stdClass Object ( [id] => 1102197 [title] => On je sve ono što nogometni romantičari žele vidjeti kod igrača, a njegova nevjerojatna životna priča zasluženo će dobiti i filmsku verziju [alias] => on-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Filmskih priča je u današnjem nogometu sve manje. Klubovi dogovaraju transfere djece koja još uvijek pohađaju osnovnu školu, mladi se nogometaši od samih početaka uče „profesionalnom” ponašanju i životu koji često bude lišen onih stvari koji ga čine zanimljivim i sve je više onih koji razmišljaju racionalno te vrlo rano odustaju od nogometa kada procijene da im stvari ne idu zamišljenim putem.

Jamie Vardy nije jedan od njih. On je nogometaš čija fascinantna životna priča već godinama izaziva simpatije diljem sportskog svijeta i kojeg nogometni romantičari jednostavno ne mogu ne voljeti.

Zbog toga nije čudno što se ponovno intenzivirala priča o filmu koji će se snimati po njegovom životu, a koji je najavljen još prije nekoliko godina. Scenarist će biti Adrian Butchart, čovjek koji je najpoznatiji po radu na sada već kultnom filmu „Goal!”, koji prati put Amerikanca meksičkog porijekla Santiaga Muneza koji pokušava uspjeti u Newcastle Unitedu. Butchart je također radio i na nastavku priče o Munezu, a iako prepuni klišeja, ti filmovi su postali nezaobilazno štivo ljubitelja nogometa željnih uradaka o najljepšoj igri na svijetu kojih kronično nedostaje na tržištu.

U projekt bi trebali biti uključeni Gareth-Ellis Unwin i Simon Egan, producenti zaslužni za „Kraljev govor” koji je 2011. godine dobio Oscara za najbolji film, dok se kao glumci koji bi trebali uprizoriti lik Vardyja spominju Zac Efron, Robert Pattinson i Louis Tomlinson iz One Directiona. A iako je današnja filmska scena prepuna uprizorenja istinitih priča koje nerijetko budu izmijenjene do neprepoznatljivosti kako bi bile zanimljive široj publici, Vardyjev život gotovo da ne treba nikakvu umjetničku intervenciju.

---

image
AFP
---

Igrao je s uređajem za praćenje na nozi

Jamie je rođen u Sheffieldu i odrastao je kao navijač Sheffield Wednesdaya, za koji je i igrao do svoje 16. godine. Tada su mu u klubu rekli da više ne računaju na njega jer je bio prenizak i premršav, a on je nakon toga prešao u redove Stocksbridge Park Steelsa, kluba koji se natjecao u 9. razredu engleskog nogometa. Vardy je prvo igrao za rezervnu momčad, a 2007. je debitirao za prvu ekipu, što mu je osiguralo plaću od 30 funti tjedno (oko 260 kuna).

To mu, naravno, nije bilo dovoljno za život, pa je uz nogomet radio u tvornici medicinskih proteza. Posao mu se sastojao od ubacivanja proteza od karbonskih vlakana u velike pećnice, zbog čega je s vremenom razvio probleme s leđima. No fizički zahtjevan posao, mala zarada i naizgled nikakve šanse za uspješnu karijeru nisu Vardyja udaljile od nogometa, kao što ga nije udaljio ni kućni pritvor na koji je osuđen 2007. godine.

Vardy je bio vani s prijateljem koji je nosio slušni aparat. U jednom trenutku dvojica nepoznatih mladića počela su mu se izrugivati i naguravati ga, a Jamie je stao u njegovu obranu i pretukao ih.

- Nisam ponosan na ono što sam učinio, ali branio sam ga i uvijek bih stao iza svog prijatelja – rekao je Vardy.

Određen mu je šestomjesečni kućni pritvor te mu je na nogu stavljen elektronički uređaj za praćenje.

- To je jedna od stvari koje su me učinile osobom kakva jesam danas. Bilo je teško i ostavilo je veliki trag na moju obitelj. Svi moji prijatelji su se zabavljali, a ja sam bio zaključan u kući – prisjeća se Vardy.

