stdClass Object ( [id] => 1180950 [title] => Bila je Abramovičev potrčko, a danas je najmoćnija žena u svijetu nogometa: ‘Ona je tihi ubojica, siše ti krv bez da ti to shvaćaš‘ [alias] => bila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Britanska vlada prisilila je Romana Abramoviča na prodaju Chelseaja i tako praktički označila početak kraja ere u kojoj je ruski oligarh stvorio jednu od najmoćnijih momčadi Europe, koja je i u ovom trenutku aktualni prvak Staroga kontinenta.

Abramovičeve milijarde sigurno će nedostajati navijačima, od kojih većina želi da Rus ostane na čelu kluba, ali može se slobodno reći da će jedna druga osoba, koja će vrlo vjerojatno također uskoro napustiti Chelsea, još više nedostajati organizaciji. Zainteresiranih kupaca za "bluese" nije nedostajalo, a svi oni koji su ušli u najuži krug sigurno su spremni nastaviti ići putem koji je utabao Abramovič i ulagati nove milijarde. Uostalom, predviđa se da će iznos koji će biti plaćen za Chelsea biti najveći u povijesti svjetskog sporta općenito... No posao koji je radila njegova desna ruka, samozatajna Marina Granovskaja, teško će se nadoknaditi.

Granovskaja je 47-godišnjakinja rusko-kanadskog podrijetla koja obnaša dužnost izvršne direktorice londonskoga kluba i koju mnogi nazivaju najmoćnijom ženom u svijetu nogometa. Forbes ju je u svom izboru 2018. godine smjestio na peto mjesto najmoćnijih žena u svijetu sporta, a torinski Tuttosport joj je prošle godine dao nagradu za najboljeg direktora u nogometu.

Od potrčka do 'tihog ubojice'

Granovskaja obnaša dužnost izvršne direktorice Chelseaja od 2014., iako je već četiri godine prije toga ušla u klub kao Abramovičeva predstavnica. O njoj se zna jako malo, jer nikada u svom životu nije dala intervju za medije, a toliko izbjegava biti u javnosti da negoduje čak i kada je se snima za službeni klupski kanal. Zapravo jedine fotografije Granovskaje koje se mogu pronaći na internetu jesu one sa službenih potpisivanja ugovora s igračima i trenerima te s Chelseajevih utakmica.

Ruskinja je diplomirala strane jezike na Sveučilištu u Moskvi i odmah se potom zaposlila kod Abramoviča u Sibneftu. Kada je Rus 2003. stigao u London, ona je odmah došla za njim te je u početku praktički bila njegov potrčko. Vodila je računa o njegovu rasporedu i obavljala stvari koje on ne bi stigao, a to je išlo toliko daleko da mu je često znala kupovati namirnice i tražiti darove za njegove bližnje. Kada ju je Abramovič ubacio u Chelsea, Granovskaja navodno nije znala ništa o nogometu. Legendarni ruski trener Leonid Slutski jednom je prigodom rekao da nije imala pojma čak ni koliko igrača ima u nogometnoj momčadi. No zahvaljujući svojoj sposobnosti i pristupu poslu, Granovskaja se ubrzo pozicionirala kao figura koju praktički svi u svijetu nogometa poštuju, jer nikada ne dopušta emocijama da je obuzmu i uvijek održi svoju riječ. No to ne znači da je Ruskinja "med i mlijeko".

---

image

Jedna od rijetkih fotografija Marine Granovskaje snimljena u trenutku napuštanja sudnice u južnom Londonu

AFP
---

Neimenovani visoki dužnosnik iz jednoga premierligaškoga kluba opisao je kako to izgleda sklapati posao s Abramovičevom pobočnicom: "Ostao sam šokiran. Bila je sjajna. Nevjerojatno topla, osobna i direktna poput strijele. Ali zapravo je tihi ubojica. Sjedneš s njom i imaš osjećaj da pobjeđuješ u pregovorima i da si voljen, a ona ti zapravo siše krv bez da ti to shvaćaš."

