StoryEditorOCM
Tenisdrama

Đoković je na koljenima, ovo ne pamti: ‘Njegova rodbina je zabrinuta, nikad nije bilo ovako, prazan je...‘

Piše SPORT SD
22. ožujka 2024. - 15:05

Đoković je već neko vrijeme bez osvojenog turnira, nešto na što trofejni tenisač sigurno nije naviknut. Kad se tome pridoda nekoliko stvarno šokantnih poraza od puno niže rangiranih tenisača, mnogi počinju s nagađanjima o padu ili kraju karijere 36-godišnjeg Srbina. 

Jedan takav tekst objavio je sada i poznati talijanski medij Gazzetta dello sport, u kojem se navodi da Đoković više nije onaj stari.

"Njegova rodbina je zabrinuta, nikad nije bilo ovako. Neobičan je nedostatak apetita ‘kanibala‘ koji se doima praznim. Možda zbog izostanka vječitih rivala Nadala i Federera, možda zbog vala mladih tenisača zbog kojih se u 37. godini osjeća kao riba na suhom... Činjenice govore same za sebe: Đoković više ne pobjeđuje", pišu Talijani, a nazivaju ga i "potpuno praznim i punim sumnji, ne zna više kako pobjeđivati."

Talijani tu ne staju, pričaju i o Novakovoj budućnosti, ali i za nju ne vide ništa dobro:

"Još uvijek nije jasno kakav mu je plan: trenutačno trenira u Monte Carlu, što navodi na pretpostavku da će zaigrati na ovom Mastersu, no iz izvora iz njegovog okruženja može se čuti da mu je motivacija u potpunosti... niska. Fizički još uvijek nije na najboljoj razini, rezultati posljednjih mečeva nisu mu dopuštali da uđe u ritam, a ni psihički mu ne ide baš najbolje. Izrazi lica u prošlim mjesecima godine jasno govore"

Tekst je izazvao buru reakcija, pogotovo u Srbiji, u kojoj već otprije ne gledaju blagonaklono na Gazzetta dello sport, zbog već prijašnjih komentara o Đokoviću. Bilo kako bilo, još uvijek je prvi na ATP ljestvici, ali čekaju ga velike odluke za donijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:15