StoryEditorOCM
Više od sportabosanski zet

Legendarni Thierry Henry nasmijao susjede: ‘Jeo sam ćevape, a moja djeca su Bosanci i Hercegovci...‘

Piše SPORT SD
14. listopada 2023. - 10:52

Thierry Henry iz Sarajeva se vraća kao apsolutni pobjednik. Deblji je za tri boda i barem jednu porciju ćevapa, više od toga nije ni mogao poželjeti uoči ogleda U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Francuske u vidu C skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo mladih, pišu Sportske novosti.

Malo je nedostajalo da mu mladi Zmajevi prirede ogromno iznenađenje. Bosna i Hercegovina povela je golom Admira Bristrića (28.), da bi Tricolori okrenuli rezultat u svoju korist pogocima Rayana Cherkija (32.) i Arnauda Kalimuenda u drugoj minuti nadoknade vremena. U konačnici, dramatična završnica obradovala je Henryja, koji se poprilično dobro zabavljao na konferenciji za medije.

- Imao sam priliku otići kod punca i punice, jeo sam ćevape... Ali i fokusirao se na utakmicu. Sutra imamo slobodan dan, pa ću to iskoristiti - odgovorio je svjetski prvak na pitanje o dojmovima iz Sarajeva.

Ako vas buni posjet punici, podsjećamo a je Henry u dugogodišnjoj vezi s Andreom Rajačić. Uoči utakmice su ga novinari na pitali zna li nešto reći na bosanski, na što je on odgovorio: “Znam zašto ste to pitali, moja djeca su Bosanci, Hercegovci i Francuzi."

- Čestitam ekipi Bosne i Hercegovine. Jako su dobro igrali, znali smo da će biti teška utakmica i tako je i bilo. Dobili smo crveni karton, ali trebao ga je dobiti i Bristrić, što se ipak nije dogodilo. No, uglavnom sam bio miran, čak i kod promašenih situacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:08