stdClass Object ( [id] => 1090360 [title] => On je ikona kojoj je cijeli svijet mogao biti pod nogama, ali je zbog tulumarenja, droge i raskalašenog života karijeru završio s jednim trofejem [alias] => on-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine sjajna je prilika da vidimo najbolje mlade nogometaše Starog kontinenta koji bi nas trebali oduševljavati naredno desetljeće. No, baš kao što je to slučaj u Hrvatskoj, često se dogodi da mlade reprezentacije vodi neki od bivših slavnih nogometaša koji su na počecima trenerske karijere. A netom završeni prvi dio prvenstva koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj prisjetio je potpisnika ovih redaka na jednu nogometnu ikonu. Izbornik mlade rumunjske reprezentacije i osoba koja će apsolutno opravdati svoje pojavljivanje u ovoj rubrici je Adrian Mutu.

Mutu je rođen 8. siječnja 1979. godine u malom rumunjskom gradiću, sastavljenom od 12 zaselaka, Calinestiju. Njegova priča nije, za razliku od mnogih drugih Rumunja rođenih za vrijeme vladavine Ceausescua, imala dramatičan početak. Mutu je živio u obitelji koja nije imala financijskih problema, djetinjstvo mu je uglavnom prolazilo mirno, a zabavljao se tako što je radio ono što najviše voli - igrajući nogomet.

Talent mladog Adriana brzo su zamijetili skauti lokalnih klubova, ali i onih malo većih. Prošavši omladinsku školu Argesa iz Piteštija debitirao je za prvu momčad sa svega 17 godina, a sjajne igre su ga usmjerile prema glavnom gradu Bukureštu gdje je uz odštetu od 760 tisuća dolara prešao u jednog od rumunjskih velikana Dinamo s kojim je osvojio rumunjsko prvenstvo. Mladi, 21-godišnji Mutu bio je jedan od ključnih igrača Dinama, stigao je poziv u reprezentaciju, a kruna svega bio je poziv milanskog Intera da mu se pridruži. Činilo se da je Adrian Mutu na krovu svijeta, a granica mu je bila samo nebo.

---

image
Mutu na U21 Euru u ožujku
AFP
---

U Interu je razočarao sve

No, talijanska liga nije rumunjska, a Mutu će to shvatiti na težak način. U Inter je stigao potpuno nepripremljen na razinu nogometa koju zahtjeva jedna od najjačih liga na svijetu, a slava i iznenadno bogatstvo brzo su mu udarili u glavu. Noćni provodi nisu mu bili uopće strani, nezalaganje na treninzima bila je svakodnevica, a jaka konkurencija u klubu bila je još jedna otežavajuća okolnost za mladog Rumunja. U premijernoj sezoni razočarao je apsolutno sve, ne postigavši nijedan gol u 10 nastupa u Serie A, ali postojao je netko tko je vjerovao u njega.

Verona je tih godina bila talijanski prvoligaš koji je u svaku sezonu ulazila kao jedan od kandidata za ispadanje iz lige. Ipak, odlučili su otkupiti dio Mutuovog ugovora, a osim njega oko su bacili i na Maura Camoranesija, Alberta Gilardina i Massima Odda, redom mlade talijanske igrače koji su tražili svoje mjesto pod suncem Serie A. Doveli su svu četvoricu i pogodili. Mutu je vrlo brzo opravdao uložen novac, baš kao i trojac koji će par godina kasnije biti dijelom talijanske reprezentacije koja će se okititi naslovom svjetskih prvaka u Njemačkoj.

U dramatičnoj završnici sezone Verona je uspjela izboriti ostanak, a Mutuova je zvijezda ponovno počela jače sjati.

---

image
Mutu slavi pogodak Italiji na Euru 2008.
AFP
---

Neprofesionalizam se, naravno, nastavio i za vrijeme igranja u Veroni, kao što je svjedočio njegov tadašnji suigrač, danski reprezentativac Martin Laursen, ali talent je bio toliki da je sve nadoknađivao i s manje rada.

Upravo za vrijeme igranja u Veroni. 2001., Mutu se prvi put oženio. Prva u nizu onih koji će se razvesti od Mutua, kriveći njegov karakter za rastanak bila je Alexandra Dinu, rumunjska glumica i televizijska voditeljica. Mutu je u braku s njom dobio kćer, a par se razveo već 2003. godine.