Granovskaju prati imidž osobe s kojom nije lako pregovarati (što je na svojoj koži osjetio i kontroverzni Mino Raiola, s kojim se posvadila na mrtvo ime), a to je upravo ono što je Abramoviču trebalo. Chelsea se za vrijeme njezine vladavine pretvorio iz kluba koji troši šakom i kapom, pritom ne pitajući za cijenu, u klub koji nerijetko kupi vrhunske igrače "ispod cijene" i proda ih značajno iznad njihove tržišne vrijednosti. Daleko od toga da je Chelsea organizacija koja funkcionira po "moneyball" principu, jer još uvijek se radi o jednom od financijski najjačih nogometnih klubova na svijetu, ali ako se današnja situacija usporedi s onom iz sredine 2000-ih, vidljivo je koliko je funkcioniranje londonskoga kluba postalo uređenije i smislenije.

'Uzmi ili je***o ostavi'

Ruskinja je znala pokazati čvrstu ruku i u pregovorima oko produljenja ugovora sa svojim igračima, bez obzira na to o kome se radilo. Najpoznatiji primjer je onaj Johna Terryja, bivšega kapetana kluba, kojem je jednom prilikom ponudila novi ugovor, a na njegovo iskazivanje nezadovoljstva rekla: "Uzmi ili je***o ostavi." Čisto za informaciju, uzeo je.

Abramovičeva pobočnica nije vješta samo na tržištu igrača, nego i na tržištu općenito. Pregovori sa sponzorima također su u njezinoj ingerenciji, pa tako upravo njoj idu zasluge za ugovor koji je sklopljen s Nikeom na čak 16 godina (do 2032.), a koji vrijedi 70 milijuna eura godišnje, što ga čini jednim od najvećih u svijetu nogometa.

---

image

Ni legendarni John Terry nije uspio pobijediti u pregovorima s Granovskajom

AFP
---

No ni to nije sve...

Chelsea je tijekom proteklih desetak godina ustrojio razgranatu mrežu suradnji s klubovima diljem Europe, u koje svake sezone šalje gomilu svojih igrača na posudbu kako bi ih pratili i onda eventualno priključili prvoj momčadi. Sve je počelo s Vitesseom, a ta suradnja s nizozemskim klubom, i cijeli koncept općenito, navodno su bili baš ideja Granovskaje. Inače, kroz taj sustav prošli su i naši Matej Delač i Mario Pašalić, s tim da je ovaj potonji napravio nemjerljivo veću karijeru. A upravo se na primjeru bivšeg igrača Hajduka najbolje može vidjeti uspjeh njezine ideje.

Naime, Chelsea je Pašalića otkupio od "bijelih" u ljeto 2014. za dva i pol milijuna eura, a nakon posudbi u Elche, Monaco, Milan i moskovski Spartak, prvo ga je poslao ponovno na posudbu u Atalantu, a onda ga u rujnu 2020. prodao klubu iz Bergama za 14,5 milijuna eura. Ako tu uračunamo i dva i pol milijuna eura koje je Atalanta prvotno platila za posudbu Splićanina te Milanov milijun, dolazimo do zaključka da je Chelsea "preprodao" Pašalića, kojeg je s bonusima Hajduku platio oko tri milijuna, za 18 milijuna eura.

Imajući na umu da Granovskaja nadgleda sve te posudbe, jasno je o kolikoj količini posla se radi, jer samo je Pašalić promijenio pet klubova u šest godina, a tu treba dodati još desetke drugih igrača koji su u svakom trenutku na posudbama diljem Europe. Ali ni tu nije kraj pothvatima koje je Granovskaja ostvarila za kormilom londonskih "bluesa". Didier Drogba, sjajni bivši napadač Chelseaja i jedan od najboljih igrača koje je Premier liga ikada imala prilike gledati, 2009. je bio na rubu odlaska iz kluba. U momčadi je gurnut u drugi plan, a onda je zaradio i suspenziju nakon kritika upućenih sucima i UEFA-i nakon one povijesne krađe Toma Henninga Øvrebøa u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka 2009. protiv Barcelone.