No, zabavljanje s društvom bio je manji problem. Jamie nije smio boraviti van kuće iza 18 sati, što ga je značajno ograničilo u igranju utakmica i treniranju, ali ne i sasvim spriječilo. Vardy bi tempirao svoju minutažu ovisno o tome koliko je teren na kojem se igra udaljen od njegove kuće, što znači da bi domaće utakmice najčešće uspio odigrati cijele, dok bi s udaljenijih gostovanja trebao ranije otići. Tako bi se nerijetko događala scena da primjerice u 60. minuti izlazi iz igre i preskače ogradu kako bi uskočio u automobil prijatelja koji bi ga čekao da ga što prije vrati kući, kako mu policija ne bi pokucala na vrata.

---

image
AFP
---

Taj period natjerao je Vardyja da se malčice uozbilji, a njegove predstave na terenu i sjajan osjećaj za gol učinile su ga traženom robom među klubovima koji su se natjecali u višim rangovima. Tako je 2010. potpisao za Halifax Town i odveo ga do naslova prvaka 6. lige, uz 25 golova i titulu igrača sezone.

Sljedeće je sezone potpisao za Fleetwood Town te i njih odmah uveo iz 5. u 4. ligu, uz 31 gol zahvaljujući kojima je stigao do titule najboljeg strijelca lige. Zbog količine posla koju je obavljao na terenu i svoje brzine privukao je pažnju trenera diljem 2., 3. i 4. engleske lige. No, nije sve bilo u njegovim fizičkim sposobnostima, Jamie je bio mentalno jak i imao čeličnu volju te karakter koji je vjerojatno glavni razlog što je uspio u karijeri.

Zbog koktela od vodke i Skittlesa nije mogao zaliječiti ozljedu

Kašnjenje na trening u Fleetwoodu se nije kažnjavalo novčanim kaznama, već bi prekršitelj morao gol trčati oko terena. Kako se Fleetwood nalazi na sjeverozapadnoj obali Engleske, temperature su tijekom zime u pravilu vrlo niske. Ali umjesto da se raspravlja s trenerom i odbije to učiniti, Jamie bi inat pokazivao na drugi način – tako što bi cijelo vrijeme trčao punim sprintom.

Nakon uspješne sezone u Fleetwoodu, Vardy je 2012. prešao u redove tadašnjeg drugoligaša Leicester Cityja za najveći iznos koji je ikada plaćen za nekog igrača izvan prve četiri lige – milijun funti. No, onda je došla praktički prva ozbiljnija kriza u Vardyjevoj karijeri. Bio je izvan forme i nije se mogao „sastati s loptom”, zbog čega je sve češće nailazio na kritike navijača te ozbiljno počeo razmišljati o odlasku.

Kada smo napisali da se nakon kućnog pritvora „malčice uozbiljio”, nismo lagali. Vardy se po dolasku u Leicester još uvijek držao svojih starih navika, kao što je primjerice pretjerivanje s alkoholom. Tako je potpredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha otkrio da je Jamie u svojim ranim danima u klubu često na jutarnji trening dolazio još uvijek vidno pod utjecajem alkohola.

---

image
AFP
---

I ne samo to, sam Vardy je u svojoj autobiografiji otkrio da je često znao piti neobičan koktel kojeg je (vjerojatno) sam izumio. U veliku bocu vodke od tri litre rastopio bi crvene i ljubičaste Skittles bombone te bi se opuštao uz tu neobičnu mješavinu, pogotovo dok je bio ozlijeđen. Fizioterapeut Leicestera Dave Rennie jednom se prigodom bio danima čudio kako Vardyjev oporavak od jakog udarca koji je zadobio u bedro stagnira, a onda je shvatio da količina mješavine vodke i Skittlesa koju je ovaj konzumirao vjerojatno ima značajnog utjecaja na to.  

Srivaddhanaprabha je nakon toga odlučio porazgovarati s Vardyjem i uspio mu otvoriti oči, nakon čega je napadač odlučio promijeniti svoje navike i počeo živjeti životom koji više naliči profesionalnom nogometašu.

Unatoč svim njegovim manama, tadašnji trener Nigel Pearson i njegov pomoćnik Craig Shakespeare nisu htjeli da Vardy napusti klub te su ga uspjeli nagovoriti na ostanak, a to se pokazalo kao sjajan potez, jer se on već sljedeće sezone vratio svojim starim navikama. Odveo je Leicester do naslova prvaka Championshipa i postigao 16 pogodaka te zaradio nagradu suigrača za najboljeg klupskog igrača sezone.

