StoryEditorOCM
Vaterpolouz rub bazena

‘Jugaši‘ su dobili Crvenu zvezdu u Beogradu, te ostali u igri za obranom naslova pobjednika Regionalne lige

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2024. - 20:26

U prvoj utakmici prvog od dva turnira, drugi se igra u Splitu sredinom idućeg mjeseca, koji će odgovoriti na pitanje - tko je prvak u sezoni 2023./24., Rino Burić je prvi pogađao. Realizirao je prvog igrača više, zatim još jednom bio precizan, te je Jug Adriatic osiguranje poveo s 2:0. Nakon što je Crvena zvezda odgovorila na isti način, prvi pogodak je postigla iz peterca, Marko Žuvela je sa srednjeg naciljao za 3:2. Potom nova dva pogotka beogradskog sastava, koji je dobio prvu četvrtinu. Nakon toga kreću Jugaši - 4:4 Bogdan Djerković, 5:4 Rino Burić, 6:4 Maro Joković, majstor je provukao loptu između bloka i prve stative, te 7:4 Toni Mozara iz prve na dodavanje Jokovića. I drugu četvrtinu je Crvena zvazde zaključila s dva pogotka.

Prvo poluvrijeme 7:6. Jugaši su kontrolirali rezultat, Crvena zvezda se vraćala. Burić je otvorio nastavak novim pogotkom - 8:6, Joković je bio strijelac za 9:7, i opet - vratio se beogradski sastav - 9:9. Ipak, Franko Lazić je pogodio za 10:9, Žuvela za 11:10, a što je bio rezultat s kojim se ušlo u zadnju četvrtinu, koju je otvorio pogotkom Sergi Cabanas, igrač više, te je Jug opet bio na plus dva - 12:10. S dva igrača više Crvena zvezda je prvo prepolovila zaostatak, potom izjednačila, a nakon toga, s trećim pogotkom u nizu, povela s 13:12, te primorala jugovog trenera Vjeka Kobešćaka da četiri minute i 49 sekund prije kraja zatraži minutu dogovora.

Potom je Kobešćak mijenjao vratara, Fran Čubranić je uskočio umjesto Tonija Popadića. Na drugoj strani Jugaši nisu prvo iskoristili igrača više, ni Žuvela, ni Burić, a ni Filip Kržić nisu uspjeli, ali u idućem napadu, novog igrača više iskoristio je Burić za 13:13. Osim što je promijenio vratara, Kobešćak je promijenio i način obrane. Zaigrao je Jug agresivno, izborio loptu, potom peterac, koji je realizirao Joković - 14:13.

Dvije obrane je imao Čubranića, u svom zadnjem napadu Jugaši su izborili igrača više, ali nisu uspjeli doći do novog pogotka. Crvena zvezda je došla u posjed lopte tri sekunde do kraja, nakon minute dogovora izborila je igrača više igrajući s vratarom u polju napada, upravo je jedinice Crvene zvezde Vladimir Mišović pronašao Vuka Milojevića, ali njegov šut uz pomoć bloka Žuvele završio je u rukama Čubranića.

Još prvog dana igraju Novi Beograd i hercegnovski Jadran. U četvrtak, 28. ožujka, od 18.30 sati sastajku se Crvena zvezda i hercegnovski Jadran, a od 20.15 sati Novi Beograd i splitski Jadran. U petak, 29. ožujka, u 18.30 sati počinje ogled između Crvene zvezde i splitskog Jadrana, a u 20.15 sati između Novog Beograda i Jug Adriatic osiguranja.

Tih šest utakmica odigrat će se od 11. do 13. travnja i u Splitu. Nakon toga će se znati pobjednik. U ovom trenutku branitelji naslova, Jugaši, vode s 11 bodova iz 5 utakmica, splitski Jadran, koji je međusobno bolji od Juga, drugi je s 8 bodova iz 4 utakmice, Novi Beograd ima 6 bodova iz dvije utakmice, hercegnovski Jadran 2 boda iz 4 utakmice, dok je Crvena zvezda bez boda u tri utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:17