Abramovič je Bjelokošćanina tada bio spreman pustiti, ali se Granovskaja tome usprotivila i inzistirala na tome da mu klub ponudi novi ugovor, rekavši kako će preuzeti punu odgovornost ako se njezina odluka pokaže pogrešnom. Drogba je dobio novi ugovor, a momčad je s njim nakon toga osvojila još dvije Premier lige, dva FA kupa i Ligu prvaka nakon dramatične pobjede nad Bayernom, u kojoj je upravo on prvo u 88. minuti zabio izjednačujući pogodak, a onda i jedanaesterac za pobjedu u raspucavanju.

---

image

Didier Drogba s trofejom Lige prvaka

AFP
---

Granovskaja je tim potezom sasvim kupila Abramovičevo povjerenje, iako ono nikada nije ni došlo u pitanje, a Drogba vjerojatno ne bi bio potpisao novi ugovor tada da nije imao dobar odnos s izvršnom direktoricom kluba. Granovskaja, naime, nije cijenjena samo u direktorskim krugovima, već je i omiljena među igračima i članovima stručnog stožera. Na onih malo objavljenih fotografija na kojima je se može vidjeti pokraj igrača i trenera (a u pravilu se radi o prizorima s terena nakon osvajanja trofeja), može se vidjeti prisnost koja naizgled nadilazi čisto profesionalni odnos.

Pomirila je Abramoviča i Mourinha

Doduše, svi potezi "čelične lady" (kako je britanski mediji znaju nazivati) nisu uvijek nailazili na odobravanje navijača Chelseaja i trenera, dok je imala i promašaja na tržištu igrača, ali zasluge za to što je klub od Abramovičeva dolaska pa do danas doživljavao samo manje turbulencije, a nikada se nije odmaknuo od same elite, idu uvelike upravo njoj.

Zanimljiva je i priča o tome kako je Ruskinja posredovala između zavađenih strana – svoga šefa i Josea Mourinha. Portugalac je 2004. preuzeo Chelsea i odveo ga do prvog naslova prvaka Engleske od Abramovičeva dolaska u klub te drugog u klupskoj povijesti. No tri godine poslije momčad je upala u krizu, a Rus je odlučio raskinuti suradnju s Mourinhom. Portugalac se osjetio poniženim te je Abramoviču jako zamjerio njegov potez. S druge strane, Abramovič je bio bijesan zbog toga što je uvrijeđeni Mourinho inzistirao na maksimalnoj otpremnini na koju je imao pravo. No Granovskaja je 2013. smatrala da bi bila dobra ideja vratiti "The Special Onea" na Stamford Bridge. Uslijedili su naporni pregovori u kojima se ona istodobno našla u ulogama inicijatora i medijatora, a kao i obično, "čelična lady" bila je uspješna u svom naumu i Mourinho je opet zasjeo na klupu Chelseaja te osvojio prvenstvo i Liga kup.

---

image
AFP
---

Granovskaja, kao i mnogi ljudi na visokim upravljačkim pozicijama, zapravo i nema radno vrijeme, što je u neku ruku i očekivano s obzirom na to da joj plaća (odnosno, barem onaj dio koji joj prolazi platnu listu) iznosi otprilike dva milijuna eura. Marina radi 0-24 u pravom smislu te riječi te nerijetko vodi pregovore i u sitnim noćnim satima, a zanimljivo je da joj je to najdraže raditi preko WhatsAppa.

Vjerojatno vas sada zanima kako joj izgleda privatni život s obzirom na to da joj posao oduzima svaku sekundu u kojoj je budna, ali apsolutno nijedna sitnica iz njezina privatnog života nikada nije pronašla svoj put u javnost. Granovskaja je toliko samozatajna da se uopće ne zna ima li muža i obitelj, ili bilo kakvu vezu u svom životu.

Ruskinja, koju je njezin osnovnoškolski učitelj opisao kao djevojku koja se ni po čemu nije izdvajala iz mase, od Abramovičeva potrčka postala je najmoćnija žena u svijetu nogometa, a gotovo je sigurno da će nedostajati klubu čak i više nego sam Abramovič.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => paklena marina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => paklena marina 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-31 08:19:33 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-04-02 19:01:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-04-02 19:01:24 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 53 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21491802.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21521906.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21521944.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21521954.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21491800.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["afp","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Ni legendarni John Terry nije uspio pobijediti u pregovorima s Granovskajom<\/p>","

Didier Drogba s trofejom Lige prvaka<\/p>","","

