StoryEditorOCM
Strani nogometposlao je poruku

Real ga nije htio, a u Barceloni je prošao pakao, prisjetio se mučnih trenutaka. Nije odustao, igra u životnoj formi

Piše Sport SD
27. rujna 2023. - 10:28

Takefusa Kubo pruža odlične partije u dresu Real Sociedada. Ovaj 22-godišnjak je bio i u Barceloni i u Real Madridu, no oba velikana su ga se odrekla i sada igra za Sociedad. U prve četiri utakmice ove sezone u La Ligi je zabio tri i namjestio jedan gol, a u susretu s Realom je bio jedan od najboljih na terenu - pišu Sportske novosti.

Kubo je u Real stigao s 18 godina, ali nije se nametnuo i uglavnom je bio po posudbama dok ga prošle sezone nije kupio Sociedad za 6.5 milijuna eura. Svoju je karijeru počeo u Barceloni, u slavnoj La Masiji, no na to razdoblje života nema lijepa sjećanja. U intervjuu koji je dao bivšem japanskom nogometašu Shunsukeu Nakamuri je progovorio o lošim danima u Barci.

- Kada sam napunio 10 godina, Barcelona me pozvala u La Masiju nakon što sam prošao probu. Bio sam izvan sebe od sreće, pod svaku cijenu sam htio u La Masiju, no kasnije sam shvatio da je to što sam tamo proživio bilo doslovno pod svaku cijenu jer je cijena koju sam platio bila previsoka - rekao je Kubo pa nastavio:

image
AFP

- Bio sam najniži u spavaonici u kojoj je bilo jako puno dječaka, a mnogi od njih su imali i jaču osobnost od mene. Od početka su me gledali s visoka i bojao sam se da ću propasti. Davao sam sve od sebe kako me ne bi zlostavljali, ali nije mi uspijevalo jer sam bio prenizak. Veći dečki su me mlatili šakama. Ne želim više pričati o tome jer je okruženje u La Masiji bilo grozno.

Kubo je na kraju ipak poslao poruku mladim sportašima da ne odustaju.

- Želim vam reći da ćete uspjeti ako budete naporno radili - zaključio je Kubo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:07