Strani nogometrešetali ga četiri sata

Štimac bio jeftiniji od konkurencije i jedini se pojavio na razgovoru: bivši izbornik Hrvatske preuzima egzotičnu reprezentaciju

Piše R.R.
ht_program17-120917

Igor Štimac će sjesti na klupu Indije i preuzeti kormilo reprezentacije koja se nalazi na 101. mjestu FIFA-ine ljestvice. Za mjesto izbornika reprezentacije prijavilo se čak 250 kandidata, a tehnička komisija je odabrala samo četvoricu koju je pozvala na završni krug razgovora. Štimac je prošao u završnicu u konkurenciji Španjolca Alberta Roce, Šveđanina Hakana Ericsona i Koreanca Lee Ming-sunga.

Danima se govorilo kako bi Štimac mogao preuzeti kormilo reprezentacije, iako su mnogi za glavnog favorita vidjeli Španjolca Rocu koji već dulje vrijeme radi u Indiji. No na kraju je ispalo da je Roca Indijcima preskup, pa se za završni razgovor nije posebno niti pripremao, a Ericson i Ming-sung su očito dobili signale da se ne trebaju pojavljivati u New Delhiju jer nisu u najužem krugu.

Tako je ispalo da je Štimac jedini osobno došao na razgovor, dok su preostala tri kandidata "svoj dio ispita polagali" putem Skypea. Štimac je, kako se čini, pristao i na mjesečnu plaću oko 25.000 dolara koliko je indijski savez procijenio da može izdvajati.

Izabrali smo Igora Štimca, nakon što ga je svaki član naše komisije ispitao i dobio zadovoljavajuće odgovore. Zadivljujuće se pripremio i pokazao je veliko znanje o indijskom nogometu i državi. Odličan je bio i Ericson, a oko Roce je bilo nekih financijskih prepreka – objavio je predsjednik Tehničke komisije saveza Shyam Thapa.

Štimcu je sada preostalo sačekati još i formalnost da ja potvrdi Izvršni odbor i da odabere stožer s kojim će raditi. Vremena nema mnogo, već u lipnju indija nastupa na Kings Cupu u Tajlandu.

#INDIJA#IGOR šTIMAC#UGOVOR#IZBORNIK