Jedna od rijetkih fotografija Marine Granovskaje snimljena u trenutku napu\u0161tanja sudnice u ju\u017enom Londonu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x626","hd_21491802_1920.jpg":"1920x1080","k_21491802_1280.jpg":"1280x1280","k_21491802_1024.jpg":"1024x1024","k_21491802_640.jpg":"640x640","k_21491802_480.jpg":"480x480","k_21491802_340.jpg":"340x340","k_21491802_220.jpg":"220x220","o_21491802_1280.jpg":"1280x782","o_21491802_1024.jpg":"1024x626","o_21491802_640.jpg":"640x391","o_21491802_480.jpg":"480x293","o_21491802_340.jpg":"340x207","o_21491802_220.jpg":"220x134","h_21491802_1280.jpg":"1280x854","h_21491802_1024.jpg":"1024x683","h_21491802_640.jpg":"640x427","h_21491802_480.jpg":"480x320","h_21491802_340.jpg":"340x227","h_21491802_220.jpg":"220x147","pp_21491802_1280.jpg":"1006x1280","pp_21491802_1024.jpg":"805x1024","pp_21491802_640.jpg":"503x640","pp_21491802_480.jpg":"377x480","pp_21491802_340.jpg":"267x340","pp_21491802_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_21521906_1920.jpg":"1920x1080","k_21521906_1280.jpg":"1280x1280","k_21521906_1024.jpg":"1024x1024","k_21521906_640.jpg":"640x640","k_21521906_480.jpg":"480x480","k_21521906_340.jpg":"340x340","k_21521906_220.jpg":"220x220","o_21521906_1280.jpg":"1280x852","o_21521906_1024.jpg":"1024x682","o_21521906_640.jpg":"640x426","o_21521906_480.jpg":"480x319","o_21521906_340.jpg":"340x226","o_21521906_220.jpg":"220x146","h_21521906_1280.jpg":"1280x854","h_21521906_1024.jpg":"1024x683","h_21521906_640.jpg":"640x427","h_21521906_480.jpg":"480x320","h_21521906_340.jpg":"340x227","h_21521906_220.jpg":"220x147","pp_21521906_1280.jpg":"1006x1280","pp_21521906_1024.jpg":"805x1024","pp_21521906_640.jpg":"503x640","pp_21521906_480.jpg":"377x480","pp_21521906_340.jpg":"267x340","pp_21521906_220.jpg":"173x220"},{"size0":"681x1024","hd_21521944_1920.jpg":"1920x1080","k_21521944_1280.jpg":"1280x1280","k_21521944_1024.jpg":"1024x1024","k_21521944_640.jpg":"640x640","k_21521944_480.jpg":"480x480","k_21521944_340.jpg":"340x340","k_21521944_220.jpg":"220x220","o_21521944_1280.jpg":"1280x1924","o_21521944_1024.jpg":"1024x1539","o_21521944_640.jpg":"640x962","o_21521944_480.jpg":"480x721","o_21521944_340.jpg":"340x511","o_21521944_220.jpg":"220x330","h_21521944_1280.jpg":"1280x854","h_21521944_1024.jpg":"1024x683","h_21521944_640.jpg":"640x427","h_21521944_480.jpg":"480x320","h_21521944_340.jpg":"340x227","h_21521944_220.jpg":"220x147","pp_21521944_1280.jpg":"1006x1280","pp_21521944_1024.jpg":"805x1024","pp_21521944_640.jpg":"503x640","pp_21521944_480.jpg":"377x480","pp_21521944_340.jpg":"267x340","pp_21521944_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x681","hd_21521954_1920.jpg":"1920x1080","k_21521954_1280.jpg":"1280x1280","k_21521954_1024.jpg":"1024x1024","k_21521954_640.jpg":"640x640","k_21521954_480.jpg":"480x480","k_21521954_340.jpg":"340x340","k_21521954_220.jpg":"220x220","o_21521954_1280.jpg":"1280x851","o_21521954_1024.jpg":"1024x681","o_21521954_640.jpg":"640x425","o_21521954_480.jpg":"480x319","o_21521954_340.jpg":"340x226","o_21521954_220.jpg":"220x146","h_21521954_1280.jpg":"1280x854","h_21521954_1024.jpg":"1024x683","h_21521954_640.jpg":"640x427","h_21521954_480.jpg":"480x320","h_21521954_340.jpg":"340x227","h_21521954_220.jpg":"220x147","pp_21521954_1280.jpg":"1006x1280","pp_21521954_1024.jpg":"805x1024","pp_21521954_640.jpg":"503x640","pp_21521954_480.jpg":"377x480","pp_21521954_340.jpg":"267x340","pp_21521954_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_21491800_1920.jpg":"1920x1080","k_21491800_1280.jpg":"1280x1280","k_21491800_1024.jpg":"1024x1024","k_21491800_640.jpg":"640x640","k_21491800_480.jpg":"480x480","k_21491800_340.jpg":"340x340","k_21491800_220.jpg":"220x220","o_21491800_1280.jpg":"1280x852","o_21491800_1024.jpg":"1024x682","o_21491800_640.jpg":"640x426","o_21491800_480.jpg":"480x319","o_21491800_340.jpg":"340x226","o_21491800_220.jpg":"220x146","h_21491800_1280.jpg":"1280x854","h_21491800_1024.jpg":"1024x683","h_21491800_640.jpg":"640x427","h_21491800_480.jpg":"480x320","h_21491800_340.jpg":"340x227","h_21491800_220.jpg":"220x147","pp_21491800_1280.jpg":"1006x1280","pp_21491800_1024.jpg":"805x1024","pp_21491800_640.jpg":"503x640","pp_21491800_480.jpg":"377x480","pp_21491800_340.jpg":"267x340","pp_21491800_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38096994 Threads: 4 Questions: 7079873442 Slow queries: 3296505 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607894327 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/bila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas-1180950 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/bila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas-1180950?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 672698 [name] => marina granovskaja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-02 21:01:39 [main_article_id] => 0 [alias] => marina-granovskaja [link] => /tag/marina-granovskaja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => paklena marina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bila je Abramovičev potrčko, a danas je najmoćnija žena u svijetu nogometa: ‘Ona je tihi ubojica, siše ti krv bez da ti to shvaćaš‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21491802.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21491802.jpg [title] => afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21521906.jpg [title] =>