Povijesni uspjesi s Leicesterom i nevjerojatan podvig

Njegove dobre igre su se nastavile, a onda je došla slavna sezona 2015./16. u kojoj je Leicester na spektakularan način, mimo svih predviđanja, došao do naslova prvaka Engleske. Vardy je bio sjajan, kao uostalom i cijela ekipa. Energija koju je donosio na teren bila je nenadmašna, a njegova kvaliteta u završnici bila je rijetko viđena na engleskim terenima. Dobar nos za gol u prosincu 2015. osigurao mu je mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, nakon što je postao prvi igrač koji je postigao pogodak u 11 uzastopnih utakmica Premier lige, dok mu je još jedan gol nedostajao da izjednači rekord Jimmyja Dunnea iz sezone 1931./32. koji je zabijao u 12 utakmica zaredom u tadašnjoj First Division.

---

image
AFP
---

Javnost je zanimalo u čemu leži tajna njegovih igara i kako većinu vremena na terenu izgleda svježe kao da je utakmica tek počela, a Vardy je jednom prilikom otkrio svoju rutinu prije utakmice. Večer prije bi popio otprilike dva decilitra Porta (desertnog vina) kako bi lakše zaspao, a netom pred utakmicu bi strusio dupli espresso i tri limenke Red Bulla.

Momčad Leicestera te je sezone krasila kemija na terenu i zajedništvo izvan njega, zbog čega su zaradili simpatije cijelog nogometnog svijeta. Većina nogometnih romantika navijala je da trofej ode u ruke te simpatične skupine autsajdera predvođene trenerom koji je tijekom svoje karijere zaradio epitet vječnog gubitnika, a svi oni na svoje su došli 2. svibnja 2016.

Cijela ekipa Leicestera okupila se u Vardyjevoj kući kako bi gledali susret Chelseaja i Tottenhama. Da bi Leicester postao prvak, Tottenham nije smio pobijediti, ali je na poluvremenu vodio 2:0. No Chelsea se vratio i susret je završio 2:2, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka u domu Jamieja Vardyja nastala je tolika euforija da se vjerojatno cijelo susjedstvo treslo. Snimke i fotografije te večeri obišle su svijet i do danas svjedoče o vremenu u kojem je zajedništvo slavilo nad bogatstvom i moći.

Vardy je te sezone još jednom u karijeri došao do titule najboljeg igrača lige, a njegove partije kojima je pomogao Leicesteru doći do nevjerojatnog uspjeha prometnule su ga u jednog od glavnih napadača engleske reprezentacije narednih godina. Prošle sezone je, zahvaljujući 31 postignutim pogotkom, osvojio Zlatnu kopačku Premier lige postavši tako najstariji igrač kojem je to pošlo za rukom, a ove je godine s Leicesterom osvojio prvi FA kup u klupskoj povijesti.

Taj podvig Vardyju je osigurao posebno mjesto u povijesti engleskog nogometa, jer je postao prvi nogometaš koji je nastupio u svim fazama najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. Za one koji ne znaju, FA kup se sastoji ukupno od 14 rundi, od kojih u prvih šest nastupaju isključivo amaterski klubovi, dok se momčadi od 1. do 4. lige priključuju tek u sedmom kolu. Koliko je vjerojatno da igrač koji je u jednoj fazi svoje karijere nastupao za ekipu iz 9. ili 10. lige kasnije uspije doći do finala, procijenite sami.

---

image
AFP
---

Trnoviti put do zvijezda Vardyja je motivirao da zajedno sa svojim menadžerom osnuje akademiju koja amaterskim igračima daje mogućnost da iskuse treninge s vrhunskim trenerima i da odigraju utakmicu pred skautima profesionalnih klubova te možda uspiju ponoviti ono što je on napravio.

Životna priča Jamieja Vardyja pravi je primjer kako se trudom i vjerom u svoje mogućnosti može napraviti više nego što možda i sam očekuješ. Od kućnog pritvora, igranja 9. lige s uređajem za praćenje i problema s leđima zbog ubitačnih smjena u tvornici, Vardy je dogurao do predvodnika jedne od najljepših priča u povijesti nogometa te je postavio rekorde od kojih neki možda nikada neće biti srušeni.

