StoryEditorOCM
Vaterpoloskupina b

Liga prvaka: Jugaši poraženi kod prvaka Europe

Piše Hina
22. studenog 2023. - 23:11

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja poraženi su u petom kolu B skupine Lige prvaka kod europskog i talijanskog prvaka Pro Recca sa 9-13 (3-5, 1-2, 3-4, 2-2).

Talijanski sastav, kojeg vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, je poveo 4-1 usmjerivši susret na svoju stranu. Dubrovčani nisu niti jednom uspjeli niti izjednačiti, a domaćin je rutinski odradio susret do kraja.

Jug je smanjio na 4-3, no uslijedio je talijanski odgovor s dva gola u nizu. Koncem treće dionice Pro Recco je imao i pet golova prednosti (11-6), kao i na otvaranju zadnje dionice (12-7). Do kraja susreta dubrovački sastav je tek ublažio poraz.

Pro Recco su do pete pobjede predvodili Nicholas Presciutti s tri gola, te Giacomo Cannella i Andrea Fondelli sa po dva gola. Marco del Lungo je imao sedam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Franko Lazić i Marko Žuvela sa po tri gola, dok je sjajni Toni Popadić sakupio 11 obrana.

"Pro Recco je zaslužio ovu pobjedu. Od početka, kada su došli do vodstva, igrali su puno bolje od nas. Mi smo imali neke dobre trenutke, s tim sam dijelovima zadovoljan, ali imamo još uvijek puno toga za popraviti. Želim puno sreće Pro Reccu u nastavku natjecanja u Ligi prvaka, a mi sada idemo u Eurokup i nadam se da ćemo biti bolji nego dosad," kazao je trener dubrovačkog sastava Vjekoslav Kobešćak.

U drugom susretu Olympiacos je bez većih problema porazio Dinamo Tbilisi sa 16-8.

Domaći sastav je predvodio Konstantinos Genidounias s tri gola, dok su hrvatski vaterpolisti Luka Lončar i Andro Bušlje zabili po dva gola. U Dinamovim redovima Besarion Ahvlediani, Boris Vapenski i Stefan Pješivac su zabili po dva gola.

Na ljestvici vodi Pro Recco sa 15 bodova, Olympiacos ima 11, Jug AO četiri, a Dinamo je na nuli.

Skupina A:

Sabadell - Steaua       13-6

Novi Beograd - Brescia  13-5

Poredak: Novi Beograd 12, Sabadell 10, Brescia 8, Steaua 0

Skupina B:

Olympiacos - Dinamo Tbilisi 16-8

Pro Recco - JUG AO          13-9

Poredak: Pro Recco 15, Olympiacos 11, Jug AO 4, Dinamo 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:17