Ni legendarni John Terry nije uspio pobijediti u pregovorima s Granovskajom

AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21521944.jpg [title] =>

Didier Drogba s trofejom Lige prvaka

AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21521954.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21491800.jpg [title] =>

Jedna od rijetkih fotografija Marine Granovskaje snimljena u trenutku napuštanja sudnice u južnom Londonu

AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Britanska vlada prisilila je Romana Abramoviča na prodaju Chelseaja i tako praktički označila početak kraja ere u kojoj je ruski oligarh stvorio jednu od najmoćnijih momčadi Europe, koja je i u ovom trenutku aktualni prvak Staroga kontinenta.

Abramovičeve milijarde sigurno će nedostajati navijačima, od kojih većina želi da Rus ostane na čelu kluba, ali može se slobodno reći da će jedna druga osoba, koja će vrlo vjerojatno također uskoro napustiti Chelsea, još više nedostajati organizaciji. Zainteresiranih kupaca za "bluese" nije nedostajalo, a svi oni koji su ušli u najuži krug sigurno su spremni nastaviti ići putem koji je utabao Abramovič i ulagati nove milijarde. Uostalom, predviđa se da će iznos koji će biti plaćen za Chelsea biti najveći u povijesti svjetskog sporta općenito... No posao koji je radila njegova desna ruka, samozatajna Marina Granovskaja, teško će se nadoknaditi.

Granovskaja je 47-godišnjakinja rusko-kanadskog podrijetla koja obnaša dužnost izvršne direktorice londonskoga kluba i koju mnogi nazivaju najmoćnijom ženom u svijetu nogometa. Forbes ju je u svom izboru 2018. godine smjestio na peto mjesto najmoćnijih žena u svijetu sporta, a torinski Tuttosport joj je prošle godine dao nagradu za najboljeg direktora u nogometu.