Pa iako mu na privatnom planu baš i nije išlo najbolje, teren je bio druga priča.

Odlične igre u Veroni, koja ga je u međuvremenu otkupila, osigurale su mu transfer u Parmu, a talijanski je prvoligaš za njega iskeširao 10 milijuna eura. Mutu je, sada već etabliran kao jedan od najboljih napadača u Italiji, odigrao sjajnu sezonu, bio najbolji igrač kluba i sve je bilo spremno da postane kapetan momčadi.

Noćni izlasci, tulumarenja i droga

Ipak, kapetan nije nikada postao jer je po njega u Parmu stigao nitko drugi do Romana Abramoviča. Novi vlasnik Chelseaja odlučio je Rumunja dovesti u svoj klub. Činilo se, po drugi put u samo nekoliko godina, da je Adrian Mutu na vrhu svijeta i da mu je samo nebo granica.

I naravno, ponovno je uspio upropastiti priliku. A zapravo je krenuo fantastično. 22 i pol milijuna eura koliko je Abramovič platio Mutua činila su se kao fantastična investicija kada je u prva tri nastupa postigao četiri pogotka za svoj novi klub.

Ali, navika noćnih izlazaka, tulumarenja, a vrlo brzo će se otkriti, i drogiranja, bile su previše da bi nastavio igrati na toj razini. Polako je padao u formi, a da od Mutuove fantastične karijere u Chelseaju neće biti ništa postalo je jasno dolaskom Josea Mourinha u klub.

Mourinho nikada nije bio tip koji je trpio ispade igrača, nikada nije dopuštao da neki igrač bude veća zvijezda od njega, a ako je netko morao biti žrtveno janje i pokazni element njegove moći, Rumunj, otprije poznat po lošem ponašanju, bio je idealna meta. Mutu i Mourinho svađali su se javno, optuživali jedan drugog za laganje i Mutuu je bilo jasno da u Chelseaju nema što tražiti.

---

image
Mutu na saslušanju u Londonu, nakon čega ga je Chelsea otpustio
AFP
---

Da Mutu ima velikih problema s ponašanjem i kontrolom rumunjska je javnost doznala kada je za vrijeme priprema reprezentacije u rujnu 2004. s nekolicinom suigrača pobjegao iz hotela i otišao u striptiz bar. Naišao je na osudu cjelokupne javnosti, u Rumunjskoj je postao "persona non grata", a tek ga je čekao povratak u London iz kojeg je jedva čekao pobjeći.

No, do rastanka s Londonom je došlo puno prije nego se tome nadao. U listopadu 2004. godine prilikom jednog testiranja bio je pozitivan na kokain i automatski je dobio zabranu igranja u trajanju od sedam mjeseci. Od Chelseaja je istog dana "dobio papire" i do nedavno slavljeni igrač postao je simbol svega lošeg što nose slava i bogatstvo u nogometu.

A kao da mu sam raskid nije bio dovoljan udarac, Chelsea ga je odlučio tužiti zbog povrede ugovora, zahtijevajući od njega da nadoknadi iznos transfera koji je londonski velikan platio Parmi. Kako je to završilo, vidjet ćete pri kraju ovog teksta.

Rehabilitacija kod Arsenalove legende i novi početak

Odlučio se rehabilitirati u klinici Tonyja Adamsa, još jednog slavnog nogometaša koji je imao problema s drogom. Taj napor je prepoznao još jedan veliki klub. Mutu je, još za vrijeme suspenzije, potpisao ugovor s Juventusom. Kao da ga je nebo još jednom pogledalo, smilovalo se i dalo mu priliku za novi početak.

U Juventusu je igrao u promjenjivoj formi, nije briljirao, ali uspio je oživjeti karijeru i osvojiti dva naslova prvaka. Činilo se da usprkos svemu u njemu još ima vatre. Onda se dogodio Moggiopoli, Juventus je izbačen u Serie B, oduzeti su mu naslovi, a Mutu je napravio najbolji potez karijere.

---

image
AFP
---

Odlazak u Fiorentinu bio je najbolje što mu se moglo dogoditi. Vrlo brzo je ušao u sjajnu formu, postao je miljenik navijača, a usprkos tome što se i dalje nije uspio kontrolirati u izlascima i nesportskom životu, Mutu je parao mreže diljem Italije.

