StoryEditorOCM
Tenismasters turnir

Carlos Alcaraz obranio naslov u Indian Wellsu: ‘Tjedan prije turnira imao sam dosta nedoumica‘

18. ožujka 2024. - 08:49

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz obranio je naslov na Mastersu u Indian Wellsu nakon što je u finalu svladao Rusa sa 7-6(5), 6-1 poslije sat i 44 minute igre. 

Prvi je set bio izjednačen, ali je Medvedjev bolje krenuo. Poveo je 3-0, ali je onda odmah ispustio prednost. Španjolac je bio blizu oduzimanja servisa, ali nije iskoristio priliku u devetom gemu.

Alcaraz je u tie-breaku brzo poveo 5-2. Međutim, Medvedjev je došao na 5-5, ali je Španjolac već je prvu loptu iskoristio nakon sljedećeg poena za set. U drugom je Španjolac dva puta oduzeo servis protivniku i upisao važnu pobjedu.

"Pobjeda na ovom turniru mi puno znači. Tjedan prije igranja ovdje imao sam dosta nedoumica zbog ozljede gležnja. Prvi put sam ovdje trenirao samo pola sata, bez pretjeranog kretanja. Trenirao sam s najboljim igračima svijeta, ali bilo je teško jer nisam bio na pravoj razini," otkrio je mladi Španjolac.

image
AFP

"Ali od prvog meča sam se osjećao sve bolje i bolje. Tako je bilo nakon svakog meča pa mi je još veće zadovoljstvo što sam osvojio ovaj turnir", dodao je Alcaraz.

Španjolac je tako postao drugi igrač koji je osvojio najmanje pet Masters naslova prije nego što je napunio 21 godinu (proslavit će rođendan 5. svibnja). Prije toga to je uspjelo samo njegovom sunarodnjaku Rafaelu Nadalu. Ujedno je postao prvi tenisač nakon osam godina koji je obranio naslov u Indian Wellsu, nakon Novaka Đokovića kojem je to uspjelo 2014., 2015., 2016.

Alcarazu je to prvi naslov nakon prošlogodišnjeg Wimbledona i ukupno 13. od 17 finala koliko je igrao u karijeri. Medvedjevu je ovo bilo 38. finale u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:27