StoryEditorOCM
TenisPopyrin pobjednik

Wawrinka je bio vidno razočaran nakon poraza u finalu, ali i najavio povratak u Umag

Piše Hina
31. srpnja 2023. - 07:36

Stan Wawrinka je bio na pragu svog 17. naslova, drugog u Umagu 17 godina nakon što je u Stella Marisu osvojio prvi pobjednički trofej na ATP Touru, ali je 23-godišnji Australac Alexei Popyrin spriječio bajkovit kraj tjedna za 38-godišnjeg Švicarca koji se na kraju morao zadovoljiti utješnom nagradom.

"Teško mi je pao ovaj poraz. Alexei je odigrao odlično finale. Imao sam svoje prilike u trećem setu koje sam mogao ili trebao iskoristiti, ali nisam. Na kraju je on bio agresivniji i zaslužio je pobjedu. Cijeli je tjedan igrao odlično", vidno razočaran rekao je Wawrinka na konferenciji za medije nakon meča.

Kad je Popyrin osjetio bol u desnoj natkoljenici i zatražio pomoć fizioterapeuta, Švicarac je na 3-2 u trećem setu imao priliku za ‘break‘. Promašio je bekend i na kraju završio s malim peharom u rukama.

image
Goran Šebelić/Cropix

"Da, trebao sam osvojiti taj poen. No, u meču od dva sata i 40 minuta ne možete ne napraviti poneku pogrešku. Tako je, kako je. Još uvijek je ovo za mene bio pozitivan tjedan."

Wawrinka u finalu nije odigrao svoj najbolji meč u proteklih tjedan dana, ali za to je velike zasluge imao i njegov suparnik, čija ga je taktika spriječila da on bude taj koji će voditi glavnu riječ na terenu.

"Vrlo je agresivan. Ima snažne udarce, snažan servis koji mi je bilo teško čitati. Kad ovako igra, težak je suparnik. Igrao je dobro cijeli tjedan i zaslužio je osvojiti ovaj turnir. Odličan je igrač, mlad, i želim mu da se nastavi ovako razvijati."

U govoru nakon meča Wawrinka je emotivno zahvalio svima koji su ga podržavali kroz tjedan, suze su mu navrle na oči kad je spomenuo svoj prvi naslov osvojen 2006.

"Bila je mješavina svega. Mučio sam se zadnje dvije godine s ozljedama, želio sam osvojiti taj naslov nakon mnogo godina. Dajem sve od sebe da budem fizički spreman, teniski, mentalno. I kad imate ovakav tjedan, u kojem izgubite neizvjesno finale u kojem ste imali priliku, onda to sve izađe iz vas. Atmosfera je tijekom tjedna bila sjajna, navijači su bili odlični, a to mi mnogo znači. Bilo je teško suzdržati se, pogotovo nakon što sam poražen." 

image
Goran Šebelić/Cropix

Gledatelji su većinom bili na Wawrinkinoj strani. Čak je i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić na finale došao noseći majicu s natpisom "Stan The Man".

"Bio je poseban tjedan. Osjetio sam ljubav navijača. Zbog toga još uvijek igram, kako bih doživio te trenutke." 

Umaško finale donijelo mu je 150 bodova i povratak među 50 najboljih tenisača svijeta.

"Drago mi je da se i dalle penjem na renkingu. Cilj mi je i dalle tražiti napredak u igri. To će mi donijeti pobjede i rezultate kakvima težim. Ne znam do koje razine ću doći, ali dok god igram davat ću sve od sebe."

Povratak u Umag je otvorena mogućnost.

"Nadam se. Prije mnogo godina sam ovdje osvojio prvi naslov. Želim se vratiti i nadam se da će mi raspored turnira to omogućiti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:46