StoryEditorOCM
Više od sportaide u zatvor

Igrao je protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, sad je osuđen na zatvorsku kaznu! Isplivali šokantni detalji

Piše Vito Tomas/SN
23. veljače 2024. - 18:34

Uistinu neobična vijest stiže iz Engleske gdje je veznjak QPR-a Ilias Chair osuđen na godinu dana zatvora u Belgiji nakon što je prije gotovo četiri godine vozaču kamiona slomio lubanju. 26-godišnjaku, koji je na Svjetskom prvenstvu u Katru od 46. minute zaigrao u susretu Hrvatske i Maroka za treće mjesto, izrečena je i uvjetna kazna od godinu dana zatvora, koju će izvršiti nakon odsluženja prvobitne kazne, a također mora žrtvi platiti kompenzaciju od 13.400 funti.

QPR je nakon vijesti objavio klupsko priopćenje, rekavši da neće davati daljnje komentare dok pravni postupak u potpunosti ne završi.

Navedeni incident dogodio se u ljeto 2020. u francuskom gradu Bazeilles, gdje se Chair sa svojim bratom Jabeurom i drugim prijateljima, po povratku s izleta s kajacima, posvađao s belgijskim vozačem. Navodno je jedna žena agresivno zahtijevala da prva uđe u autobus, pri čemu je nastao opći kaos. Stvari su vrlo brzo eskalirale, izbila je velika tučnjava u kojoj je Chair zgrabio kamen i u glavu pogodio vozača autobusu te mu pritom slomio lubanju.

- Moj klijent je skoro izgubio život, kirurzi su ga spašavali. Dugo nije mogao raditi, a još uvijek svaki dan pati od nuspojava udarca kamenom – poručio je vozačev odvjetnik.

Marokanski reprezentativac, iako je zanijekao da je on kamenom pogodio vozača, na kraju je ipak osuđen, a kaznu u trajanju od šest mjeseci dobio je i njegov brat Jabeur. Chair je do sada upisao 222 nastupa u dresu QPR-a, a u posljednjem kolu Championshipa svojim pogotkom na gostovanju kod Bristol Cityja donio je važna tri boda. QPR s 32 boda trenutno zauzima posljednje relegacijsko mjesto te je pred njima velika borba za ostanak u drugom rangu engleskog nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:22