Od potrčka do 'tihog ubojice'

Granovskaja obnaša dužnost izvršne direktorice Chelseaja od 2014., iako je već četiri godine prije toga ušla u klub kao Abramovičeva predstavnica. O njoj se zna jako malo, jer nikada u svom životu nije dala intervju za medije, a toliko izbjegava biti u javnosti da negoduje čak i kada je se snima za službeni klupski kanal. Zapravo jedine fotografije Granovskaje koje se mogu pronaći na internetu jesu one sa službenih potpisivanja ugovora s igračima i trenerima te s Chelseajevih utakmica.

Ruskinja je diplomirala strane jezike na Sveučilištu u Moskvi i odmah se potom zaposlila kod Abramoviča u Sibneftu. Kada je Rus 2003. stigao u London, ona je odmah došla za njim te je u početku praktički bila njegov potrčko. Vodila je računa o njegovu rasporedu i obavljala stvari koje on ne bi stigao, a to je išlo toliko daleko da mu je često znala kupovati namirnice i tražiti darove za njegove bližnje. Kada ju je Abramovič ubacio u Chelsea, Granovskaja navodno nije znala ništa o nogometu. Legendarni ruski trener Leonid Slutski jednom je prigodom rekao da nije imala pojma čak ni koliko igrača ima u nogometnoj momčadi. No zahvaljujući svojoj sposobnosti i pristupu poslu, Granovskaja se ubrzo pozicionirala kao figura koju praktički svi u svijetu nogometa poštuju, jer nikada ne dopušta emocijama da je obuzmu i uvijek održi svoju riječ. No to ne znači da je Ruskinja "med i mlijeko".

---

image

Jedna od rijetkih fotografija Marine Granovskaje snimljena u trenutku napuštanja sudnice u južnom Londonu

AFP
---

Neimenovani visoki dužnosnik iz jednoga premierligaškoga kluba opisao je kako to izgleda sklapati posao s Abramovičevom pobočnicom: "Ostao sam šokiran. Bila je sjajna. Nevjerojatno topla, osobna i direktna poput strijele. Ali zapravo je tihi ubojica. Sjedneš s njom i imaš osjećaj da pobjeđuješ u pregovorima i da si voljen, a ona ti zapravo siše krv bez da ti to shvaćaš."

Granovskaju prati imidž osobe s kojom nije lako pregovarati (što je na svojoj koži osjetio i kontroverzni Mino Raiola, s kojim se posvadila na mrtvo ime), a to je upravo ono što je Abramoviču trebalo. Chelsea se za vrijeme njezine vladavine pretvorio iz kluba koji troši šakom i kapom, pritom ne pitajući za cijenu, u klub koji nerijetko kupi vrhunske igrače "ispod cijene" i proda ih značajno iznad njihove tržišne vrijednosti. Daleko od toga da je Chelsea organizacija koja funkcionira po "moneyball" principu, jer još uvijek se radi o jednom od financijski najjačih nogometnih klubova na svijetu, ali ako se današnja situacija usporedi s onom iz sredine 2000-ih, vidljivo je koliko je funkcioniranje londonskoga kluba postalo uređenije i smislenije.

'Uzmi ili je***o ostavi'

Ruskinja je znala pokazati čvrstu ruku i u pregovorima oko produljenja ugovora sa svojim igračima, bez obzira na to o kome se radilo. Najpoznatiji primjer je onaj Johna Terryja, bivšega kapetana kluba, kojem je jednom prilikom ponudila novi ugovor, a na njegovo iskazivanje nezadovoljstva rekla: "Uzmi ili je***o ostavi." Čisto za informaciju, uzeo je.

Abramovičeva pobočnica nije vješta samo na tržištu igrača, nego i na tržištu općenito. Pregovori sa sponzorima također su u njezinoj ingerenciji, pa tako upravo njoj idu zasluge za ugovor koji je sklopljen s Nikeom na čak 16 godina (do 2032.), a koji vrijedi 70 milijuna eura godišnje, što ga čini jednim od najvećih u svijetu nogometa.

---

image

Ni legendarni John Terry nije uspio pobijediti u pregovorima s Granovskajom

AFP
---

No ni to nije sve...