Bio je, naravno, svo to vrijeme miljenik tabloida. Oženio je Dominikanku Consuelo Matos Gomez i s njom dobio dvoje djece, a njihov su burni brak novinari žute štampe vrlo rado pratili i isticali. Istovremeno, nekoliko je puta izbačen iz reprezentacije zbog lošeg ponašanja, svađao se s izbornicima, sa suigračima, bježao iz kampa, dan uoči utakmice pio u noćnim klubovima sa svojim menadžerom, ali na terenu je davao ono što su svi od njega očekivali.

Kao igrač je potpuno sazrio, četiri puta je nagrađen kao najbolji rumunjski nogometaš i činilo se da će polako privesti, na kraju ipak bogatu, karijeru kraju bez dodatnih kontroverzi. Da, samo se činilo.

Novi pad na doping testu početak kraja

Siječanj 2010. donio je novu suspenziju. Ovog je puta Mutu pao na doping testu nakon kup susreta protiv Lazija. Druga suspenzija značila je kraj ozbiljne karijere jer zaista su bile male šanse da itko više dovede igrača koji je zbog ponašanja, neopreza i raznih gluposti na taj način upropastio svoju karijeru. Talijanski savez kaznio ga je sa šest mjeseci neigranja, a jednaku je sudbinu doživio i od svoje Fiorentine koja ga je kaznila jer je bio odsutan bez dopuštenja nakon što je već trebao biti u klubu.

Na kraju se javno ispričao klubu i navijačima pa ga je klub u znak zahvale za sve što je napravio za Fiorentinu odlučio vratiti u prvu momčad do kraja ugovora koji je isticao u lipnju te godine.

---

image
AFP
---

Baš kao što se i očekivalo, Mutu više nikada nije zaigrao na najvišoj razini, a mali je bljesak bio Ajaccio u kojemu je igrao od 2012. do 2014., a u kojem je prilikom dolaska pretenciozno izjavio da će zabiti više golova nego Zlatan Ibrahimović za PSG.

No, kako jedna nevolja ne dolazi sama, tako je Consuelo 2013. postala njegova druga bivša supruga, a Mutu je ponovno morao krenuti sam. 2016. je napokon prekinuo agoniju seljakanja po indijskim i rumunjskim klubovima nedostojnima svoje kvalitete i završio karijeru.

Prvog dana te iste godine po treći je put uplovio u bračnu luku i čini se, u njoj namjerava i ostati.

U međuvremenu je postao i nogometni trener, kao što smo spomenuli na samom početku teksta pa sada dosta solidno vodi mladu rumunjsku reprezentaciju. I da, ostao je i lakši za 17 milijuna eura. Kako, pitate se? E, pa onaj spomenuti spor s Chelseajem je izgubio i morao je platiti odštetu klubu. Ipak, čini se da je Adrian Mutu u ranim četrdesetima odlučio živjeti jednim normalnijim i mirnijim životom pa se nadamo da ga više nećemo gledati na stranicama tabloida i crne kronike već da ćemo pisati isključivo o njegovim sportskim uspjesima.

