StoryEditorOCM
Strani nogometkonferencijska liga

Tomasov zabio, ali Viktorija Plzen ipak odnijela tri boda iz Astane

Piše Hina
5. listopada 2023. - 18:46

U prvom susretu 2. kola C skupine Konferencijske lige Viktorija Plzen je na gostovanju preokretom pobijedila Astanu sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu. U drugom susretu iz ove skupine u Prištini će snage odmjeriti Ballkani i zagrebački Dinamo.

Astana je povela u 51. minuti golom hrvatskog nogometaša Marina Tomasova, no Viktorija je okrenula rezultat preko Tomaša Choryja (54) i Jana Kopica (57).

Za Astanu je branio Josip Čondrić, a svih 90 minuta za domaći sastav je odradio i Tomasov.

Prvo poluvrijeme je obilježila skromna predstava na obje strane. Najzanimljivija situacija dogodila se u 23. minuti kada je Tomasov postigao pogodak nakon velike pogreške gostujućeg vratara Jindricha Staneka, no hrvatski nogometaš je bio u zaleđu.

Ourega je uputio dugačku loptu prema Tomasovu, Stanek je istrčao iz kaznenog prostora pokušavši ispucati loptu, no promašio je, nakon čega je Tomasov sa 20-tak metara zabio u praznu mrežu. No, 36-godišnji Zadranin je bio u zaleđu.

Tomas je suparničku mrežu zatresao i u 51. minuti, a ovoga puta sve je bilo čisto. Astanin kapetan je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je okrznula Samsona Dweha, te malo promijenila smjer prevarivši Staneka.

Viktorijin odgovor je bio munjevit. Češki sastav je za svega šest minuta okrenuo rezultat. Tomas Chory je izjednačio u 54. minuti lijepim udarcem glave nakon savršene duge lopte koju je poslao Dweh. Samo tri minute kasnije Jan Kopic je pucao s ruba kaznenog prostora svladavši Čondrić za 2-1.

Najbliže izjednačenju Astana je bila u 83. minuti kada je sa 16 metara odlično pucao Max Ebong, ali je češki vratar sjajno reagirao.

U drugom susretu iz ove skupine u 18.45 sati u Prištini će snage odmjeriti Ballkani i zagrebački Dinamo.

Na ljestvici vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo ima tri boda i susret manje, dok su Ballkani i Astana na "nuli".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:20