Na tom putu je postao prava ikona modernog nogometa i igrač kojeg će se svi rado prisjećati, ne samo zbog njegovih igračkih kvaliteta, već i zbog karaktera koji ga čini svim onim što nogometni romantičari žele vidjeti kod igrača.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => od trnja do zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => od trnja do zvijezda 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-27 07:09:44 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-29 18:00:00 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2021-05-29 18:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 34 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974964.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974956.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974958.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974960.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974962.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/27\/17974966.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x618","hd_17974964_1920.jpg":"1920x1080","k_17974964_1280.jpg":"1280x1280","k_17974964_1024.jpg":"1024x1024","k_17974964_640.jpg":"640x640","k_17974964_480.jpg":"480x480","k_17974964_340.jpg":"340x340","k_17974964_220.jpg":"220x220","o_17974964_1280.jpg":"1280x772","o_17974964_1024.jpg":"1024x618","o_17974964_640.jpg":"640x386","o_17974964_480.jpg":"480x289","o_17974964_340.jpg":"340x205","o_17974964_220.jpg":"220x132","h_17974964_1280.jpg":"1280x854","h_17974964_1024.jpg":"1024x683","h_17974964_640.jpg":"640x427","h_17974964_480.jpg":"480x320","h_17974964_340.jpg":"340x227","h_17974964_220.jpg":"220x147","pp_17974964_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974964_1024.jpg":"805x1024","pp_17974964_640.jpg":"503x640","pp_17974964_480.jpg":"377x480","pp_17974964_340.jpg":"267x340","pp_17974964_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_17974956_1920.jpg":"1920x1080","k_17974956_1280.jpg":"1280x1280","k_17974956_1024.jpg":"1024x1024","k_17974956_640.jpg":"640x640","k_17974956_480.jpg":"480x480","k_17974956_340.jpg":"340x340","k_17974956_220.jpg":"220x220","o_17974956_1280.jpg":"1280x852","o_17974956_1024.jpg":"1024x682","o_17974956_640.jpg":"640x426","o_17974956_480.jpg":"480x319","o_17974956_340.jpg":"340x226","o_17974956_220.jpg":"220x146","h_17974956_1280.jpg":"1280x854","h_17974956_1024.jpg":"1024x683","h_17974956_640.jpg":"640x427","h_17974956_480.jpg":"480x320","h_17974956_340.jpg":"340x227","h_17974956_220.jpg":"220x147","pp_17974956_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974956_1024.jpg":"805x1024","pp_17974956_640.jpg":"503x640","pp_17974956_480.jpg":"377x480","pp_17974956_340.jpg":"267x340","pp_17974956_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x819","hd_17974958_1920.jpg":"1920x1080","k_17974958_1280.jpg":"1280x1280","k_17974958_1024.jpg":"1024x1024","k_17974958_640.jpg":"640x640","k_17974958_480.jpg":"480x480","k_17974958_340.jpg":"340x340","k_17974958_220.jpg":"220x220","o_17974958_1280.jpg":"1280x1023","o_17974958_1024.jpg":"1024x819","o_17974958_640.jpg":"640x511","o_17974958_480.jpg":"480x383","o_17974958_340.jpg":"340x271","o_17974958_220.jpg":"220x175","h_17974958_1280.jpg":"1280x854","h_17974958_1024.jpg":"1024x683","h_17974958_640.jpg":"640x427","h_17974958_480.jpg":"480x320","h_17974958_340.jpg":"340x227","h_17974958_220.jpg":"220x147","pp_17974958_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974958_1024.jpg":"805x1024","pp_17974958_640.jpg":"503x640","pp_17974958_480.jpg":"377x480","pp_17974958_340.jpg":"267x340","pp_17974958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"682x1024","hd_17974960_1920.jpg":"1920x1080","k_17974960_1280.jpg":"1280x1280","k_17974960_1024.jpg":"1024x1024","k_17974960_640.jpg":"640x640","k_17974960_480.jpg":"480x480","k_17974960_340.jpg":"340x340","k_17974960_220.jpg":"220x220","o_17974960_1280.jpg":"1280x1921","o_17974960_1024.jpg":"1024x1537","o_17974960_640.jpg":"640x960","