stdClass Object ( [id] => 1338162 [title] => Real demolirao Valenciju, PSG na vrhu, Jurićev Torino uzeo bod, porazi Tottenhama i Newcastlea [alias] => real-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U posljednjem subotnjem dvoboju 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je svladao Valenciju s 5-1 na svom Santiago Bernabeuu.

Dani Carvajal je već u 3. minuti postigao vodeći pogodak za Real. Potom je Valencia imala nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, ali ih gosti nisu iskoristili. Kazna ih je stigla u 42. minuti, kad je Vinicius Junior postigao prvi od svoja dva pogotka.

Valencia se potpuno raspala u dvije minute drugog poluvremena. Prvo je Vinicis Junior u 49. minuti preciznim udarcem s 18 metara pogodio donji desni kut za 3-0, da bi u 50. minuti Rodrygo iskoristio nespretnost i veliku pogrešku gostujućeg vratara Giorgija Mamadaršvilija, koji mu je "asistirao" za pogodak. Rodrygo je po drugi put zatresao mrežu u 84. minuti i time "zacementirao" poziciju igrača utakmice, s obzirom na dvije asistencije za Viniciusove golove.

Valencia je uspjela doći do utješnog pogotka u 88. minuti, a strijelac je bio Hugo Duro.

Luka Modrić je u 60. minuti zamijenio Federica Valverdea.  

Nogometaši Osasune su pred svojim navijačima osvojili bod u srazu s Las Palmasom odigravši 1-1, a pogodak za bod momčadi iz Pamplone postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Las Palmas je u 70. minuti došao u vodstvo pogotkom Alberta Moleira. No, gosti su bili u prednosti samo tri minute.

Tad se Moncayola probio po desnom boku, uputio oštar ubačaj na peterac, gdje je spreman čekao Ante Budimir i glavom poslao loptu u mrežu. To je Budimirov sedmi pogodak u LaLigi ove sezone. Budimir je igrao do 88. minute.

Osasuna je s 14 bodova ostala na 12. poziciji, a Las Palmas je s 18 bodova skočio na deveto mjesto.

Istim rezultatom (1-1) završio je i dvoboj Granade i Getafea. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Borje Mayorala za koji velike zasluge ima i asistent Mason Greenwood. Granada je izjednačila na kraju prvog poluvremena golom Gonzala Villara (45+4).

Getafe je sa 16 bodova na 11. poziciji, a Granada je sa samo sedam bodova ostala predzadnja.

Real Sociedad je u sučevom dodatku došao do pobjede 3-1 na gostovanju kod Almerije u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Gosti su poveli u 62. minuti pogotkom Mikela Oyarzabala. U 76. minuti je izjednačio Sergio Arribas. No, momčad s dna ljestvice LaLige nije uspjela osvojiti barem bod, jer su Baski u sučevom dodatku postigli još dva pogotka. Carlos Fernandez (90+1) je pogodio s ‘bijele točke‘, a konačnih 3-1 postavio je Martin Zubimendi (90+5).

Real Sociedad je s 22 boda došao na šesto mjesto, a Almeria je s tri boda zadnja.

Nogometaši Girone će i nakon 13. kola španjolskog prvenstva ostati vodeća momčad, jer su u prvoj utakmici subotnjeg programa slavili s 2-1 protiv Rayo Vallecana na gostovanju u Madridu. Domaća momčad je povela golom Alvara Garcije u 5. minuti. Ukrajinac Artem Dovbik je izjednačio u 42. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Brazilac Savio u 65. minuti.

S 11 pobjeda Girona je prikupila 34 boda i nalazi se na vrhu ljestvice s dva boda više od Real Madrida.

Le Havre i Monaco zaključili su subotnji program 12. kola francuskog nogometnog prvenstva utakmicom bez pogodaka, ali uz nerealizirani kazneni udarac domaće momčadi na kraju dvoboja.

Izvođač jedanaesterca bio je Samuel Grandsir, ali je njegov udarac pročitao gostujući vratar Philipp Kohn i čak uspio uhvatiti loptu.

Petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu ostvarili su nogometaši Paris Saint-Germaina koji su gostovali u Reimsu i slavili s 3-0. Sva tri pogotka za parišku momčad postigao je Kylian Mbappe (3, 59, 82). Uz Mbappea, odličnu večer imao je i vratar PSG-a Gianluigi Donnarumma, najzaslužniji što je momčad Reimsa ostala bez pogotka u ovom dvoboju.

Zahvaljujući osmoj pobjedi Paris Saint-Germain je izbio na vrh ljestvice s 27 bodova, jednim više od drugoplasirane Nice, koja je u petak remizirala u Montpellieru (0-0). Treći je Monaco s 24 boda. Reims je ostao četvrti s 20 bodova.

Subotnji program talijanske Serie A okončan je utakmicom bez pobjednika, nogometaši Monze i Torina su odigrali 1-1.

Oba pogotka su postignuta u drugom poluvremenu. U 55. minuti je Ivan Ilić doveo u vodstvo goste, momčad koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić. No, Torino nije dugo uživao u vodstvu, već je deset minuta kasnije konačnih 1-1 postavio Andrea Colpani.

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za Torino. Monza je ostala na devetom mjestu ljestvice, dok je Torino napravio jedan korak naprijed i sada je na 11. mjestu.

Ranije su nogometaši Juventusa uspješno obavili domaći posao, svladali su s 2-1 Cagliari. Juventus je suparnika sa Sardinije slomio golovima u drugom poluvremenu. Bremer je točno nakon sat vremena igre postigao prvi gol na utakmici, dok je u 70. minuti Rugani bio strijelac za 2-0.

Kada se očekivalo rutinsko odrađivanje posla do kraja od strane Juventusa, gosti su smanjili nakon prve prave šanse. Dossena je nadskočio domaću obranu i u 75. minuti zabio za 1-2, dok je samo sedam minuta kasnije isti igrač umalo izjednačio na 2-2, ali je pogodio okvir vrata.

Juventus je tako upisao petu ligašku pobjedu u nizu, a ujedno je, barem privremeno, došao na prvo mjesto ljestvice. Ima utakmicu više od Intera te bod više od suparnika iz Milana.

Dramatična je bila prva subotnja utakmica 12. kola u kojoj nije bilo pobjednika, nogometaši Leccea i Milana su odigrali 2-2. Nastavio se time loš niz Milana u prvenstvu premda je vodio 2-0 sve do 66. minute ovog susreta. U posljednje četiri ligaške utakmice Milan ima dva remija i dva poraza. Lecce je u posljednjih sedam utakmica u Serie A bez pobjede, u tom je razdoblju momčad s juga Italije ostvarila tri remija i četiri poraza.

Golovima Girouda u 28. i Reijndersa u 35. minuti Milan je imao sigurno 2-0 vodstvo, ali u nastavku su se gosti potpuno raspali. Prvo je Sansone smanjio na 1-2 u 66. minuti, dok je četiri minute kasnije Banda izjednačio na 2-2.

Lecce je mogao do potpunog preokreta, ali je Sansone u 84. minuti pogodio vratnicu. U nadoknadi je Lecce i postigao pogodak, Piccoli je bio strijelac sa skoro 40 metara uz vrlo slabu intervenciju golmana Milana Maignana, ali je gol poništen zbog prekršaja u napadu.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za Lecce koji je ostao na 14. mjestu. Milan je ostao treći.

U posljednjem subotnjem ogledu 12. kola engleske Premier lige nogometaši Bournemoutha su svladali na domaćem terenu Newcastle 2-0.

Upisao je Bournemouth tek drugu pobjedu u sezoni, a junak pobjede bio je Dominic Solanke koji je postigao oba gola. Pogotke je Solanke dao tijekom drugog dijela, u 60. i 73. minuti, čime je svoju momčad podigao tek za jednu poziciju i Bournemouth je sada na 17. mjestu ljestvice. Newcastle je ostao sedmi.

Ranije su nogometaši Arsenala ostvarili domaću pobjedu u 12. kolu, na svom su Emirates stadionu svladali Burnley 3-1. Arsenal se tako na vrhu ljestvice bodovno izjednačio s Manchester Cityjem, no aktualni engleski prvak iz Manchester ima utakmicu manje. Arsenal je protiv Burnleyja, pretposljednje momčadi na ljestvici, poveo u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Trossard.

Gosti su izjednačili golom Brownhilla u 54. minuti, ali su potom gostujuću mrežu pogađali Saliba u 57. i Zinčenko u 74. minuti za konačno 3-1 slavlje. U završnici susreta Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Portugalca Fabia Vieire.

Neuvjerljive igre Manchester Uniteda se nastavljaju, ali je unatoč tome ovaj put slavio. Na Old Traffordu su „crveni vragovi“ svladali novog prvoligaša Luton 1-0, a jedini je gol dao Šveđanin Lindelof u 59. minuti. Manchester United je trenutačno šesti na ljestvici.

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3-2. Domaćin se vraćao iz rezultatskog minusa dva puta, ali je ostao bez odgovora nakon što je Gueye u 86. zabio za slavlje Evertona. Prije toga su strijelci za domaćina bili Eze i Edouard, a za goste Mikolenko i Doucoure. Everton se popeo na 14. mjesto.

U prvom susretu 12. kola veliku su pobjedu ostvarili nogometaši Wolverhamptona koji su s 2-1 svladali Tottenham. Tottenham je poveo već u trećoj minuti golom Brennana Johnsona te je vodio sve do 91. minute. Novom pobjedom Tottenham je opet mogao preuzeti prvo mjesto na ljestvici, ali ne da nije uspio u tome, već je ostao bez ičega na ovom gostovanju.

U 91. minuti je džoker s klupe, Španjolac Pablo Sarabia, odlično primio ubačaj i još ljepše okončao akciju golom za 1-1, a potom je u 97. Sarabia asistirao, a gol za 2-1 Wolverhamptona postigao Lemina.

Ostatak utakmica ovog kola igra se u nedjelju, a parovi su Aston Villa - Fulham, Brighton - Sheffield United, Liverpool - Brentford, West Ham - Nottingham Forest i Chelsea - Manchester City.

Premier liga, 12. kola:

Bournemouth - Newcastle 2-0 (Solanke 60, 73)

Arsenal - Burnley 3-1 (Trossard 45+1, Saliba 57, Zinčenko 74/Brownhill 54)

Crystal Palace - Everton 2-3 (Eze 5-11m, Edouard 73/Mikolenko 1, Doucoure 49, Gueye 86)

Manchester United - Luton 1-0 (Lindelof 59)

Wolverhampton - Tottenham 2-1 (Pablo Sarabia 90+1, Lemina 90+7/Johnson 3)

U posljednjem subotnjem dvoboju 11. kola njemačke Bundeslige Bochum i Koeln su odigrali 1-1.

Bochum je poveo u 25. minuti golom Lukasa Daschnera, a konačnih 1-1 postavio je Davie Selke u 54. minuti. Koeln je sa šest bodova ostao na začelju ljestvice, a Bochum je s devet bodova na 14. mjestu.

Nogometaši Bayerna pred svojim su navijačima svladali Heidenheim s 4-2 i time su privremeno došli na čelo ljestvice. Bavarci imaju 29 bodova, jedan više od Bayera, ali momčad iz Leverkusena tek treba odigrati svoju utakmicu 11. kola, u kojem će u nedjelju ugostiti Union Berlin.

Bayern je na poluvremenu vodio protiv Heidenheima 2-0, a oba pogotka postigao je Harry Kane (14, 44) uz asistencije Leroya Sanea. Iako se nije činilo da će se to dogoditi, gosti su s dva brza pogotka Tima Kleindiensta (67) i Jan-Niklasa Bestea (70) uspjeli izjednačiti na 2-2. No, Bavarci su odgovorili s dva pogotka do kraja dvoboja za konačnih 4-2, a strijelci su bili Raphael Guerreiro (72) i Maxim Choupo-Moting (85).

Stuttgart je pred svojim navijačima svladao Borussiju Dortmund s 2-1 i tako se izdvojio na trećem mjestu s 24 boda, dok su gosti ostali na 21 bodu. Chris Fuhrich je u 11. minuti propustio realizirati kazneni udarac za vodstvo Stuttgarta, što su gosti iskoristili za vodeći pogodak u 36. minuti, a strijelac je bio Niclas Fullkrug.

