rada, potvrda svih kvaliteta koje je iskazivao kroz mlađe kategorije u klubu i reprezentativnim selekcijama. Polivalentan je igrač, sposoban igrati na svim pozicijama i definitivno može biti oslonac momčadi Šibenika u budućnosti - ocjenjuje Tucak, uz uvjeravanja da Nikola zbog bliskih rodbinskih veza s njim nema privilegija u bazenu:

CROPIX

- Dapače, češće je od ostalih na meti mojih kritika. Mjerilo su mi samo rad i rezultati, a on ih ima. Čak i izvan bazena, jer je vrlo uspješan student na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Zajedno igrali u trenerovoj oproštajnoj sezoni

Jednu sezonu su čak i zajedno igrali, Tuckovu oproštajnu. Samodol je mnogo ranije počeo upijati Ivine poteze, finte, driblinge…
- Ono po čemu je Ivica poseban kao trener, to je vrhunsko poznavanje svih segmenata vaterpola te, pogotovo, strast prema vaterpolu i sposobnost da baš to prenese na igrače. U tome je valjda i tajna svih naših uspjeha - veli Samodol.

Njega i suigrače, Tucak je pripremio na sve zamke koje mogu postaviti Talijani:
- Znali smo da će sve napraviti kako bi izbjegli novi poraz, bili upozoreni na mogućnost provokacija i potrebu da na njih ne reagiramo.

Igrači Šibenika ipak su reagirali, ali ne na isti način, što je oduševilo trenera:
- Uzvraćali smo im pogocima i vrhunskim potezima, odigrali zrelo kao da su u našim redovima nositelji svjetskih i olimpijskih zlata. Nemam običaj izdvajati pojedince. Ako baš moram, to je Boris Letica, koji je, otkad ga pratim, odigrao utakmicu karijere. Sad smo u situaciji da sami o sebi ovisimo, na svom bazenu igramo utakmicu odluke za četvrtfinale Eurolige. Ako nismo u stanju dobiti, jasno je da ne prolazimo - zaključio su Tucak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi