stdClass Object ( [id] => 558952 [title] => Centar tenisa za mlade: ‘Nigdje nisam ovako što doživio, morao sam doći opet' [alias] => centar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet [catid] => 279 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zach Stephens, mali tenisač iz Velike Britanije, svima je, kaže, pričao kako mu je u Dubrovniku bilo sjajno prošlo ljeto, kako je organizacija Dubrovnik DUB Bowla bila upravo takva.

- Nigdje nisam ovako što doživio. Morao sam doći opet, i opet je bilo sjajno – rekao je Stephens čija slika krasi šetnicu Tenis centra Dubrovnik, kao što je krase i slike svih dosadašnjih pobjednika.

Britanac, koji je slavio 2017., svima je ispričao kako sudionici turnira imaju priliku družiti se s poznatim i uspješnim sportašima, čuti njihova iskustva. Zatim zaigrati tenis na Stradunu, najpoznatijoj dubrovačkoj ulici (i ove godine se igralo se ispred Crkve svetog Vlaha, u ambijentu gdje su prije osam godina igrali meč Goran Ivanišević i John McEnroe, legende svjetskog tenisa).

Sjajno je i svečano otvaranje turnira. Ovdje se može vidjeti nešto što se ne može, kad slušate najbolje svjetske igrače, ni na najvećim svjetskim seniorskim teniskim turnirima – dodao je Stephens.

Sudionici Dubrovnik DUB Bowla imaju priliku prošetati crvenim tepihom. Ići skupa u kino, na večeru, na sladoled. Pamti se i ždrijeb završnice koji nije održan na tenis terenima, već u palači Sponza. Baš svaki dan i svaku večer je bilo nešto, a dok se igralo, u Gospinom polju je bila gužva uz svaki od ukupno pet terena. Takvu sliku imali smo priliku gledali i protekle četiri godine uz napomenu kako je ove bilo još i 'gore' jer su se po prvi put istovremeno održali turniri za uzrast do 11 i do 13 godina. Zbog toga su mališani sa svih strana svijeta igrali i na terenima u Uvali Lapad, te u Cavtatu.

Dubrovnik DUB Bowl, međunarodni teniski turnir za mlađe uzraste, obara sve rekorde. U pet godina, koliko se održava, okupio je više od 700 mališana sa svih strana svijeta. Stoji podatak nakon završetka ovogodišnjeg kako su na njima nastupila djeca iz 56 država sa svih kontinenata, a s takvim brojkama se ne mogu pohvaliti turniri koji se igraju već petnaest, dvadeset i više godina.

- Naš turnir je prepoznat u svijetu tenisa kao turnir za najmlađe s najviše nagrada, te s bogatim programom izvan terena. Pobjednici potpisuju jednogodišnje ugovore s poznatim proizvođačem sportske opreme (Yonex), dobili su besplatno sudjelovanje u kampu u jednoj od najpoznatijih teniskih akademija na svijetu, Justin Henin, te pozivnice za nastup na najvećim svjetskim turnirima u svom uzrastu, ali, kao i protekle četiri godine, nismo nagradili samo pobjednike, već i finaliste, te polufinaliste, i to ne samo glavnog turnira, već i utješnog. Plus, isto tako i u parovima te stoji podatak kako je ove godine turnir s nagradama napustilo oko 60-ak mališana. Ne treba zaboraviti kako ovdje svaki sudionik odigra po nekoliko turnira. Ne ispada se nakon prvog poraza. Opet, kad govorimo o turniru, nama je najvažnije da su sva djeca uživala i izvan njega, te da opet svi, skupa sa svojim roditeljima i trenerima odlaze zadovoljni iz Dubrovnika sa željom da se vrate. Drago nam je i da smo našoj djeci, dubrovačkoj, omogućili da kod kuće imaju priliku igrati ovako kvalitetan turnir, vidjeti gdje su u odnosu na svoje vršnjake iz drugih država - rekao je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowla.

Peto izdanje turnira održalo se pod sponzorstvom prestižnog hrvatskog boutique hotela Villa Dubrovnik.

- Uz pomoć Ville Dubrovnik omogućili smo nekolicini djece, koja nisu imala mogućnost da dođu, da ipak nastupe. Bili su gosti Ville Dubrovnik. Inače, zbog turnira smo imali ove godine oko 400 djece, njihovih roditelja, trenera, koji su u Dubrovniku boravili najmanje sedam dana. Međutim, većina njih je došla i prije, a neki su ostali i nakon turnira. Japanci, a njih je čak 20 ove godine, izabrali su Dubrovnik i Tenis centar Dubrovnik za svoju bazu od 1. lipnja do 1. rujna. Dakle, tu će biti čak tri mjeseca - istaknuo je direktor Dubrovnik DUB Bowl-a.

Kad su počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj im je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi turnir.

- Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja. Danas se možemo pohvaliti igračima iz 56 država od čega su njih tridesetorica najbolji u svojim državama.

Na sve te brojke ponosna je cijela ekipa, koja stoji iza organizacije.

- Ovdje se okupljamo iz godine u godinu s jednim ciljem, a to je da sport bude motivator ovim mladim ljudima kroz život i njihova postignuća. Mala su to djeca koja su već sada veliki ljudi, a to su prepoznala i velika imena u svijetu tenisa. Prije dvije godine je Brad Gilbert, koji je obilježio najvećim dijelom karijeru neponovljivog Andre Agassija, poslao na naš turnir svog najboljeg igrača. Prije dvije godine je igrala polufinalistica Orange Bowla. Iz 20 zemalja su došli državni prvaci. Sve su to lijepe brojke – naglasio je Barović.

I dok svi napuštajući Gospino polje odlaze s pozdravom: 'Vidimo se opet', te dodaju kako će o svemu što su vidjeli i doživjeli, a sve je bilo super, i sve je bilo za pet, pričati svojim prijateljima i poznanicima, organizatori na pitanje: 'Jesu li zadovoljni?' odgovaraju nabrajanjem što bi se još moglo napraviti, a sve kako bi idući put bilo još bolje. Za njih nema odmora.

- Najvažnije smo uspjeli. Vidjeli smo osmijeh na licu svih sudionika. Inače, naš san se polako ostvaruje, a on je biti centar svjetskog tenisa za male tenisače.

Opet je u stolici na finalu bio međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Opet je službeni spiker najavljivao sudionike završnice i čitao njihove rezultate do finala. Opet su u finalu bili sakupljači loptica te nešto što se ne može baš često vidjeti na teniskim turnirima: najmlađi su nosili torbe s reketima finalisti(ca)ma. Sve to smo vidjeli za vrijeme petog izdanja Dubrovnik DUB Bowla. Možda će jednog dana netko od sudionika dubrovačkog turnira biti u prilici doživjeti to isto na najvećim svjetskim turnirima, te svima reći kako je na početku svoje karijere to doživio samo u Dubrovniku.

Jednog dana ATP ili WTA turnir 

Kategorije do 11 te do 13 godina dok mi s tim nismo počeli, nisu postojale u svijetu. Zatim, u što su se mogli uvjeriti svi koji su nastupili u ovih pet godina, organiziramo događaje kako bi se ti mladi ljudi educirali o sportu, što on znači. Uvijek nam je bila želja, od prvog dana kad smo krenuli u ovaj projekt, da svim igračima, njihovim obiteljima i trenerima, njihovim teniskim savezima, Dubrovnik ostane u najljepšem sjećanju te da se jednog dana opet vrate na druge turnire, dosta jače, koje imamo u planu organizirati. Nama je želja da ovaj projekt jednog dana podignemo do turnira iz ATP ili WTA kalendara – želja je svih u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik.

Prvi put pokal ostao kod kuće

Peto izdanje pamtit će se i po činjenici da je prvi put pobjednički pokal ostao u Dubrovniku. Leticia Tarocco, članica Tenis kluba Ragusa i hrvatska reprezentativka, osvojila je turnir u uzrastu do 13 godina. U muškoj konkurenciji do 13 godina slavio je Argentinac Nahuel Nicolas. Argentinci su prvi put u povijesti poslali svoje najbolje mlade nade na jedan europski turnir, odabrali su za to baš dubrovački turnir, i to će pamtiti po uspjehu Nicolasa. U konkurenciji igračica i igrača do 11 godina svoje ime na listu pobjednika Dubrovnik DUB Bowl-a upisali su Cohen Sapir iz Izraela i Jovan Tomović iz Crne Gore.  