Domaći su do poluvremena uspjeli izjednačiti preko Deniza Undava (42), a osmu pobjedu Stuttgartu donio je Serhou Guirassy precizno izvedenim kaznenim udarcem u 83. minuti.

Augsburg i Hoffenheim su podijelili po bod za dvoboj koji je završio 1-1. Gosti su poveli u 23. minuti golom Wouta Weghorsta, a kapetan Augsburga Ermedin Demirović je izjednačio u 53. minuti.

Andrej Kramarić je u gostujućoj momčadi igrao od 70. minute, dok je Dion Drena Beljo ubilježio nastup za Augsburg ušavši u sučevom dodatku na kraju utakmice. 

Darmstadt i Mainz su odigrali utakmicu bez pogodaka, a kod domaćina je Bartol Franjić odigrao cijelu utakmicu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nogometna europa 0 10836 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-11 22:34:15 [created_by] => 3109 [created_by_alias] => Hina [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-11 22:37:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-11 22:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Real demolirao Valenciju, PSG na vrhu, Jurićev Torino uzeo bod, porazi Tottenhama i Newcastlea page_title=Real demolirao Valenciju, PSG na vrhu, Jurićev Torino uzeo bod, porazi Tottenhama i Newcastlea [metakey] => nogometna europa [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/11\/26037833.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Thomas Coex\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1301","hd_26037833_1920.jpg":"1920x1080","k_26037833_1280.jpg":"1280x1280","k_26037833_1024.jpg":"1024x1024","k_26037833_640.jpg":"640x640","k_26037833_480.jpg":"480x480","k_26037833_340.jpg":"340x340","k_26037833_220.jpg":"220x220","o_26037833_1280.jpg":"1280x867","o_26037833_1024.jpg":"1024x693","o_26037833_640.jpg":"640x433","o_26037833_480.jpg":"480x325","o_26037833_340.jpg":"340x230","o_26037833_220.jpg":"220x149","h_26037833_1280.jpg":"1280x854","h_26037833_1024.jpg":"1024x683","h_26037833_640.jpg":"640x427","h_26037833_480.jpg":"480x320","h_26037833_340.jpg":"340x227","h_26037833_220.jpg":"220x147","pp_26037833_1280.jpg":"1280x1628","pp_26037833_1024.jpg":"1024x1303","pp_26037833_640.jpg":"640x814","pp_26037833_480.jpg":"480x611","pp_26037833_340.jpg":"340x432","pp_26037833_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7941202 Threads: 4 Questions: 1587743642 Slow queries: 4849884 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112220586 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/real-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea-1338162 [printLink] => /sport/strani-nogomet/real-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea-1338162?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 499319 [name] => nogometna europa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogometna-europa [link] => /tag/nogometna-europa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Real demolirao Valenciju, PSG na vrhu, Jurićev Torino uzeo bod, porazi Tottenhama i Newcastlea [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3109 [name] => Davorin Perić [username] => davorin-peri [email] => davorin-peri@sd.hr [password] => $2y$10$xlGE3WeMGG2fGtG.jJ4eT.SD1c3f1F3M8YYRLazE2fHqqQQPeVFkm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorin-peric-3109 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1627 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3575baa6fad013a220f380a7d23a1799?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/11/26037833.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Thomas Coex/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/11/26037833.jpg [title] => Thomas Coex/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U posljednjem subotnjem dvoboju 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je svladao Valenciju s 5-1 na svom Santiago Bernabeuu.

Dani Carvajal je već u 3. minuti postigao vodeći pogodak za Real. Potom je Valencia imala nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, ali ih gosti nisu iskoristili. Kazna ih je stigla u 42. minuti, kad je Vinicius Junior postigao prvi od svoja dva pogotka.

Valencia se potpuno raspala u dvije minute drugog poluvremena. Prvo je Vinicis Junior u 49. minuti preciznim udarcem s 18 metara pogodio donji desni kut za 3-0, da bi u 50. minuti Rodrygo iskoristio nespretnost i veliku pogrešku gostujućeg vratara Giorgija Mamadaršvilija, koji mu je "asistirao" za pogodak. Rodrygo je po drugi put zatresao mrežu u 84. minuti i time "zacementirao" poziciju igrača utakmice, s obzirom na dvije asistencije za Viniciusove golove.