Chelsea je tijekom proteklih desetak godina ustrojio razgranatu mrežu suradnji s klubovima diljem Europe, u koje svake sezone šalje gomilu svojih igrača na posudbu kako bi ih pratili i onda eventualno priključili prvoj momčadi. Sve je počelo s Vitesseom, a ta suradnja s nizozemskim klubom, i cijeli koncept općenito, navodno su bili baš ideja Granovskaje. Inače, kroz taj sustav prošli su i naši Matej Delač i Mario Pašalić, s tim da je ovaj potonji napravio nemjerljivo veću karijeru. A upravo se na primjeru bivšeg igrača Hajduka najbolje može vidjeti uspjeh njezine ideje.

Naime, Chelsea je Pašalića otkupio od "bijelih" u ljeto 2014. za dva i pol milijuna eura, a nakon posudbi u Elche, Monaco, Milan i moskovski Spartak, prvo ga je poslao ponovno na posudbu u Atalantu, a onda ga u rujnu 2020. prodao klubu iz Bergama za 14,5 milijuna eura. Ako tu uračunamo i dva i pol milijuna eura koje je Atalanta prvotno platila za posudbu Splićanina te Milanov milijun, dolazimo do zaključka da je Chelsea "preprodao" Pašalića, kojeg je s bonusima Hajduku platio oko tri milijuna, za 18 milijuna eura.

Imajući na umu da Granovskaja nadgleda sve te posudbe, jasno je o kolikoj količini posla se radi, jer samo je Pašalić promijenio pet klubova u šest godina, a tu treba dodati još desetke drugih igrača koji su u svakom trenutku na posudbama diljem Europe. Ali ni tu nije kraj pothvatima koje je Granovskaja ostvarila za kormilom londonskih "bluesa". Didier Drogba, sjajni bivši napadač Chelseaja i jedan od najboljih igrača koje je Premier liga ikada imala prilike gledati, 2009. je bio na rubu odlaska iz kluba. U momčadi je gurnut u drugi plan, a onda je zaradio i suspenziju nakon kritika upućenih sucima i UEFA-i nakon one povijesne krađe Toma Henninga Øvrebøa u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka 2009. protiv Barcelone.

Abramovič je Bjelokošćanina tada bio spreman pustiti, ali se Granovskaja tome usprotivila i inzistirala na tome da mu klub ponudi novi ugovor, rekavši kako će preuzeti punu odgovornost ako se njezina odluka pokaže pogrešnom. Drogba je dobio novi ugovor, a momčad je s njim nakon toga osvojila još dvije Premier lige, dva FA kupa i Ligu prvaka nakon dramatične pobjede nad Bayernom, u kojoj je upravo on prvo u 88. minuti zabio izjednačujući pogodak, a onda i jedanaesterac za pobjedu u raspucavanju.

---

image

Didier Drogba s trofejom Lige prvaka

AFP
---

Granovskaja je tim potezom sasvim kupila Abramovičevo povjerenje, iako ono nikada nije ni došlo u pitanje, a Drogba vjerojatno ne bi bio potpisao novi ugovor tada da nije imao dobar odnos s izvršnom direktoricom kluba. Granovskaja, naime, nije cijenjena samo u direktorskim krugovima, već je i omiljena među igračima i članovima stručnog stožera. Na onih malo objavljenih fotografija na kojima je se može vidjeti pokraj igrača i trenera (a u pravilu se radi o prizorima s terena nakon osvajanja trofeja), može se vidjeti prisnost koja naizgled nadilazi čisto profesionalni odnos.

Pomirila je Abramoviča i Mourinha

Doduše, svi potezi "čelične lady" (kako je britanski mediji znaju nazivati) nisu uvijek nailazili na odobravanje navijača Chelseaja i trenera, dok je imala i promašaja na tržištu igrača, ali zasluge za to što je klub od Abramovičeva dolaska pa do danas doživljavao samo manje turbulencije, a nikada se nije odmaknuo od same elite, idu uvelike upravo njoj.