o_17974960_480.jpg":"480x720","o_17974960_340.jpg":"340x510","o_17974960_220.jpg":"220x330","h_17974960_1280.jpg":"1280x854","h_17974960_1024.jpg":"1024x683","h_17974960_640.jpg":"640x427","h_17974960_480.jpg":"480x320","h_17974960_340.jpg":"340x227","h_17974960_220.jpg":"220x147","pp_17974960_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974960_1024.jpg":"805x1024","pp_17974960_640.jpg":"503x640","pp_17974960_480.jpg":"377x480","pp_17974960_340.jpg":"267x340","pp_17974960_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x675","hd_17974962_1920.jpg":"1920x1080","k_17974962_1280.jpg":"1280x1280","k_17974962_1024.jpg":"1024x1024","k_17974962_640.jpg":"640x640","k_17974962_480.jpg":"480x480","k_17974962_340.jpg":"340x340","k_17974962_220.jpg":"220x220","o_17974962_1280.jpg":"1280x843","o_17974962_1024.jpg":"1024x675","o_17974962_640.jpg":"640x421","o_17974962_480.jpg":"480x316","o_17974962_340.jpg":"340x224","o_17974962_220.jpg":"220x145","h_17974962_1280.jpg":"1280x854","h_17974962_1024.jpg":"1024x683","h_17974962_640.jpg":"640x427","h_17974962_480.jpg":"480x320","h_17974962_340.jpg":"340x227","h_17974962_220.jpg":"220x147","pp_17974962_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974962_1024.jpg":"805x1024","pp_17974962_640.jpg":"503x640","pp_17974962_480.jpg":"377x480","pp_17974962_340.jpg":"267x340","pp_17974962_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x686","hd_17974966_1920.jpg":"1920x1080","k_17974966_1280.jpg":"1280x1280","k_17974966_1024.jpg":"1024x1024","k_17974966_640.jpg":"640x640","k_17974966_480.jpg":"480x480","k_17974966_340.jpg":"340x340","k_17974966_220.jpg":"220x220","o_17974966_1280.jpg":"1280x857","o_17974966_1024.jpg":"1024x686","o_17974966_640.jpg":"640x428","o_17974966_480.jpg":"480x321","o_17974966_340.jpg":"340x227","o_17974966_220.jpg":"220x147","h_17974966_1280.jpg":"1280x854","h_17974966_1024.jpg":"1024x683","h_17974966_640.jpg":"640x427","h_17974966_480.jpg":"480x320","h_17974966_340.jpg":"340x227","h_17974966_220.jpg":"220x147","pp_17974966_1280.jpg":"1006x1280","pp_17974966_1024.jpg":"805x1024","pp_17974966_640.jpg":"503x640","pp_17974966_480.jpg":"377x480","pp_17974966_340.jpg":"267x340","pp_17974966_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14887061 Threads: 4 Questions: 3139275244 Slow queries: 6997078 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234757761 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/on-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju-1102197 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/on-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju-1102197?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 240134 [name] => Jamie Vardy [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jamie-vardy [link] => /tag/jamie-vardy ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => od trnja do zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => On je sve ono što nogometni romantičari žele vidjeti kod igrača, a njegova nevjerojatna životna priča zasluženo će dobiti i filmsku verziju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974964.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974964.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974956.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974958.jpg [title] => AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974960.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974962.jpg [title] => AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/27/17974966.jpg [title] => AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Filmskih priča je u današnjem nogometu sve manje. Klubovi dogovaraju transfere djece koja još uvijek pohađaju osnovnu školu, mladi se nogometaši od samih početaka uče „profesionalnom” ponašanju i životu koji često bude lišen onih stvari koji ga čine zanimljivim i sve je više onih koji razmišljaju racionalno te vrlo rano odustaju od nogometa kada procijene da im stvari ne idu zamišljenim putem.

