StoryEditorOCM
Tenisus open

Đoković čeka boljeg između Goje i Veselyja, a već se piše: ‘Novak ide na opasnu minu, protiv njega ima negativan skor‘

Piše I. M.
31. kolovoza 2023. - 19:49

Borna Gojo živi američki san u New Yorku. Splićanin se plasirao u treće kolo US Opena s uvjerljivom pobjedom nad domaćim uzdanikom Mackenziejem McDonaldom s čak 6:3, 6:4, 6:4.

Hrvatskog tenisača u sljedećem kolu (petak u 17 sati po našem vremenu) čeka Čeh Jiri Vesely, koji je izbacio 20. igrača svijeta, Argentinca Francisca Cerundola.

Cijela situacija oko Goje svakako je zanimljiva i preko granice, jer će pobjednik srpskog meča između Novaka Đokovića i Lasla Đere ići na boljeg iz dvoboja Goje i Veselyja. 

Đoković je svakako po mnogima već u sljedećem kolu, jer očekuje se da će bez većih problema svladati svog sunarodnjaka. Ako gledamo rejting na ATP ljestvici, i Hrvat je favorit u svom meču u petak. Gojo je trenutno 105. igrač svijeta, dok se 30-godišnji Čeh nalazi tek na 437. mjestu. Međutim, status Veselyja može zavarati, budući da je prije u prošlosti znao pokvariti planove brojnim favoritima. To muči pratitelje Đokovića u Srbiji.

Naime, Čeh se dva puta našao na terenu protiv Novaka i u oba navrata slavio, a treći put kad su trebali igrati, na US Openu 2016. godine, Vesely je predao meč bez borbe.

- Na putu ka trofeju Đokovića bi mogla čekati jedna potencijalno veoma opasna mina i tenisač protiv kojeg, vjerovali ili ne, ima negativan učinak!, piše Kurir. 

Izgleda kako tamošnji mediji ipak ne smatraju da će drugi reket svijeta tek tako u finale posljednjeg Grand Slama u sezoni. No, zanimljivo je kako su Srbi već pogledali u budućnost i osim Đokovića u sljedećem kolu ugledali i Čeha, iako je Hrvat favorit u tom dvoboju.

image
Angela Weiss/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:55