Zanimljiva je i priča o tome kako je Ruskinja posredovala između zavađenih strana – svoga šefa i Josea Mourinha. Portugalac je 2004. preuzeo Chelsea i odveo ga do prvog naslova prvaka Engleske od Abramovičeva dolaska u klub te drugog u klupskoj povijesti. No tri godine poslije momčad je upala u krizu, a Rus je odlučio raskinuti suradnju s Mourinhom. Portugalac se osjetio poniženim te je Abramoviču jako zamjerio njegov potez. S druge strane, Abramovič je bio bijesan zbog toga što je uvrijeđeni Mourinho inzistirao na maksimalnoj otpremnini na koju je imao pravo. No Granovskaja je 2013. smatrala da bi bila dobra ideja vratiti "The Special Onea" na Stamford Bridge. Uslijedili su naporni pregovori u kojima se ona istodobno našla u ulogama inicijatora i medijatora, a kao i obično, "čelična lady" bila je uspješna u svom naumu i Mourinho je opet zasjeo na klupu Chelseaja te osvojio prvenstvo i Liga kup.

---

image
AFP
---

Granovskaja, kao i mnogi ljudi na visokim upravljačkim pozicijama, zapravo i nema radno vrijeme, što je u neku ruku i očekivano s obzirom na to da joj plaća (odnosno, barem onaj dio koji joj prolazi platnu listu) iznosi otprilike dva milijuna eura. Marina radi 0-24 u pravom smislu te riječi te nerijetko vodi pregovore i u sitnim noćnim satima, a zanimljivo je da joj je to najdraže raditi preko WhatsAppa.

Vjerojatno vas sada zanima kako joj izgleda privatni život s obzirom na to da joj posao oduzima svaku sekundu u kojoj je budna, ali apsolutno nijedna sitnica iz njezina privatnog života nikada nije pronašla svoj put u javnost. Granovskaja je toliko samozatajna da se uopće ne zna ima li muža i obitelj, ili bilo kakvu vezu u svom životu.

Ruskinja, koju je njezin osnovnoškolski učitelj opisao kao djevojku koja se ni po čemu nije izdvajala iz mase, od Abramovičeva potrčka postala je najmoćnija žena u svijetu nogometa, a gotovo je sigurno da će nedostajati klubu čak i više nego sam Abramovič.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
afp AFP AFP AFP AFP
afp
AFP

Ni legendarni John Terry nije uspio pobijediti u pregovorima s Granovskajom

AFP

Didier Drogba s trofejom Lige prvaka

AFP
AFP

Jedna od rijetkih fotografija Marine Granovskaje snimljena u trenutku napuštanja sudnice u južnom Londonu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/bila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas-1180950 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=95f72e4359b67b5a0ac4398f84316aa8fc0f6d4d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bila+je+Abramovi%C4%8Dev+potr%C4%8Dko%2C+a+danas+je+najmo%C4%87nija+%C5%BEena+u+svijetu+nogometa%3A+%E2%80%98Ona+je+tihi+ubojica%2C+si%C5%A1e+ti+krv+bez+da+ti+to+shva%C4%87a%C5%A1%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fbila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas-1180950 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fbila-je-abramovicev-potrcko-a-danas-je-najmocnija-zena-u-svijetu-nogometa-ona-je-tihi-ubojica-sise-ti-krv-bez-da-ti-to-shvacas-1180950 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => paklena marina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportapaklena marina

Bila je Abramovičev potrčko, a danas je najmoćnija žena u svijetu nogometa: ‘Ona je tihi ubojica, siše ti krv bez da ti to shvaćaš‘

2. travnja 2022. - 21:01

Britanska vlada prisilila je Romana Abramoviča na prodaju Chelseaja i tako praktički označila početak kraja ere u kojoj je ruski oligarh stvorio jednu od najmoćnijih momčadi Europe, koja je i u ovom trenutku aktualni prvak Staroga kontinenta.

Abramovičeve milijarde sigurno će nedostajati navijačima, od kojih većina želi da Rus ostane na čelu kluba, ali može se slobodno reći da će jedna druga osoba, koja će vrlo vjerojatno također uskoro napustiti Chelsea, još više nedostajati organizaciji. Zainteresiranih kupaca za "bluese" nije nedostajalo, a svi oni koji su ušli u najuži krug sigurno su spremni nastaviti ići putem koji je utabao Abramovič i ulagati nove milijarde. Uostalom, predviđa se da će iznos koji će biti plaćen za Chelsea biti najveći u povijesti svjetskog sporta općenito.....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 12:01