Jamie Vardy nije jedan od njih. On je nogometaš čija fascinantna životna priča već godinama izaziva simpatije diljem sportskog svijeta i kojeg nogometni romantičari jednostavno ne mogu ne voljeti.

Zbog toga nije čudno što se ponovno intenzivirala priča o filmu koji će se snimati po njegovom životu, a koji je najavljen još prije nekoliko godina. Scenarist će biti Adrian Butchart, čovjek koji je najpoznatiji po radu na sada već kultnom filmu „Goal!”, koji prati put Amerikanca meksičkog porijekla Santiaga Muneza koji pokušava uspjeti u Newcastle Unitedu. Butchart je također radio i na nastavku priče o Munezu, a iako prepuni klišeja, ti filmovi su postali nezaobilazno štivo ljubitelja nogometa željnih uradaka o najljepšoj igri na svijetu kojih kronično nedostaje na tržištu.

U projekt bi trebali biti uključeni Gareth-Ellis Unwin i Simon Egan, producenti zaslužni za „Kraljev govor” koji je 2011. godine dobio Oscara za najbolji film, dok se kao glumci koji bi trebali uprizoriti lik Vardyja spominju Zac Efron, Robert Pattinson i Louis Tomlinson iz One Directiona. A iako je današnja filmska scena prepuna uprizorenja istinitih priča koje nerijetko budu izmijenjene do neprepoznatljivosti kako bi bile zanimljive široj publici, Vardyjev život gotovo da ne treba nikakvu umjetničku intervenciju.

---

image
AFP
---

Igrao je s uređajem za praćenje na nozi

Jamie je rođen u Sheffieldu i odrastao je kao navijač Sheffield Wednesdaya, za koji je i igrao do svoje 16. godine. Tada su mu u klubu rekli da više ne računaju na njega jer je bio prenizak i premršav, a on je nakon toga prešao u redove Stocksbridge Park Steelsa, kluba koji se natjecao u 9. razredu engleskog nogometa. Vardy je prvo igrao za rezervnu momčad, a 2007. je debitirao za prvu ekipu, što mu je osiguralo plaću od 30 funti tjedno (oko 260 kuna).

To mu, naravno, nije bilo dovoljno za život, pa je uz nogomet radio u tvornici medicinskih proteza. Posao mu se sastojao od ubacivanja proteza od karbonskih vlakana u velike pećnice, zbog čega je s vremenom razvio probleme s leđima. No fizički zahtjevan posao, mala zarada i naizgled nikakve šanse za uspješnu karijeru nisu Vardyja udaljile od nogometa, kao što ga nije udaljio ni kućni pritvor na koji je osuđen 2007. godine.

Vardy je bio vani s prijateljem koji je nosio slušni aparat. U jednom trenutku dvojica nepoznatih mladića počela su mu se izrugivati i naguravati ga, a Jamie je stao u njegovu obranu i pretukao ih.

- Nisam ponosan na ono što sam učinio, ali branio sam ga i uvijek bih stao iza svog prijatelja – rekao je Vardy.

Određen mu je šestomjesečni kućni pritvor te mu je na nogu stavljen elektronički uređaj za praćenje.

- To je jedna od stvari koje su me učinile osobom kakva jesam danas. Bilo je teško i ostavilo je veliki trag na moju obitelj. Svi moji prijatelji su se zabavljali, a ja sam bio zaključan u kući – prisjeća se Vardy.

No, zabavljanje s društvom bio je manji problem. Jamie nije smio boraviti van kuće iza 18 sati, što ga je značajno ograničilo u igranju utakmica i treniranju, ali ne i sasvim spriječilo. Vardy bi tempirao svoju minutažu ovisno o tome koliko je teren na kojem se igra udaljen od njegove kuće, što znači da bi domaće utakmice najčešće uspio odigrati cijele, dok bi s udaljenijih gostovanja trebao ranije otići. Tako bi se nerijetko događala scena da primjerice u 60. minuti izlazi iz igre i preskače ogradu kako bi uskočio u automobil prijatelja koji bi ga čekao da ga što prije vrati kući, kako mu policija ne bi pokucala na vrata.

---

image
AFP
---

Taj period natjerao je Vardyja da se malčice uozbilji, a njegove predstave na terenu i sjajan osjećaj za gol učinile su ga traženom robom među klubovima koji su se natjecali u višim rangovima. Tako je 2010. potpisao za Halifax Town i odveo ga do naslova prvaka 6. lige, uz 25 golova i titulu igrača sezone.

Sljedeće je sezone potpisao za Fleetwood Town te i njih odmah uveo iz 5. u 4. ligu, uz 31 gol zahvaljujući kojima je stigao do titule najboljeg strijelca lige. Zbog količine posla koju je obavljao na terenu i svoje brzine privukao je pažnju trenera diljem 2., 3. i 4. engleske lige. No, nije sve bilo u njegovim fizičkim sposobnostima, Jamie je bio mentalno jak i imao čeličnu volju te karakter koji je vjerojatno glavni razlog što je uspio u karijeri.

Zbog koktela od vodke i Skittlesa nije mogao zaliječiti ozljedu

Kašnjenje na trening u Fleetwoodu se nije kažnjavalo novčanim kaznama, već bi prekršitelj morao gol trčati oko terena. Kako se Fleetwood nalazi na sjeverozapadnoj obali Engleske, temperature su tijekom zime u pravilu vrlo niske. Ali umjesto da se raspravlja s trenerom i odbije to učiniti, Jamie bi inat pokazivao na drugi način – tako što bi cijelo vrijeme trčao punim sprintom.

