StoryEditorOCM
TenisItf opatija

Mili Poljičak s Lukom Mikrutom ušao i u finale parova tamo ih čekaju drugi nositelji turnira

Piše Hina
22. ožujka 2024. - 18:08

Hrvatski tenisači Luka Mikrut i Mili Poljičak plasirali su se u finale u konkurenciji parova na ITF M15 turniru u Opatiji pobijedivši branitelje naslova, Ukrajince Vjačeslava Bjelinskija i Oleksandra Ovčarenka s 2-6, 6-4, 10-5. 

Splitska kombinacija je do pobjede došla velikim preokretom, jer su Ukrajinci vodili sa 6-2, 2-0 te imali prednost ‘breaka‘ i kod 3-2 u drugom setu. Bjelinskij i Ovčarenko su bili nadomak servisu za pobjedu, kad su kod 4-4 imali 15-40. No, Mikrut i Poljičak su tada nanizali sedam poena i tako osvojili drugi set sa 6-4 te izborili odlučujući ‘tie-break‘.

U njemu je Ukrajinski par poveo 3-1, ali je hrvatska kombinacija osvojila devet od sljedećih 11 poena i tako se plasirala u meč za pobjednički trofej. 

Mikrutu i Poljičku je to drugo uzastopno finale na 52. izdanju Istarske rivijere i prilika da se domognu i drugog naslova zaredom. Bili su pobjednici u Rovinju, a Mikrut će pokušati doći do rijetkog pothvata - osvajanja sva tri pobjednička trofeja u paru na istom izdanju Istarske rivijere, jer je u Poreču bio pobjednik u paru s Alenom Billom.

Prve nositelje u finalu čekaju drugi nositelji, Talijani Tommaso Compagnucci i Luigi Sorrentino, koji su sa 6-1, 5-7, 10-8 svladali Ukrajince Ivana Kremenčuckija i Artema Podorožnija.

Poljička u subotu čeka dvostruki program, jer će drugi tjedan zaredom igrati i u polufinalu pojedinačne konkurencije, nakon što je u petak na terenima TK "Opatija" u četvrtfinalnom dvoboju pobijedio 18-godišnjeg srpskog kvalifikanta Vuka Rađenovića (ATP - 1290.) sa 6-2, 6-4 za 92 minute.

Za 19-godišnjeg Splićanina to je drugo polufinale u pojedinačnoj konkurenciji na 52. izdanju Istarske rivijere. U Rovinju ga je na putu do finala zaustavio prvi nositelj, Britanac Jay Clarke, a u subotu će njegov polufinalni suparnik u Opatiji biti šesti nositelj, Talijan Federico Arnaboldi (ATP - 586.). On je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-2 pobijedio sunarodnjaka Giovannija Oradinija (ATP - 373.), najbolje rangiranog tenisača u ždrijebu opatijskog turnira.

Poljičak je u karijeri samo jednom bio u finalu na ITF World Touru, prije 14 mjeseci u tuniškom Monastiru, gdje je osvojio i jedini pojedinačni naslov.

U drugom subotnjem polufinalu borit će se 18-godišnji Austrijanac Sebastian Sorger (ATP - 708.) i 22-godišnji Ukrajinac Oleksandr Ovčarenko (ATP - 788.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 23:06