Bilo kako bilo, Adiran Mutu će ostati upamćen kao teško ponovljiva ikona rumunjskog i svjetskog nogometa. Čovjek kojemu je cijeli svijet mogao biti pod nogama, a na kraju mu je jedini trofej u karijeri ostalo ono prvenstvo Rumunjske koje je osvojio na samom početku karijere.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problematični rumunj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => problematični rumunj 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-04-10 15:38:17 [created_by] => 3222 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-04-10 19:28:44 [modified_by] => 3222 [publish_up] => 2021-04-10 19:26:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 38 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468808.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468798.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468800.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468802.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468804.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/10\/17468806.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Mutu na U21 Euru u o\u017eujku","Mutu slavi pogodak Italiji na Euru 2008.","","","Mutu na saslu\u0161anju u Londonu, nakon \u010dega ga je Chelsea otpustio"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x753","hd_17468808_1920.jpg":"1920x1080","k_17468808_1280.jpg":"1280x1280","k_17468808_1024.jpg":"1024x1024","k_17468808_640.jpg":"640x640","k_17468808_480.jpg":"480x480","k_17468808_340.jpg":"340x340","k_17468808_220.jpg":"220x220","o_17468808_1280.jpg":"1280x941","o_17468808_1024.jpg":"1024x753","o_17468808_640.jpg":"640x470","o_17468808_480.jpg":"480x352","o_17468808_340.jpg":"340x250","o_17468808_220.jpg":"220x161","h_17468808_1280.jpg":"1280x854","h_17468808_1024.jpg":"1024x683","h_17468808_640.jpg":"640x427","h_17468808_480.jpg":"480x320","h_17468808_340.jpg":"340x227","h_17468808_220.jpg":"220x147","pp_17468808_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468808_1024.jpg":"805x1024","pp_17468808_640.jpg":"503x640","pp_17468808_480.jpg":"377x480","pp_17468808_340.jpg":"267x340","pp_17468808_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_17468798_1920.jpg":"1920x1080","k_17468798_1280.jpg":"1280x1280","k_17468798_1024.jpg":"1024x1024","k_17468798_640.jpg":"640x640","k_17468798_480.jpg":"480x480","k_17468798_340.jpg":"340x340","k_17468798_220.jpg":"220x220","o_17468798_1280.jpg":"1280x852","o_17468798_1024.jpg":"1024x682","o_17468798_640.jpg":"640x426","o_17468798_480.jpg":"480x319","o_17468798_340.jpg":"340x226","o_17468798_220.jpg":"220x146","h_17468798_1280.jpg":"1280x854","h_17468798_1024.jpg":"1024x683","h_17468798_640.jpg":"640x427","h_17468798_480.jpg":"480x320","h_17468798_340.jpg":"340x227","h_17468798_220.jpg":"220x147","pp_17468798_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468798_1024.jpg":"805x1024","pp_17468798_640.jpg":"503x640","pp_17468798_480.jpg":"377x480","pp_17468798_340.jpg":"267x340","pp_17468798_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x693","hd_17468800_1920.jpg":"1920x1080","k_17468800_1280.jpg":"1280x1280","k_17468800_1024.jpg":"1024x1024","k_17468800_640.jpg":"640x640","k_17468800_480.jpg":"480x480","k_17468800_340.jpg":"340x340","k_17468800_220.jpg":"220x220","o_17468800_1280.jpg":"1280x866","o_17468800_1024.jpg":"1024x693","o_17468800_640.jpg":"640x433","o_17468800_480.jpg":"480x324","o_17468800_340.jpg":"340x230","o_17468800_220.jpg":"220x148","h_17468800_1280.jpg":"1280x854","h_17468800_1024.jpg":"1024x683","h_17468800_640.jpg":"640x427","h_17468800_480.jpg":"480x320","h_17468800_340.jpg":"340x227","h_17468800_220.jpg":"220x147","pp_17468800_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468800_1024.jpg":"805x1024","pp_17468800_640.jpg":"503x640","pp_17468800_480.jpg":"377x480","pp_17468800_340.jpg":"267x340","pp_17468800_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x756","hd_17468802_1920.jpg":"1920x1080","k_17468802_1280.jpg":"1280x1280","k_17468802_1024.jpg":"1024x1024","k_17468802_640.jpg":"640x640","k_17468802_480.jpg":"480x480","k_17468802_340.jpg":"340x340","k_17468802_220.jpg":"220x220","o_17468802_1280.jpg":"1280x945","o_17468802_1024.jpg":"1024x756","o_17468802_640.jpg":"640x472","o_17468802_480.jpg":"480x354","o_17468802_340.jpg":"340x251","o_17468802_220.jpg":"220x162","h_17468802_1280.jpg":"1280x854","h_17468802_1024.jpg":"1024x683","h_17468802_640.jpg":"640x427","h_17468802_480.jpg":"480x320","h_17468802_340.jpg":"340x