StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Slavlje Uniteda u neviđenom trileru, Modrić i Real sigurni na gostovanju

Piše Hina
1. veljače 2024. - 23:48

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su u trileru na gostovanju Wolverhampton s 4-3 u 22. kolu engleske lige i popeli se na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice s 35 bodova.

Crveni vragovi dominirali su u prvom poluvremenu u Molineuxu, postigavši ​​dva zgoditka. U petoj minuti s ruba šesnaesterca precizan je povratak u momčad Marcusa Rashforda, a drugi pogodak za tim iz Manchestera postigao je Rasmus Hoejlund iz blizine u 22. minuti. U drugom dijelu United je imao nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali ih je redom prosuo. Kazna je uslijedila u 68. minuti, kada je jedanaesterac uspješno realizirao Pablo Sarabia.

Samo sedam minuta kasnije Scott McTominay je uz malo sreće povisio vodstvo gostiju, no drami tu nije bio kraj. Prvo je u 85. minuti nakon konfuzije u šesnaestercu Max Kilman pogodio iz kuta, a Pedro Neto izjednačio je u petoj minuti sudijske nadoknade. No samo dvije minute kasnije 18-godišnji Kobbie Mainoo nakon briljantnog solo poteza pogađa za konačnih 4-3.

Nogometaši West Hama i Bournemoutha odigrali su večeras u Londonu neriješeno 1-1. Već u trećoj minuti Dominik Solanke postiže pogodak za Bournemouth i gosti s tom prednošću odlaze na poluvrijeme. James Ward-Prowse realizirao je penal u 61. minuti i postavio konačan rezultat.

West Ham je trenutno šesti na ljestvici sa 36 bodova, dok je Bournemouth 12. sa 26 bodova i utakmicom zaostatka.

Nogometaši Real Madrida su u posljednjoj utakmici 20. kola španjolskog prvenstva u gostima svladali Getafe s 2-0 i ponovno zasjeli na vrh ljestvice, a cijelu utakmicu odigrao je Luka Modrić.

 Madriđani su protiv rivala iz predgrađa španjolske prijestolnice poveli u 14. minuti, kada je prvi put na utakmici pogodio Joselu, a isti je igrač drugi put bio precizan u 56. minuti i postavio konačan rezultat.

Real je nakon 22 odigrane utakmice skupio 57 bodova, dva više od Girone. Na trećem i četvrtom mjestu su Atletico Madrid i Barcelona koji su osvojili po 47 bodova.

Krajem tjedna na rasporedu je 23. kolo u kojem će se u nedjelju na Santiago Bernabeuu sučeliti Real i Atletico. Barcelona će dan ranije gostovati kod Alavesa, dok Girona također u subotu ima domaću utakmicu protiv Real Sociedada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:17