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dub bowl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-08-01 15:09:39 [created_by] => 3219 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-08-01 15:11:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-08-01 15:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2679 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 279 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz tenisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, tenis [secure] => 0 [page_title] => Tenis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/DUB_BOWL_2018_-04.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/DUD_M_2015_-_105.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_008.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_013.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_017.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_023.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_13.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/08\/01\/TENIS_KIDS_DAY_NA_STRADUNU_DBK_DUB_BOWL_2018_-_006.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07","DUB_BOWL_2018_-04","DUD_M_2015_-_105","TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_008","TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_013","TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_017","TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_023","TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_13","TENIS_KIDS_DAY_NA_STRADUNU_DBK_DUB_BOWL_2018_-_006"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x829"},{"size0":"744x840"},{"size0":"700x840"},{"size0":"1242x840"},{"size0":"1280x818"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1244x840"},{"size0":"1280x830"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 279 [name] => Tenis [alias] => tenis [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14945342 Threads: 1 Questions: 3145117859 Slow queries: 7012831 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234861906 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/tenis ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/tenis/centar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet-558952 [printLink] => /sport/tenis/centar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet-558952?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 441598 [name] => tenis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tenis [link] => /tag/tenis ) [1] => stdClass Object ( [id] => 403656 [name] => Dub Bowl [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dub-bowl [link] => /tag/dub-bowl ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dub bowl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Centar tenisa za mlade: ‘Nigdje nisam ovako što doživio, morao sam doći opet' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3219 [name] => Tonči Vlašić [username] => ton-i-vla-i [email] => ton-i-vla-i@sd.hr [password] => $2y$10$r2nyeBJRVK2nwuDlUByGFuSwtf6oWSVrPEJM6S0JbldCchAQCUtrO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tonci-vlasic-3219 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1737 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/cec9af730e333a4506ea2e35e9dedce2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/DUB_BOWL_2018_-04.jpg [title] => DUB_BOWL_2018_-04 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/DUD_M_2015_-_105.jpg [title] => DUD_M_2015_-_105 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_008.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_008 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_013.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_013 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_017.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_017 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_023.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_023 ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_13.jpg [title] => TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_13 ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/01/TENIS_KIDS_DAY_NA_STRADUNU_DBK_DUB_BOWL_2018_-_006.jpg [title] => TENIS_KIDS_DAY_NA_STRADUNU_DBK_DUB_BOWL_2018_-_006 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Zach Stephens, mali tenisač iz Velike Britanije, svima je, kaže, pričao kako mu je u Dubrovniku bilo sjajno prošlo ljeto, kako je organizacija Dubrovnik DUB Bowla bila upravo takva.

- Nigdje nisam ovako što doživio. Morao sam doći opet, i opet je bilo sjajno – rekao je Stephens čija slika krasi šetnicu Tenis centra Dubrovnik, kao što je krase i slike svih dosadašnjih pobjednika.

Britanac, koji je slavio 2017., svima je ispričao kako sudionici turnira imaju priliku družiti se s poznatim i uspješnim sportašima, čuti njihova iskustva. Zatim zaigrati tenis na Stradunu, najpoznatijoj dubrovačkoj ulici (i ove godine se igralo se ispred Crkve svetog Vlaha, u ambijentu gdje su prije osam godina igrali meč Goran Ivanišević i John McEnroe, legende svjetskog tenisa).

Sjajno je i svečano otvaranje turnira. Ovdje se može vidjeti nešto što se ne može, kad slušate najbolje svjetske igrače, ni na najvećim svjetskim seniorskim teniskim turnirima – dodao je Stephens.

Sudionici Dubrovnik DUB Bowla imaju priliku prošetati crvenim tepihom. Ići skupa u kino, na večeru, na sladoled. Pamti se i ždrijeb završnice koji nije održan na tenis terenima, već u palači Sponza. Baš svaki dan i svaku večer je bilo nešto, a dok se igralo, u Gospinom polju je bila gužva uz svaki od ukupno pet terena. Takvu sliku imali smo priliku gledali i protekle četiri godine uz napomenu kako je ove bilo još i 'gore' jer su se po prvi put istovremeno održali turniri za uzrast do 11 i do 13 godina. Zbog toga su mališani sa svih strana svijeta igrali i na terenima u Uvali Lapad, te u Cavtatu.