227","h_17468802_220.jpg":"220x147","pp_17468802_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468802_1024.jpg":"805x1024","pp_17468802_640.jpg":"503x640","pp_17468802_480.jpg":"377x480","pp_17468802_340.jpg":"267x340","pp_17468802_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x699","hd_17468804_1920.jpg":"1920x1080","k_17468804_1280.jpg":"1280x1280","k_17468804_1024.jpg":"1024x1024","k_17468804_640.jpg":"640x640","k_17468804_480.jpg":"480x480","k_17468804_340.jpg":"340x340","k_17468804_220.jpg":"220x220","o_17468804_1280.jpg":"1280x873","o_17468804_1024.jpg":"1024x699","o_17468804_640.jpg":"640x436","o_17468804_480.jpg":"480x327","o_17468804_340.jpg":"340x232","o_17468804_220.jpg":"220x150","h_17468804_1280.jpg":"1280x854","h_17468804_1024.jpg":"1024x683","h_17468804_640.jpg":"640x427","h_17468804_480.jpg":"480x320","h_17468804_340.jpg":"340x227","h_17468804_220.jpg":"220x147","pp_17468804_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468804_1024.jpg":"805x1024","pp_17468804_640.jpg":"503x640","pp_17468804_480.jpg":"377x480","pp_17468804_340.jpg":"267x340","pp_17468804_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x705","hd_17468806_1920.jpg":"1920x1080","k_17468806_1280.jpg":"1280x1280","k_17468806_1024.jpg":"1024x1024","k_17468806_640.jpg":"640x640","k_17468806_480.jpg":"480x480","k_17468806_340.jpg":"340x340","k_17468806_220.jpg":"220x220","o_17468806_1280.jpg":"1280x881","o_17468806_1024.jpg":"1024x705","o_17468806_640.jpg":"640x440","o_17468806_480.jpg":"480x330","o_17468806_340.jpg":"340x234","o_17468806_220.jpg":"220x151","h_17468806_1280.jpg":"1280x854","h_17468806_1024.jpg":"1024x683","h_17468806_640.jpg":"640x427","h_17468806_480.jpg":"480x320","h_17468806_340.jpg":"340x227","h_17468806_220.jpg":"220x147","pp_17468806_1280.jpg":"1006x1280","pp_17468806_1024.jpg":"805x1024","pp_17468806_640.jpg":"503x640","pp_17468806_480.jpg":"377x480","pp_17468806_340.jpg":"267x340","pp_17468806_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38172280 Threads: 5 Questions: 7084223806 Slow queries: 3297380 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608000361 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/on-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem-1090360 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/on-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem-1090360?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 414500 [name] => adrian mutu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => adrian-mutu [link] => /tag/adrian-mutu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problematični rumunj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => On je ikona kojoj je cijeli svijet mogao biti pod nogama, ali je zbog tulumarenja, droge i raskalašenog života karijeru završio s jednim trofejem [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3222 [name] => Toni Perković [username] => toni-perkovi [email] => toni-perkovi@sd.hr [password] => $2y$10$5vQcaIH9OIrkZBTylSBniut2xHaHayjZzmWrtQb1lwIZebQ.Ua2h. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-perkovic-3222 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1740 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a4289553807a7a7ba19a0abe27f05b22?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468808.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468808.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468798.jpg [title] => Mutu na U21 Euru u ožujku AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468800.jpg [title] => Mutu slavi pogodak Italiji na Euru 2008. AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468802.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468804.jpg [title] => AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/10/17468806.jpg [title] => Mutu na saslušanju u Londonu, nakon čega ga je Chelsea otpustio AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine sjajna je prilika da vidimo najbolje mlade nogometaše Starog kontinenta koji bi nas trebali oduševljavati naredno desetljeće. No, baš kao što je to slučaj u Hrvatskoj, često se dogodi da mlade reprezentacije vodi neki od bivših slavnih nogometaša koji su na počecima trenerske karijere. A netom završeni prvi dio prvenstva koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj prisjetio je potpisnika ovih redaka na jednu nogometnu ikonu. Izbornik mlade rumunjske reprezentacije i osoba koja će apsolutno opravdati svoje pojavljivanje u ovoj rubrici je Adrian Mutu.

