StoryEditorOCM
Više od sportanije im lako

Šokantno priznanje profesora ‘tjelesnog‘: Dobio sam popis čiju djecu smijem dotaknuti; Molim vas, dajte da uhvatim...

Piše Sport SD
5. ožujka 2024. - 08:30

Raditi u sportu s djecom sve je teže. Roditelji imaju sve više prohtjeva, a društvo nameće sve više ograničenja te se treneri ili profesori tjelesne i zdravstvene kulture teško nose s tim. U konačnici pati razvoj djeteta.

Jedan od primjera stiže nam i iz Srbije, a ništa značajno drugačije nije ni u mnogim hrvatskim školama.

- Od direktorice sam dobio spisak čijoj djeci mogu asistirati pri preskakanju kozlića, a čijoj ne mogu, dok sam radio na zamjeni u jednoj školi - kaže za Blic Miloš Ademović, diplomirani nutricionist i sportski trener. Govoreći o stanju u obrazovanju, Ademović je istakao da su nastavnicima vezane ruke, te da se čini da roditelji idu ka tome da urede sistem kako oni žele.

- Kad dijete preskače kozlića, moraš ga držati za ruku da ne padne, da se ne ozlijedi... Dobio sam spisak! Na njihovom roditeljskom savjetovanju roditelji su potpisali čiju djecu smijem dotaknuti, jer to je fizički kontakt, molim vas, dajte da uhvatim, da dijete ne razbije glavu – rekao je šokirani Ademović.

To je samo jedan od problema s kojim se susreću, a u konačnici pate djeca. Jer ona s popisa koju nije smio dodirnuti, asistirati im, na kraju kozlić nisu ni preskakivala. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:15