Dubrovnik DUB Bowl, međunarodni teniski turnir za mlađe uzraste, obara sve rekorde. U pet godina, koliko se održava, okupio je više od 700 mališana sa svih strana svijeta. Stoji podatak nakon završetka ovogodišnjeg kako su na njima nastupila djeca iz 56 država sa svih kontinenata, a s takvim brojkama se ne mogu pohvaliti turniri koji se igraju već petnaest, dvadeset i više godina.

- Naš turnir je prepoznat u svijetu tenisa kao turnir za najmlađe s najviše nagrada, te s bogatim programom izvan terena. Pobjednici potpisuju jednogodišnje ugovore s poznatim proizvođačem sportske opreme (Yonex), dobili su besplatno sudjelovanje u kampu u jednoj od najpoznatijih teniskih akademija na svijetu, Justin Henin, te pozivnice za nastup na najvećim svjetskim turnirima u svom uzrastu, ali, kao i protekle četiri godine, nismo nagradili samo pobjednike, već i finaliste, te polufinaliste, i to ne samo glavnog turnira, već i utješnog. Plus, isto tako i u parovima te stoji podatak kako je ove godine turnir s nagradama napustilo oko 60-ak mališana. Ne treba zaboraviti kako ovdje svaki sudionik odigra po nekoliko turnira. Ne ispada se nakon prvog poraza. Opet, kad govorimo o turniru, nama je najvažnije da su sva djeca uživala i izvan njega, te da opet svi, skupa sa svojim roditeljima i trenerima odlaze zadovoljni iz Dubrovnika sa željom da se vrate. Drago nam je i da smo našoj djeci, dubrovačkoj, omogućili da kod kuće imaju priliku igrati ovako kvalitetan turnir, vidjeti gdje su u odnosu na svoje vršnjake iz drugih država - rekao je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowla.

Peto izdanje turnira održalo se pod sponzorstvom prestižnog hrvatskog boutique hotela Villa Dubrovnik.

- Uz pomoć Ville Dubrovnik omogućili smo nekolicini djece, koja nisu imala mogućnost da dođu, da ipak nastupe. Bili su gosti Ville Dubrovnik. Inače, zbog turnira smo imali ove godine oko 400 djece, njihovih roditelja, trenera, koji su u Dubrovniku boravili najmanje sedam dana. Međutim, većina njih je došla i prije, a neki su ostali i nakon turnira. Japanci, a njih je čak 20 ove godine, izabrali su Dubrovnik i Tenis centar Dubrovnik za svoju bazu od 1. lipnja do 1. rujna. Dakle, tu će biti čak tri mjeseca - istaknuo je direktor Dubrovnik DUB Bowl-a.

Kad su počeli, a bilo je to 2013. godine, cilj im je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i samim time ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali prvi turnir.

- Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali kako će interes djece biti velik, ali, iskreno, nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 malih tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. Te brojke smo dočekali s oduševljenjem i to nam je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja. Danas se možemo pohvaliti igračima iz 56 država od čega su njih tridesetorica najbolji u svojim državama.

Na sve te brojke ponosna je cijela ekipa, koja stoji iza organizacije.

- Ovdje se okupljamo iz godine u godinu s jednim ciljem, a to je da sport bude motivator ovim mladim ljudima kroz život i njihova postignuća. Mala su to djeca koja su već sada veliki ljudi, a to su prepoznala i velika imena u svijetu tenisa. Prije dvije godine je Brad Gilbert, koji je obilježio najvećim dijelom karijeru neponovljivog Andre Agassija, poslao na naš turnir svog najboljeg igrača. Prije dvije godine je igrala polufinalistica Orange Bowla. Iz 20 zemalja su došli državni prvaci. Sve su to lijepe brojke – naglasio je Barović.

I dok svi napuštajući Gospino polje odlaze s pozdravom: 'Vidimo se opet', te dodaju kako će o svemu što su vidjeli i doživjeli, a sve je bilo super, i sve je bilo za pet, pričati svojim prijateljima i poznanicima, organizatori na pitanje: 'Jesu li zadovoljni?' odgovaraju nabrajanjem što bi se još moglo napraviti, a sve kako bi idući put bilo još bolje. Za njih nema odmora.

- Najvažnije smo uspjeli. Vidjeli smo osmijeh na licu svih sudionika. Inače, naš san se polako ostvaruje, a on je biti centar svjetskog tenisa za male tenisače.