Mutu je rođen 8. siječnja 1979. godine u malom rumunjskom gradiću, sastavljenom od 12 zaselaka, Calinestiju. Njegova priča nije, za razliku od mnogih drugih Rumunja rođenih za vrijeme vladavine Ceausescua, imala dramatičan početak. Mutu je živio u obitelji koja nije imala financijskih problema, djetinjstvo mu je uglavnom prolazilo mirno, a zabavljao se tako što je radio ono što najviše voli - igrajući nogomet.

Talent mladog Adriana brzo su zamijetili skauti lokalnih klubova, ali i onih malo većih. Prošavši omladinsku školu Argesa iz Piteštija debitirao je za prvu momčad sa svega 17 godina, a sjajne igre su ga usmjerile prema glavnom gradu Bukureštu gdje je uz odštetu od 760 tisuća dolara prešao u jednog od rumunjskih velikana Dinamo s kojim je osvojio rumunjsko prvenstvo. Mladi, 21-godišnji Mutu bio je jedan od ključnih igrača Dinama, stigao je poziv u reprezentaciju, a kruna svega bio je poziv milanskog Intera da mu se pridruži. Činilo se da je Adrian Mutu na krovu svijeta, a granica mu je bila samo nebo.

---

image
Mutu na U21 Euru u ožujku
AFP
---

U Interu je razočarao sve

No, talijanska liga nije rumunjska, a Mutu će to shvatiti na težak način. U Inter je stigao potpuno nepripremljen na razinu nogometa koju zahtjeva jedna od najjačih liga na svijetu, a slava i iznenadno bogatstvo brzo su mu udarili u glavu. Noćni provodi nisu mu bili uopće strani, nezalaganje na treninzima bila je svakodnevica, a jaka konkurencija u klubu bila je još jedna otežavajuća okolnost za mladog Rumunja. U premijernoj sezoni razočarao je apsolutno sve, ne postigavši nijedan gol u 10 nastupa u Serie A, ali postojao je netko tko je vjerovao u njega.

Verona je tih godina bila talijanski prvoligaš koji je u svaku sezonu ulazila kao jedan od kandidata za ispadanje iz lige. Ipak, odlučili su otkupiti dio Mutuovog ugovora, a osim njega oko su bacili i na Maura Camoranesija, Alberta Gilardina i Massima Odda, redom mlade talijanske igrače koji su tražili svoje mjesto pod suncem Serie A. Doveli su svu četvoricu i pogodili. Mutu je vrlo brzo opravdao uložen novac, baš kao i trojac koji će par godina kasnije biti dijelom talijanske reprezentacije koja će se okititi naslovom svjetskih prvaka u Njemačkoj.

U dramatičnoj završnici sezone Verona je uspjela izboriti ostanak, a Mutuova je zvijezda ponovno počela jače sjati.

---

image
Mutu slavi pogodak Italiji na Euru 2008.
AFP
---

Neprofesionalizam se, naravno, nastavio i za vrijeme igranja u Veroni, kao što je svjedočio njegov tadašnji suigrač, danski reprezentativac Martin Laursen, ali talent je bio toliki da je sve nadoknađivao i s manje rada.

Upravo za vrijeme igranja u Veroni. 2001., Mutu se prvi put oženio. Prva u nizu onih koji će se razvesti od Mutua, kriveći njegov karakter za rastanak bila je Alexandra Dinu, rumunjska glumica i televizijska voditeljica. Mutu je u braku s njom dobio kćer, a par se razveo već 2003. godine.

Pa iako mu na privatnom planu baš i nije išlo najbolje, teren je bio druga priča.

Odlične igre u Veroni, koja ga je u međuvremenu otkupila, osigurale su mu transfer u Parmu, a talijanski je prvoligaš za njega iskeširao 10 milijuna eura. Mutu je, sada već etabliran kao jedan od najboljih napadača u Italiji, odigrao sjajnu sezonu, bio najbolji igrač kluba i sve je bilo spremno da postane kapetan momčadi.

Noćni izlasci, tulumarenja i droga

Ipak, kapetan nije nikada postao jer je po njega u Parmu stigao nitko drugi do Romana Abramoviča. Novi vlasnik Chelseaja odlučio je Rumunja dovesti u svoj klub. Činilo se, po drugi put u samo nekoliko godina, da je Adrian Mutu na vrhu svijeta i da mu je samo nebo granica.

I naravno, ponovno je uspio upropastiti priliku. A zapravo je krenuo fantastično. 22 i pol milijuna eura koliko je Abramovič platio Mutua činila su se kao fantastična investicija kada je u prva tri nastupa postigao četiri pogotka za svoj novi klub.

