StoryEditorOCM
Strani nogometSvemirski brod

Troškovi će biti oko milijardu funti: umjetna inteligencija kreirala spektakularne fotografije novog Old Trafforda

Piše R. R.
21. ožujka 2024. - 20:54

Sir Jim Ratcliffe preuzeo je djelomičnu kontrolu nad Manchester Unitedom i sanja o izgradnji "Wembleyja sjevera", dok istovremeno „crven vragove“ želi vratiti u sam vrh europskog nogometa. Old Traffordu, koji ima kapacitet oko 75.000 mjesta prijeko je potrebna rekonstrukcija, a očekuje se da će potencijalni troškovi dovođenja na potrebnu razinu biti oko milijardu funti.
Novi bi stadion mogao sadržavati svu najnoviju tehnologiju poput krova, a Ratcliffe je veliki fan modernih stadiona poput novoizgrađenog stadiona Santiago Bernabeu. Budući „Teatar snova“ će imati kapacitet od 100.000 gledatelja s pokretnim krovom koji bi se aktivirao na dane utakmica, a Ratcliffe se nada da će uspjeti dovesti velike događaje na sjever Engleske. Nova građevina bi se pravila na mjestu gdje je sadašnji stadion, ali bi se stvorio i kompleks koji bi također sadržavao trgovine i restorane - sve pod brendom United. 
Predloženu viziju novog vlasnika Manchester Uniteda oživila je umjetna inteligencija, a rezultati su spektakularni. Novi Old Trafford bi uglavnom trebao biti nalik američkim stadionima iz NFL-a, uz određene motive s Wembleya, Arsenalovih Emirata i novog stadiona Tottenhama.
Inače, prva utakmica na Old Traffordu odigrana je još 1910. godine, a od tada je stadion doživio nekoliko rekonstrukcija. Najznačajnije promjene su se događale 90-ih i 2000-tih godina kada je i nogomet doživio ekspanziju, te United postao jedan od najpopularnijih klubova na svijetu. Trenutni kapacitet stadiona je 74.130 sjedećih mjesta.
Popularni Teatar snova je najveći klupski stadion u Engleskoj i 11. najveći u Europi. Bio je domaćin finala Lige prvaka, zatim susreta Europskog i Svjetskog prvenstva, ali i brojnih nezaboravnih utakmica Manchester Uniteda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:35