StoryEditorOCM
Strani nogometA što sad?

Slavene, vrati se! Navijači Watforda žale za smijenjenim Hrvatom: ‘Da je Bilić ostao trener bili bismo u play offu!’

Piše F. V.
29. travnja 2023. - 16:52

Ove subote nogometaši Watforda u prvenstvenoj utakmici Championshipa gosti su Sunderlanda, ali taj susret je za klub iz Londona rezultatski potpuno nebitan. U prošlom kolu su 0:1 porazom kod Hull Cityja uoči zadnja dva kola pali na čak 13. poziciju i ostali su bez ikakvih šansi da uđu barem u playoff u kojem bi se borili za mjesto u Premiershipu. Podsjetimo, dvije najbolje momčadi Championshipa idu automatski u Premiership, a četiri smještene od 3. do 6. pozicije razigravaju za još jedno mjesto u eliti.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić ove je sezone vodio Watford, ali je nakon manje od šest mjeseci provedenih na klupi smijenjen 7. ožujka ove godine. Momčad koja je dugo bila poharana ozljedama je ostavio na devetom mjestu. Njegov nasljednik Chris Wilder koji je doveden da momčad podigne potom je u sljedećih devet ligaških utakmica upisao čak pet poraza i samo dvije pobjede te su se snovi o povratku u elitu potpuno raspršili i puno prije samog kraja sezone.

U svojih 26 utakmica na klupi Watforda Slaven Bilić je osvajao 1,42 boda po utakmici. Wilder je do ove subote bio na tek 0,89.

Na klupskom facebooku Watforda gnjevni navijači kluba su teško probavili neuspješnu sezonu jer po Transfermarktu klub sa Vicarage Roada i dalje ima drugu najskuplju momčad lige. A pojedinci su žalili za Bilićevim odlaskom.

- Tko također misli da bismo sada bili u play offu da je ostao Bilić? - napisao je između ostalog Richard.

Najviše se na udaru, uz igrače, našao vlasnik kluba talijanski biznismen Gino Pozzo, veliki potrošač trenera. U manje od 11 godina otkad je kupio klub, Wilder je dvadeseti trener kojeg je Pozzo doveo (neki od njih su bili na klupi više puta).

- Tko je uopće mogao i pomisliti da je Wilder bolje rješenje od Edwardsa ili Bilića? – rekao je Ned za prethodna dva trenera, Roba Edwardsa i nekadašnjeg igrača i trenera Hajduka Bilića koji je vodio i West Ham u Premiershipu, a radio je na Otoku i u West Bromwich Albionu.

- Što sada, hoćemo li opet smijeniti trenera? - pitao je Oliver, ali ne slučajno. Nakon tek nešto više od mjesec dana Wilderovog mandata u javnosti su se počele pojavljivati špekulacije kako Watford za trenera želi mladog Talijana Francesca Fariolija (34) koji je slobodan poslije razlaza s turskim Alanyasporom.

- Trener odlazi u svibnju. Pozzo sigurno već ima spremnog nekog novog – uvjeren je Phil.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:45