StoryEditorOCM

Sjajni španjolski nogometaš završio karijeru zbog teške ozljede: ‘Upoznao sam sjajne ljude i mnogi će mi nedostajati‘

Piše Hina
27. srpnja 2023. - 18:00

Sjajni španjolski nogometaš, 37-godišnji David Silva, objavio je službeno tijekom četvrtka kako zbog teške ozljede prijevremeno odlazi u nogometnu mirovinu.

Na pripremama svog kluba Real Sociedada David Silva je teško ozlijedio koljeno, dogodila mu se ruptura ligamenata, a s obzirom da je oporavak od takve ozljede težak i dugotrajan, Silva je odlučio već sada reći zbogom nogometu.

- Ovo je izuzetno tužan dan za mene. Opraštam se od nogometa kojem sam posvetio cijeli život. Na tom nogometnom putu sam upoznao mnoge sjajne ljude i mnogi od njih će mi nedostajati - rekao je Silva opraštajući se od nogometa u kojem je ukupno odigrao 784 utakmice te pritom postigao 124 pogotka uz 154 asistencije.

U posljednja skoro dva desetljeća bio je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, a ujedno i jedan od ključnih članova španjolske reprezentacije koja je postala svjetski i dva puta europski prvak. Za reprezentaciju je skupio 125 nastupa te je postigao 35 pogodaka.

Karijeru je počeo u Valenciji, a potom je igrao za Eibar, Celtu, Manchester City i Real Sociedad. Pogotovo ostaju u pamćenju njegove sjajne igre u dresu Manchester Cityja s kojim je osvojio četiri naslova pobjednika Premier lige i dva FA kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:17