Valencia je uspjela doći do utješnog pogotka u 88. minuti, a strijelac je bio Hugo Duro.

Luka Modrić je u 60. minuti zamijenio Federica Valverdea.  

Nogometaši Osasune su pred svojim navijačima osvojili bod u srazu s Las Palmasom odigravši 1-1, a pogodak za bod momčadi iz Pamplone postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Las Palmas je u 70. minuti došao u vodstvo pogotkom Alberta Moleira. No, gosti su bili u prednosti samo tri minute.

Tad se Moncayola probio po desnom boku, uputio oštar ubačaj na peterac, gdje je spreman čekao Ante Budimir i glavom poslao loptu u mrežu. To je Budimirov sedmi pogodak u LaLigi ove sezone. Budimir je igrao do 88. minute.

Osasuna je s 14 bodova ostala na 12. poziciji, a Las Palmas je s 18 bodova skočio na deveto mjesto.

Istim rezultatom (1-1) završio je i dvoboj Granade i Getafea. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Borje Mayorala za koji velike zasluge ima i asistent Mason Greenwood. Granada je izjednačila na kraju prvog poluvremena golom Gonzala Villara (45+4).

Getafe je sa 16 bodova na 11. poziciji, a Granada je sa samo sedam bodova ostala predzadnja.

Real Sociedad je u sučevom dodatku došao do pobjede 3-1 na gostovanju kod Almerije u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Gosti su poveli u 62. minuti pogotkom Mikela Oyarzabala. U 76. minuti je izjednačio Sergio Arribas. No, momčad s dna ljestvice LaLige nije uspjela osvojiti barem bod, jer su Baski u sučevom dodatku postigli još dva pogotka. Carlos Fernandez (90+1) je pogodio s ‘bijele točke‘, a konačnih 3-1 postavio je Martin Zubimendi (90+5).

Real Sociedad je s 22 boda došao na šesto mjesto, a Almeria je s tri boda zadnja.

Nogometaši Girone će i nakon 13. kola španjolskog prvenstva ostati vodeća momčad, jer su u prvoj utakmici subotnjeg programa slavili s 2-1 protiv Rayo Vallecana na gostovanju u Madridu. Domaća momčad je povela golom Alvara Garcije u 5. minuti. Ukrajinac Artem Dovbik je izjednačio u 42. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Brazilac Savio u 65. minuti.

S 11 pobjeda Girona je prikupila 34 boda i nalazi se na vrhu ljestvice s dva boda više od Real Madrida.

Le Havre i Monaco zaključili su subotnji program 12. kola francuskog nogometnog prvenstva utakmicom bez pogodaka, ali uz nerealizirani kazneni udarac domaće momčadi na kraju dvoboja.

Izvođač jedanaesterca bio je Samuel Grandsir, ali je njegov udarac pročitao gostujući vratar Philipp Kohn i čak uspio uhvatiti loptu.

Petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu ostvarili su nogometaši Paris Saint-Germaina koji su gostovali u Reimsu i slavili s 3-0. Sva tri pogotka za parišku momčad postigao je Kylian Mbappe (3, 59, 82). Uz Mbappea, odličnu večer imao je i vratar PSG-a Gianluigi Donnarumma, najzaslužniji što je momčad Reimsa ostala bez pogotka u ovom dvoboju.

Zahvaljujući osmoj pobjedi Paris Saint-Germain je izbio na vrh ljestvice s 27 bodova, jednim više od drugoplasirane Nice, koja je u petak remizirala u Montpellieru (0-0). Treći je Monaco s 24 boda. Reims je ostao četvrti s 20 bodova.

Subotnji program talijanske Serie A okončan je utakmicom bez pobjednika, nogometaši Monze i Torina su odigrali 1-1.

Oba pogotka su postignuta u drugom poluvremenu. U 55. minuti je Ivan Ilić doveo u vodstvo goste, momčad koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić. No, Torino nije dugo uživao u vodstvu, već je deset minuta kasnije konačnih 1-1 postavio Andrea Colpani.

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za Torino. Monza je ostala na devetom mjestu ljestvice, dok je Torino napravio jedan korak naprijed i sada je na 11. mjestu.

Ranije su nogometaši Juventusa uspješno obavili domaći posao, svladali su s 2-1 Cagliari. Juventus je suparnika sa Sardinije slomio golovima u drugom poluvremenu. Bremer je točno nakon sat vremena igre postigao prvi gol na utakmici, dok je u 70. minuti Rugani bio strijelac za 2-0.

Kada se očekivalo rutinsko odrađivanje posla do kraja od strane Juventusa, gosti su smanjili nakon prve prave šanse. Dossena je nadskočio domaću obranu i u 75. minuti zabio za 1-2, dok je samo sedam minuta kasnije isti igrač umalo izjednačio na 2-2, ali je pogodio okvir vrata.

Juventus je tako upisao petu ligašku pobjedu u nizu, a ujedno je, barem privremeno, došao na prvo mjesto ljestvice. Ima utakmicu više od Intera te bod više od suparnika iz Milana.

Dramatična je bila prva subotnja utakmica 12. kola u kojoj nije bilo pobjednika, nogometaši Leccea i Milana su odigrali 2-2. Nastavio se time loš niz Milana u prvenstvu premda je vodio 2-0 sve do 66. minute ovog susreta. U posljednje četiri ligaške utakmice Milan ima dva remija i dva poraza. Lecce je u posljednjih sedam utakmica u Serie A bez pobjede, u tom je razdoblju momčad s juga Italije ostvarila tri remija i četiri poraza.

Golovima Girouda u 28. i Reijndersa u 35. minuti Milan je imao sigurno 2-0 vodstvo, ali u nastavku su se gosti potpuno raspali. Prvo je Sansone smanjio na 1-2 u 66. minuti, dok je četiri minute kasnije Banda izjednačio na 2-2.

Lecce je mogao do potpunog preokreta, ali je Sansone u 84. minuti pogodio vratnicu. U nadoknadi je Lecce i postigao pogodak, Piccoli je bio strijelac sa skoro 40 metara uz vrlo slabu intervenciju golmana Milana Maignana, ali je gol poništen zbog prekršaja u napadu.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za Lecce koji je ostao na 14. mjestu. Milan je ostao treći.

U posljednjem subotnjem ogledu 12. kola engleske Premier lige nogometaši Bournemoutha su svladali na domaćem terenu Newcastle 2-0.

Upisao je Bournemouth tek drugu pobjedu u sezoni, a junak pobjede bio je Dominic Solanke koji je postigao oba gola. Pogotke je Solanke dao tijekom drugog dijela, u 60. i 73. minuti, čime je svoju momčad podigao tek za jednu poziciju i Bournemouth je sada na 17. mjestu ljestvice. Newcastle je ostao sedmi.

Ranije su nogometaši Arsenala ostvarili domaću pobjedu u 12. kolu, na svom su Emirates stadionu svladali Burnley 3-1. Arsenal se tako na vrhu ljestvice bodovno izjednačio s Manchester Cityjem, no aktualni engleski prvak iz Manchester ima utakmicu manje. Arsenal je protiv Burnleyja, pretposljednje momčadi na ljestvici, poveo u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Trossard.

Gosti su izjednačili golom Brownhilla u 54. minuti, ali su potom gostujuću mrežu pogađali Saliba u 57. i Zinčenko u 74. minuti za konačno 3-1 slavlje. U završnici susreta Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Portugalca Fabia Vieire.

Neuvjerljive igre Manchester Uniteda se nastavljaju, ali je unatoč tome ovaj put slavio. Na Old Traffordu su „crveni vragovi“ svladali novog prvoligaša Luton 1-0, a jedini je gol dao Šveđanin Lindelof u 59. minuti. Manchester United je trenutačno šesti na ljestvici.

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3-2. Domaćin se vraćao iz rezultatskog minusa dva puta, ali je ostao bez odgovora nakon što je Gueye u 86. zabio za slavlje Evertona. Prije toga su strijelci za domaćina bili Eze i Edouard, a za goste Mikolenko i Doucoure. Everton se popeo na 14. mjesto.

U prvom susretu 12. kola veliku su pobjedu ostvarili nogometaši Wolverhamptona koji su s 2-1 svladali Tottenham. Tottenham je poveo već u trećoj minuti golom Brennana Johnsona te je vodio sve do 91. minute. Novom pobjedom Tottenham je opet mogao preuzeti prvo mjesto na ljestvici, ali ne da nije uspio u tome, već je ostao bez ičega na ovom gostovanju.

U 91. minuti je džoker s klupe, Španjolac Pablo Sarabia, odlično primio ubačaj i još ljepše okončao akciju golom za 1-1, a potom je u 97. Sarabia asistirao, a gol za 2-1 Wolverhamptona postigao Lemina.

Ostatak utakmica ovog kola igra se u nedjelju, a parovi su Aston Villa - Fulham, Brighton - Sheffield United, Liverpool - Brentford, West Ham - Nottingham Forest i Chelsea - Manchester City.

Premier liga, 12. kola:

Bournemouth - Newcastle 2-0 (Solanke 60, 73)

Arsenal - Burnley 3-1 (Trossard 45+1, Saliba 57, Zinčenko 74/Brownhill 54)

Crystal Palace - Everton 2-3 (Eze 5-11m, Edouard 73/Mikolenko 1, Doucoure 49, Gueye 86)

Manchester United - Luton 1-0 (Lindelof 59)

Wolverhampton - Tottenham 2-1 (Pablo Sarabia 90+1, Lemina 90+7/Johnson 3)

U posljednjem subotnjem dvoboju 11. kola njemačke Bundeslige Bochum i Koeln su odigrali 1-1.

Bochum je poveo u 25. minuti golom Lukasa Daschnera, a konačnih 1-1 postavio je Davie Selke u 54. minuti. Koeln je sa šest bodova ostao na začelju ljestvice, a Bochum je s devet bodova na 14. mjestu.

Nogometaši Bayerna pred svojim su navijačima svladali Heidenheim s 4-2 i time su privremeno došli na čelo ljestvice. Bavarci imaju 29 bodova, jedan više od Bayera, ali momčad iz Leverkusena tek treba odigrati svoju utakmicu 11. kola, u kojem će u nedjelju ugostiti Union Berlin.

Bayern je na poluvremenu vodio protiv Heidenheima 2-0, a oba pogotka postigao je Harry Kane (14, 44) uz asistencije Leroya Sanea. Iako se nije činilo da će se to dogoditi, gosti su s dva brza pogotka Tima Kleindiensta (67) i Jan-Niklasa Bestea (70) uspjeli izjednačiti na 2-2. No, Bavarci su odgovorili s dva pogotka do kraja dvoboja za konačnih 4-2, a strijelci su bili Raphael Guerreiro (72) i Maxim Choupo-Moting (85).

Stuttgart je pred svojim navijačima svladao Borussiju Dortmund s 2-1 i tako se izdvojio na trećem mjestu s 24 boda, dok su gosti ostali na 21 bodu. Chris Fuhrich je u 11. minuti propustio realizirati kazneni udarac za vodstvo Stuttgarta, što su gosti iskoristili za vodeći pogodak u 36. minuti, a strijelac je bio Niclas Fullkrug.

Domaći su do poluvremena uspjeli izjednačiti preko Deniza Undava (42), a osmu pobjedu Stuttgartu donio je Serhou Guirassy precizno izvedenim kaznenim udarcem u 83. minuti.

Augsburg i Hoffenheim su podijelili po bod za dvoboj koji je završio 1-1. Gosti su poveli u 23. minuti golom Wouta Weghorsta, a kapetan Augsburga Ermedin Demirović je izjednačio u 53. minuti.

Andrej Kramarić je u gostujućoj momčadi igrao od 70. minute, dok je Dion Drena Beljo ubilježio nastup za Augsburg ušavši u sučevom dodatku na kraju utakmice. 

Darmstadt i Mainz su odigrali utakmicu bez pogodaka, a kod domaćina je Bartol Franjić odigrao cijelu utakmicu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Thomas Coex/Afp
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/real-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea-1338162 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=10200643e2491eb4e63a929509652dea8c101e1c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Real+demolirao+Valenciju%2C+PSG+na+vrhu%2C+Juri%C4%87ev+Torino+uzeo+bod%2C+porazi+Tottenhama+i+Newcastlea&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Freal-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea-1338162 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Freal-demolirao-valenciju-psg-na-vrhu-juricev-torino-uzeo-bod-porazi-tottenhama-i-newcastlea-1338162 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Real demolirao Valenciju, PSG na vrhu, Jurićev Torino uzeo bod, porazi Tottenhama i Newcastlea

Piše Hina
11. studenog 2023. - 23:30

U posljednjem subotnjem dvoboju 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je svladao Valenciju s 5-1 na svom Santiago Bernabeuu.