Ali, navika noćnih izlazaka, tulumarenja, a vrlo brzo će se otkriti, i drogiranja, bile su previše da bi nastavio igrati na toj razini. Polako je padao u formi, a da od Mutuove fantastične karijere u Chelseaju neće biti ništa postalo je jasno dolaskom Josea Mourinha u klub.

Mourinho nikada nije bio tip koji je trpio ispade igrača, nikada nije dopuštao da neki igrač bude veća zvijezda od njega, a ako je netko morao biti žrtveno janje i pokazni element njegove moći, Rumunj, otprije poznat po lošem ponašanju, bio je idealna meta. Mutu i Mourinho svađali su se javno, optuživali jedan drugog za laganje i Mutuu je bilo jasno da u Chelseaju nema što tražiti.

---

image
Mutu na saslušanju u Londonu, nakon čega ga je Chelsea otpustio
AFP
---

Da Mutu ima velikih problema s ponašanjem i kontrolom rumunjska je javnost doznala kada je za vrijeme priprema reprezentacije u rujnu 2004. s nekolicinom suigrača pobjegao iz hotela i otišao u striptiz bar. Naišao je na osudu cjelokupne javnosti, u Rumunjskoj je postao "persona non grata", a tek ga je čekao povratak u London iz kojeg je jedva čekao pobjeći.

No, do rastanka s Londonom je došlo puno prije nego se tome nadao. U listopadu 2004. godine prilikom jednog testiranja bio je pozitivan na kokain i automatski je dobio zabranu igranja u trajanju od sedam mjeseci. Od Chelseaja je istog dana "dobio papire" i do nedavno slavljeni igrač postao je simbol svega lošeg što nose slava i bogatstvo u nogometu.

A kao da mu sam raskid nije bio dovoljan udarac, Chelsea ga je odlučio tužiti zbog povrede ugovora, zahtijevajući od njega da nadoknadi iznos transfera koji je londonski velikan platio Parmi. Kako je to završilo, vidjet ćete pri kraju ovog teksta.

Rehabilitacija kod Arsenalove legende i novi početak

Odlučio se rehabilitirati u klinici Tonyja Adamsa, još jednog slavnog nogometaša koji je imao problema s drogom. Taj napor je prepoznao još jedan veliki klub. Mutu je, još za vrijeme suspenzije, potpisao ugovor s Juventusom. Kao da ga je nebo još jednom pogledalo, smilovalo se i dalo mu priliku za novi početak.

U Juventusu je igrao u promjenjivoj formi, nije briljirao, ali uspio je oživjeti karijeru i osvojiti dva naslova prvaka. Činilo se da usprkos svemu u njemu još ima vatre. Onda se dogodio Moggiopoli, Juventus je izbačen u Serie B, oduzeti su mu naslovi, a Mutu je napravio najbolji potez karijere.

---

image
AFP
---

Odlazak u Fiorentinu bio je najbolje što mu se moglo dogoditi. Vrlo brzo je ušao u sjajnu formu, postao je miljenik navijača, a usprkos tome što se i dalje nije uspio kontrolirati u izlascima i nesportskom životu, Mutu je parao mreže diljem Italije.

Bio je, naravno, svo to vrijeme miljenik tabloida. Oženio je Dominikanku Consuelo Matos Gomez i s njom dobio dvoje djece, a njihov su burni brak novinari žute štampe vrlo rado pratili i isticali. Istovremeno, nekoliko je puta izbačen iz reprezentacije zbog lošeg ponašanja, svađao se s izbornicima, sa suigračima, bježao iz kampa, dan uoči utakmice pio u noćnim klubovima sa svojim menadžerom, ali na terenu je davao ono što su svi od njega očekivali.

Kao igrač je potpuno sazrio, četiri puta je nagrađen kao najbolji rumunjski nogometaš i činilo se da će polako privesti, na kraju ipak bogatu, karijeru kraju bez dodatnih kontroverzi. Da, samo se činilo.

Novi pad na doping testu početak kraja

Siječanj 2010. donio je novu suspenziju. Ovog je puta Mutu pao na doping testu nakon kup susreta protiv Lazija. Druga suspenzija značila je kraj ozbiljne karijere jer zaista su bile male šanse da itko više dovede igrača koji je zbog ponašanja, neopreza i raznih gluposti na taj način upropastio svoju karijeru. Talijanski savez kaznio ga je sa šest mjeseci neigranja, a jednaku je sudbinu doživio i od svoje Fiorentine koja ga je kaznila jer je bio odsutan bez dopuštenja nakon što je već trebao biti u klubu.

