Sport Tenis

Kralj Carlos i tri mušketira

U Umagu igraju Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Roko Raranušić

 Kralj Carlos i tri mušketira

Od 12. do 20. srpnja za 19. naslov pobjednika ATP turnira u Umagu u glavnom dijelu ždrijeba uz naše adute Ivana Ljubičića, Ivu Karlovića i Roka Karanušića bit će i Guillermo Canas, Igor Andreev, Fernando Verdasco, Fillipo Volandri, te brojni drugi tenisači iz Top 100.

Naravno, i ove godine i to 14. put zaredom u Umag dolazi osvajač Roland Garrosa i nekadašnji prvi reket svijeta Carlos Moya. Direktor Studena Croatia Opena Umag Slavko Rasberger na spomen Moyinog imena jedva je suzdržao suze.

Rasberger je objasnio zašto ove godine nema još zvučnijih imena poput prošle godine kada je nastupio Novak Đoković. - Zbog Olimpijskih igara zgusnut je raspored, pa se ove godine dogodilo da nakon Umaga slijede dva turnira Super 9 na kojima su najbolji igrači obavezni igrati.

Nadam se da će se već dogodine Umag održavati u zadnjem tjednu srpnja te da će nastupiti Rafael Nadal i Đoković. Trojici hrvatskih igrača u glavnom turniru pridružit će se još jedan, a odluku o tome tko će to biti donijet će Hrvatski teniski savez koji raspolaže s jednom pozivnicom.

Još jedna pozivnica u rukama je Rasbergera, a u ovom trenutku za nju je glavni kandidat David Ferrer. Organizatori su najavili brojne popratne sadržaje. Na otvaranju turnira 12. srpnja nastupit će Aki Rahimovski uz pratnju Revijskog orkestra HRT-a.

U Umagu će publiku zabavljati i Neno Belan, TBF, Tomy Lee King, Luka Nižetić, Gustafi i Beatles Revival Band.

Dnevne ulaznice po cijeni od 50 do 500 kuna mogu se kupiti već danas na internetskoj adresi croatiaopen.hr.

srđan brajković

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis