StoryEditorOCM
Više od sportaMurphyjev zakon

Triput je Liverpoolu donio pobjede kod Manchester Uniteda, tv komentator sada priznao da je bio ovisnik o kokainu

Piše F. V.
10. travnja 2024. - 14:12

Bivši nogometaš Liverpoola Danny Murphy (47) priznao je kako je nakon završetka igračke karijere bio ovisnik o kokainu. U razgovoru za ‘Ben Heath Podcast‘ bivši veznjak kluba s Anfielda koji se nakon karijere bavi poslom tv komentatora za BBC Sport (Match Of The Day) otkrio je da je nakon što je objesio kopačke o klin imao ozbiljnih problema s drogom.

S Liverpoolom je Murphy osvojio šest trofeja. Bio je dio momčadi trenera Gerarda Houlliera koja je 2001. godine osvojila čak pet trofeja (Kup UEFA, FA kup, Liga kup, UEFA Superkup i Charity Shield). Bio je i povremeni engleski reprezentativac (devet nastupa). Međutim, nakon završetka igračke karijere upao je u velike probleme.

- Kada igraš nogomet problemi koje imaš nisu problemi, novac stiže, svi su ti podrška... - aludirao je na financijske probleme poput plaćanja računa i slično.

- U jednom razdoblju bio sam na kokainu, pušio travu, pio. Jedno vrijeme bio sam ovisnik o kokainu. Mislio sam da bez kokaina ne mogu ništa - priznao je Murphy i otkrio da su mu terapija odvikavanja i podrška okoline pomogli da se izvuče na pravi put.

- Godinu dana sam bio u svijetu boli.

Tijekom karijere Murphy je čak triput Liverpoolu svojim pogocima donosio pobjede u najvećim derbijima protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Svaki put bile su to minimalne pobjede 1:0. Zabijao je za trijumfe nad najvećim rivalom 17. prosinca 2000. godine, 22. siječnja 2002. te 24. travnja 2004. godine. Zbog toga je kao igrač bio iznimno popularan među navijačima Liverpoola, a simpatizeri Uniteda nisu ga mogli vidjeti ni nacrtanog.

Ipak, dolaskom novog trenera Rafe Beniteza u ljeto 2004. godine otišao je u Charlton, tako da nije bio dio momčadi koja je u sezoni 2004/05 senzacionalno osvojila naslov prvaka Europe. Kasnije je igrao i za Tottenham. Fulham i Blackburn. Karijeru je završio 2013. godine s čak 417 nastupa u Premiershipu.

image

Kapetani Danny Murphy i Andrija Vuković na utakmici Fulhama i RNK Splita

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:41