Na kraju se javno ispričao klubu i navijačima pa ga je klub u znak zahvale za sve što je napravio za Fiorentinu odlučio vratiti u prvu momčad do kraja ugovora koji je isticao u lipnju te godine.

---

image
AFP
---

Baš kao što se i očekivalo, Mutu više nikada nije zaigrao na najvišoj razini, a mali je bljesak bio Ajaccio u kojemu je igrao od 2012. do 2014., a u kojem je prilikom dolaska pretenciozno izjavio da će zabiti više golova nego Zlatan Ibrahimović za PSG.

No, kako jedna nevolja ne dolazi sama, tako je Consuelo 2013. postala njegova druga bivša supruga, a Mutu je ponovno morao krenuti sam. 2016. je napokon prekinuo agoniju seljakanja po indijskim i rumunjskim klubovima nedostojnima svoje kvalitete i završio karijeru.

Prvog dana te iste godine po treći je put uplovio u bračnu luku i čini se, u njoj namjerava i ostati.

U međuvremenu je postao i nogometni trener, kao što smo spomenuli na samom početku teksta pa sada dosta solidno vodi mladu rumunjsku reprezentaciju. I da, ostao je i lakši za 17 milijuna eura. Kako, pitate se? E, pa onaj spomenuti spor s Chelseajem je izgubio i morao je platiti odštetu klubu. Ipak, čini se da je Adrian Mutu u ranim četrdesetima odlučio živjeti jednim normalnijim i mirnijim životom pa se nadamo da ga više nećemo gledati na stranicama tabloida i crne kronike već da ćemo pisati isključivo o njegovim sportskim uspjesima.

Bilo kako bilo, Adiran Mutu će ostati upamćen kao teško ponovljiva ikona rumunjskog i svjetskog nogometa. Čovjek kojemu je cijeli svijet mogao biti pod nogama, a na kraju mu je jedini trofej u karijeri ostalo ono prvenstvo Rumunjske koje je osvojio na samom početku karijere.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
AFP
Mutu na U21 Euru u ožujku
AFP
Mutu slavi pogodak Italiji na Euru 2008.
AFP
AFP
AFP
Mutu na saslušanju u Londonu, nakon čega ga je Chelsea otpustio
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/on-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem-1090360 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=25eff0ebaa1c3d3811f37f3b82679864cc3fede3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=On+je+ikona+kojoj+je+cijeli+svijet+mogao+biti+pod+nogama%2C+ali+je+zbog+tulumarenja%2C+droge+i+raskala%C5%A1enog+%C5%BEivota+karijeru+zavr%C5%A1io+s+jednim+trofejem&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem-1090360 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-ikona-kojoj-je-cijeli-svijet-mogao-biti-pod-nogama-ali-je-zbog-tulumarenja-droge-i-raskalasenog-zivota-karijeru-zavrsio-s-jednim-trofejem-1090360 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problematični rumunj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaproblematični rumunj

On je ikona kojoj je cijeli svijet mogao biti pod nogama, ali je zbog tulumarenja, droge i raskalašenog života karijeru završio s jednim trofejem

10. travnja 2021. - 21:26

Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine sjajna je prilika da vidimo najbolje mlade nogometaše Starog kontinenta koji bi nas trebali oduševljavati naredno desetljeće. No, baš kao što je to slučaj u Hrvatskoj, često se dogodi da mlade reprezentacije vodi neki od bivših slavnih nogometaša koji su na počecima trenerske karijere. A netom završeni prvi dio prvenstva koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj prisjetio je potpisnika ovih redaka na jednu nogometnu ikonu. Izbornik mlade rumunjske reprezentacije i osoba koja će apsolutno opravdati svoje pojavljivanje u ovoj rubrici je Adrian Mutu.

Mutu je rođen 8. siječnja 1979. godine u malom rumunjskom gradiću, sastavljenom od 12 zaselaka, Calinestiju. Njegova priča nije, za razliku od mnogih drugih Rumunja rođenih za vrijeme vladavi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 08:56