Opet je u stolici na finalu bio međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Opet je službeni spiker najavljivao sudionike završnice i čitao njihove rezultate do finala. Opet su u finalu bili sakupljači loptica te nešto što se ne može baš često vidjeti na teniskim turnirima: najmlađi su nosili torbe s reketima finalisti(ca)ma. Sve to smo vidjeli za vrijeme petog izdanja Dubrovnik DUB Bowla. Možda će jednog dana netko od sudionika dubrovačkog turnira biti u prilici doživjeti to isto na najvećim svjetskim turnirima, te svima reći kako je na početku svoje karijere to doživio samo u Dubrovniku.

Jednog dana ATP ili WTA turnir 

Kategorije do 11 te do 13 godina dok mi s tim nismo počeli, nisu postojale u svijetu. Zatim, u što su se mogli uvjeriti svi koji su nastupili u ovih pet godina, organiziramo događaje kako bi se ti mladi ljudi educirali o sportu, što on znači. Uvijek nam je bila želja, od prvog dana kad smo krenuli u ovaj projekt, da svim igračima, njihovim obiteljima i trenerima, njihovim teniskim savezima, Dubrovnik ostane u najljepšem sjećanju te da se jednog dana opet vrate na druge turnire, dosta jače, koje imamo u planu organizirati. Nama je želja da ovaj projekt jednog dana podignemo do turnira iz ATP ili WTA kalendara – želja je svih u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik.

Prvi put pokal ostao kod kuće

Peto izdanje pamtit će se i po činjenici da je prvi put pobjednički pokal ostao u Dubrovniku. Leticia Tarocco, članica Tenis kluba Ragusa i hrvatska reprezentativka, osvojila je turnir u uzrastu do 13 godina. U muškoj konkurenciji do 13 godina slavio je Argentinac Nahuel Nicolas. Argentinci su prvi put u povijesti poslali svoje najbolje mlade nade na jedan europski turnir, odabrali su za to baš dubrovački turnir, i to će pamtiti po uspjehu Nicolasa. U konkurenciji igračica i igrača do 11 godina svoje ime na listu pobjednika Dubrovnik DUB Bowl-a upisali su Cohen Sapir iz Izraela i Jovan Tomović iz Crne Gore.  

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07 DUB_BOWL_2018_-04 DUD_M_2015_-_105 TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_008 TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_013 TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_017 TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_-_FOTO_TONCI_VLASIC_-_023 TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_13 TENIS_KIDS_DAY_NA_STRADUNU_DBK_DUB_BOWL_2018_-_006
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/tenis/centar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet-558952 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bab8d832aabf9f5f8ec58f350860885c79ef56be [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Centar+tenisa+za+mlade%3A+%E2%80%98Nigdje+nisam+ovako+%C5%A1to+do%C5%BEivio%2C+morao+sam+do%C4%87i+opet%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fcentar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet-558952 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fcentar-tenisa-za-mlade-nigdje-nisam-ovako-sto-dozivio-morao-sam-doci-opet-558952 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dub bowl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Tenisdub bowl

Centar tenisa za mlade: ‘Nigdje nisam ovako što doživio, morao sam doći opet'

1. kolovoza 2018. - 17:04
TENIS_DUBROVNIK_DUB_BOWL_2018_STRADUN_07

Zach Stephens, mali tenisač iz Velike Britanije, svima je, kaže, pričao kako mu je u Dubrovniku bilo sjajno prošlo ljeto, kako je organizacija Dubrovnik DUB Bowla bila upravo takva.

- Nigdje nisam ovako što doživio. Morao sam doći opet, i opet je bilo sjajno – rekao je Stephens čija slika krasi šetnicu Tenis centra Dubrovnik, kao što je krase i slike svih dosadašnjih pobjednika.

Britanac, koji je slavio 2017., svima je ispričao kako sudionici turnira imaju priliku družiti se s poznatim i uspješnim sportašima, čuti njihova iskustva. Zatim zaigrati tenis na Stradunu, najpoznatijoj dubrovačkoj ulici (i ove godine se igralo se ispred Crkve svetog Vlaha, u ambijentu gdje su prije osam godina igrali meč Goran Ivanišević i John McEnroe, legende svjetskog tenisa).

Sjajno je i s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 10:39