Nakon uspješne sezone u Fleetwoodu, Vardy je 2012. prešao u redove tadašnjeg drugoligaša Leicester Cityja za najveći iznos koji je ikada plaćen za nekog igrača izvan prve četiri lige – milijun funti. No, onda je došla praktički prva ozbiljnija kriza u Vardyjevoj karijeri. Bio je izvan forme i nije se mogao „sastati s loptom”, zbog čega je sve češće nailazio na kritike navijača te ozbiljno počeo razmišljati o odlasku.

Kada smo napisali da se nakon kućnog pritvora „malčice uozbiljio”, nismo lagali. Vardy se po dolasku u Leicester još uvijek držao svojih starih navika, kao što je primjerice pretjerivanje s alkoholom. Tako je potpredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha otkrio da je Jamie u svojim ranim danima u klubu često na jutarnji trening dolazio još uvijek vidno pod utjecajem alkohola.

---

image
AFP
---

I ne samo to, sam Vardy je u svojoj autobiografiji otkrio da je često znao piti neobičan koktel kojeg je (vjerojatno) sam izumio. U veliku bocu vodke od tri litre rastopio bi crvene i ljubičaste Skittles bombone te bi se opuštao uz tu neobičnu mješavinu, pogotovo dok je bio ozlijeđen. Fizioterapeut Leicestera Dave Rennie jednom se prigodom bio danima čudio kako Vardyjev oporavak od jakog udarca koji je zadobio u bedro stagnira, a onda je shvatio da količina mješavine vodke i Skittlesa koju je ovaj konzumirao vjerojatno ima značajnog utjecaja na to.  

Srivaddhanaprabha je nakon toga odlučio porazgovarati s Vardyjem i uspio mu otvoriti oči, nakon čega je napadač odlučio promijeniti svoje navike i počeo živjeti životom koji više naliči profesionalnom nogometašu.

Unatoč svim njegovim manama, tadašnji trener Nigel Pearson i njegov pomoćnik Craig Shakespeare nisu htjeli da Vardy napusti klub te su ga uspjeli nagovoriti na ostanak, a to se pokazalo kao sjajan potez, jer se on već sljedeće sezone vratio svojim starim navikama. Odveo je Leicester do naslova prvaka Championshipa i postigao 16 pogodaka te zaradio nagradu suigrača za najboljeg klupskog igrača sezone.

Povijesni uspjesi s Leicesterom i nevjerojatan podvig

Njegove dobre igre su se nastavile, a onda je došla slavna sezona 2015./16. u kojoj je Leicester na spektakularan način, mimo svih predviđanja, došao do naslova prvaka Engleske. Vardy je bio sjajan, kao uostalom i cijela ekipa. Energija koju je donosio na teren bila je nenadmašna, a njegova kvaliteta u završnici bila je rijetko viđena na engleskim terenima. Dobar nos za gol u prosincu 2015. osigurao mu je mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, nakon što je postao prvi igrač koji je postigao pogodak u 11 uzastopnih utakmica Premier lige, dok mu je još jedan gol nedostajao da izjednači rekord Jimmyja Dunnea iz sezone 1931./32. koji je zabijao u 12 utakmica zaredom u tadašnjoj First Division.

---

image
AFP
---

Javnost je zanimalo u čemu leži tajna njegovih igara i kako većinu vremena na terenu izgleda svježe kao da je utakmica tek počela, a Vardy je jednom prilikom otkrio svoju rutinu prije utakmice. Večer prije bi popio otprilike dva decilitra Porta (desertnog vina) kako bi lakše zaspao, a netom pred utakmicu bi strusio dupli espresso i tri limenke Red Bulla.

Momčad Leicestera te je sezone krasila kemija na terenu i zajedništvo izvan njega, zbog čega su zaradili simpatije cijelog nogometnog svijeta. Većina nogometnih romantika navijala je da trofej ode u ruke te simpatične skupine autsajdera predvođene trenerom koji je tijekom svoje karijere zaradio epitet vječnog gubitnika, a svi oni na svoje su došli 2. svibnja 2016.

Cijela ekipa Leicestera okupila se u Vardyjevoj kući kako bi gledali susret Chelseaja i Tottenhama. Da bi Leicester postao prvak, Tottenham nije smio pobijediti, ali je na poluvremenu vodio 2:0. No Chelsea se vratio i susret je završio 2:2, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka u domu Jamieja Vardyja nastala je tolika euforija da se vjerojatno cijelo susjedstvo treslo. Snimke i fotografije te večeri obišle su svijet i do danas svjedoče o vremenu u kojem je zajedništvo slavilo nad bogatstvom i moći.

Vardy je te sezone još jednom u karijeri došao do titule najboljeg igrača lige, a njegove partije kojima je pomogao Leicesteru doći do nevjerojatnog uspjeha prometnule su ga u jednog od glavnih napadača engleske reprezentacije narednih godina. Prošle sezone je, zahvaljujući 31 postignutim pogotkom, osvojio Zlatnu kopačku Premier lige postavši tako najstariji igrač kojem je to pošlo za rukom, a ove je godine s Leicesterom osvojio prvi FA kup u klupskoj povijesti.

Taj podvig Vardyju je osigurao posebno mjesto u povijesti engleskog nogometa, jer je postao prvi nogometaš koji je nastupio u svim fazama najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. Za one koji ne znaju, FA kup se sastoji ukupno od 14 rundi, od kojih u prvih šest nastupaju isključivo amaterski klubovi, dok se momčadi od 1. do 4. lige priključuju tek u sedmom kolu. Koliko je vjerojatno da igrač koji je u jednoj fazi svoje karijere nastupao za ekipu iz 9. ili 10. lige kasnije uspije doći do finala, procijenite sami.

---

image
AFP
---

Trnoviti put do zvijezda Vardyja je motivirao da zajedno sa svojim menadžerom osnuje akademiju koja amaterskim igračima daje mogućnost da iskuse treninge s vrhunskim trenerima i da odigraju utakmicu pred skautima profesionalnih klubova te možda uspiju ponoviti ono što je on napravio.

Životna priča Jamieja Vardyja pravi je primjer kako se trudom i vjerom u svoje mogućnosti može napraviti više nego što možda i sam očekuješ. Od kućnog pritvora, igranja 9. lige s uređajem za praćenje i problema s leđima zbog ubitačnih smjena u tvornici, Vardy je dogurao do predvodnika jedne od najljepših priča u povijesti nogometa te je postavio rekorde od kojih neki možda nikada neće biti srušeni.

Na tom putu je postao prava ikona modernog nogometa i igrač kojeg će se svi rado prisjećati, ne samo zbog njegovih igračkih kvaliteta, već i zbog karaktera koji ga čini svim onim što nogometni romantičari žele vidjeti kod igrača.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/on-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju-1102197 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b54d2022454f016331605e4c200d927bb7786739 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=On+je+sve+ono+%C5%A1to+nogometni+romanti%C4%8Dari+%C5%BEele+vidjeti+kod+igra%C4%8Da%2C+a+njegova+nevjerojatna+%C5%BEivotna+pri%C4%8Da+zaslu%C5%BEeno+%C4%87e+dobiti+i+filmsku+verziju&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju-1102197 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-sve-ono-sto-nogometni-romanticari-zele-vidjeti-kod-igraca-a-njegova-nevjerojatna-zivotna-prica-zasluzeno-ce-dobiti-i-filmsku-verziju-1102197 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => od trnja do zvijezda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaod trnja do zvijezda

On je sve ono što nogometni romantičari žele vidjeti kod igrača, a njegova nevjerojatna životna priča zasluženo će dobiti i filmsku verziju

29. svibnja 2021. - 20:00

Filmskih priča je u današnjem nogometu sve manje. Klubovi dogovaraju transfere djece koja još uvijek pohađaju osnovnu školu, mladi se nogometaši od samih početaka uče „profesionalnom” ponašanju i životu koji često bude lišen onih stvari koji ga čine zanimljivim i sve je više onih koji razmišljaju racionalno te vrlo rano odustaju od nogometa kada procijene da im stvari ne idu zamišljenim putem.

Jamie Vardy nije jedan od njih. On je nogometaš čija fascinantna životna priča već godinama izaziva simpatije diljem sportskog svijeta i kojeg nogometni romantičari jednostavno ne mogu ne voljeti.

Zbog toga nije čudno što se ponovno intenzivirala priča o filmu koji će se snimati po njegovom životu, a koji je najavljen još prije nekoliko godina. Scenarist će biti Adri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 18:28