StoryEditorOCM
Strani nogometLista je poznata

Velikan više ne trpi nikoga u svojim redovima: otjerat će dvanaest igrača, a prvi na redu je omraženi Hrvat

Piše R. R.
11. travnja 2024. - 21:36

Bešiktaš igra još jednu razočaravajuću sezonu. Pred njen početak cilj je bio borba za titulu, dovedena su brojna pojačanja, no sve je ispalo jako loše i klub se odlučio na kompletnu rekonstrukciju.
Čak 12 igrača će, tvrdi list Sabah, napustiti redove crno-bijelih. Prvi u nizu je nekadašnji hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je apsolutno razočarenje. Stigao je 30-godišnji napadač kao veliko pojačanje iz Milana. Očekivale su se velike stvari od njega, golovi prije svega, no on je ispao potpuni promašaj.
Odavno je Rebiću kazano da se više ne računa na njega. Fernando Santos ga ne želi ni blizu momčadi ni na treningu i Portugalac je nakon Zlatka Dalića postao drugi trener koji ga je prekrižio u protekle tri godine. Rebić je kritizirao Dalića nakon ispadanja Hrvatske u osmini finala Europskog prvenstva od Španjolske. Nakon toga ga izbornik Vatrenih više nije zvao, a Rebić je postao omražena ličnost.
Rebić je u dresu istanbulskog velikana odigrao ukupno 23 utakmice. Ima učinak od jednog gola i pet asistencija. Premalo za čovjeka koji uzima pet milijuna eura godišnje plaće. U zadnje vrijeme ga se često povezuje i sa splitskim Hajdukom, ali i s povratkom u Italiju, gdje ga želi Verona.
Bešiktaš je pored nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca otpisao brojna poznata imena, kompletnu listu je objavio list Sabah i na njoj se nalaze još Rachid Ghezzal, Alex-Oxlade Chamberlain, Daniel Amartey, Jonas Svensson, Cenk Tosun, Umut Meras, Kerem Atakan Kesgin, Valentin Rosier, Jean Onana, Javi Montero, Badra Cisse. Većina lica s liste su došli prošle godine. Tu su Onana, Amarety, Oxlade-Chamberlain i vidjet ćemo hoće li oni zaista napustiti istanbulski klub. 
Bešiktaš je trenutno na četvrtom mjestu Super lige s 47 osvojenih bodova, ali daleko su od velikih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea koji su ispred s prednošću od 37 odnosno 35 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:07