StoryEditorOCM
Strani nogometgolova ka u priči

Za ovakav rezultat teško ćete čuti i na terminu: Francuzi pregazili Gibraltar, katastrofa se nazirala nakon par minuta

Piše Ivan Renić
18. studenog 2023. - 23:04

Četrnaest – nula. Ili 14:0, ako vam je draže. Vjerovali ili ne, tim je rezultatom Francuska pobijedila Gibraltar u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Kod 2:0 slutili smo da bi stvari opasno mogle krenuti po zlu za nesretne goste. Ali baš ovako...

E, ovome se nitko nije nadao. Da će se katastrofa sigurno dogoditi označio je crveni karton u 18. minuti. Santos je isključen nakon preoštrog starta. Kola su potpuno krenula nizbrdo već do poluvremena. Na predah se otišlo sa „sedmicom”.

Umjesto da malo dignu nogu s gasa, Francuzi su u nastavku - pojačali. I zabili još toliko! Teško je i pobrojati tko je sve zabio i koliko golova. Krenulo je autogolom, a onda su zabijali Thuram, Zaire-Emery, Mbappe (triput), Clauss, Coman (dvaput), Fofana, Rabiot, Dembele i Giroud (dvaput).

image
Franck Fife/AFP

Pala su tako dva rekorda. Bila je ovo najveća pobjeda u povijesti francuske reprezentacije, ali i najuvjerljivija u kvalifikacijama za Euro. Rekord je do sada držala Njemačka koja je pobijedila San Marino 13:0. Francuzi su već odavno osigurali plasman na Europsko prvenstvo. Imaju maksimalni učinak u skupini B s Nizozemskom, Grčkom, Irskom i Gibraltarom.

image
Franck Fife/AFP
image
Franck Fife/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:36