StoryEditorOCM
Više od sportaOvo nisu istine

Jeziv niz smrti nogometnih velikana koji imaju zajedničku poveznicu. Spavaš li mirno Didieru Deschampsu?

8. siječnja 2024. - 18:09

Svijet sporta danas je uzdrmala vijest iz Njemačke da je u 79. godini preminuo nogometni velikan Franz Beckenbauer. Bivši reprezentativac i izbornik Njemačke preminuo je još u nedjelju. A samo dva dana ranije iz Brazila je stigla još jedna tužna vijest, o smrti bivšeg brazilskog izbornika Marija Zagalla koji je otišao u 93. godini.

Nevjerojatno, ali poklopilo se da su i Beckenbauer i Zagallo u karijerama osvajali Svjetska prvenstva i kao igrači i kao izbornici. Samo su ukupno trojica ljudi u povijesti osvajali Mundijal i kao igrači i kao treneri, Zagallo (ukupno četiri puta), Beckenbauer i Didier Deschamps (obojica po dvaput). Nevjerojatno, ali poklopilo se da su u razmaku od samo dva dana dvojica s te liste otišla na drugi svijet. Zagallo je preminuo u petak 5. siječnja, a Beckenbauer u nedjelju 7. siječnja.

Jedini živući rekorder ostao je samo Deschamps. Koliko nam je poznato ovaj 55-godišnji bivši reprezentativac Francuske i njen aktualni izbornik se dobro osjeća. Međutim, ovakav neobičan rasplet i dinamika događaja sigurno su mu dali mislit.

image

Franz Beckenbauer

AFP
image

Mario Zagallo

AFP
image

Mario Zagallo

AFP
image

Didier Deschamps

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:20