Dani Carvajal je već u 3. minuti postigao vodeći pogodak za Real. Potom je Valencia imala nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, ali ih gosti nisu iskoristili. Kazna ih je stigla u 42. minuti, kad je Vinicius Junior postigao prvi od svoja dva pogotka.

Valencia se potpuno raspala u dvije minute drugog poluvremena. Prvo je Vinicis Junior u 49. minuti preciznim udarcem s 18 metara pogodio donji desni kut za 3-0, da bi u 50. minuti Rodrygo iskoristio nespretnost i veliku pogrešku gostujućeg vratara Giorgija Mamadaršvilija, koji mu je "asistirao" za pogodak. Rodrygo je po drugi put zatresao mrežu u 84. minuti i time "zacementirao" poziciju igrača utakmice, s obzirom na dvije asistencije za Viniciusove golove.

Valencia je uspjela doći do utješnog pogotka u 88. minuti, a strijelac je bio Hugo Duro.

Luka Modrić je u 60. minuti zamijenio Federica Valverdea.  

Nogometaši Osasune su pred svojim navijačima osvojili bod u srazu s Las Palmasom odigravši 1-1, a pogodak za bod momčadi iz Pamplone postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Las Palmas je u 70. minuti došao u vodstvo pogotkom Alberta Moleira. No, gosti su bili u prednosti samo tri minute.

Tad se Moncayola probio po desnom boku, uputio oštar ubačaj na peterac, gdje je spreman čekao Ante Budimir i glavom poslao loptu u mrežu. To je Budimirov sedmi pogodak u LaLigi ove sezone. Budimir je igrao do 88. minute.

Osasuna je s 14 bodova ostala na 12. poziciji, a Las Palmas je s 18 bodova skočio na deveto mjesto.

Istim rezultatom (1-1) završio je i dvoboj Granade i Getafea. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Borje Mayorala za koji velike zasluge ima i asistent Mason Greenwood. Granada je izjednačila na kraju prvog poluvremena golom Gonzala Villara (45+4).

Getafe je sa 16 bodova na 11. poziciji, a Granada je sa samo sedam bodova ostala predzadnja.

Real Sociedad je u sučevom dodatku došao do pobjede 3-1 na gostovanju kod Almerije u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Gosti su poveli u 62. minuti pogotkom Mikela Oyarzabala. U 76. minuti je izjednačio Sergio Arribas. No, momčad s dna ljestvice LaLige nije uspjela osvojiti barem bod, jer su Baski u sučevom dodatku postigli još dva pogotka. Carlos Fernandez (90+1) je pogodio s ‘bijele točke‘, a konačnih 3-1 postavio je Martin Zubimendi (90+5).

Real Sociedad je s 22 boda došao na šesto mjesto, a Almeria je s tri boda zadnja.

Nogometaši Girone će i nakon 13. kola španjolskog prvenstva ostati vodeća momčad, jer su u prvoj utakmici subotnjeg programa slavili s 2-1 protiv Rayo Vallecana na gostovanju u Madridu. Domaća momčad je povela golom Alvara Garcije u 5. minuti. Ukrajinac Artem Dovbik je izjednačio u 42. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Brazilac Savio u 65. minuti.

S 11 pobjeda Girona je prikupila 34 boda i nalazi se na vrhu ljestvice s dva boda više od Real Madrida.

Le Havre i Monaco zaključili su subotnji program 12. kola francuskog nogometnog prvenstva utakmicom bez pogodaka, ali uz nerealizirani kazneni udarac domaće momčadi na kraju dvoboja.

Izvođač jedanaesterca bio je Samuel Grandsir, ali je njegov udarac pročitao gostujući vratar Philipp Kohn i čak uspio uhvatiti loptu.

Petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu ostvarili su nogometaši Paris Saint-Germaina koji su gostovali u Reimsu i slavili s 3-0. Sva tri pogotka za parišku momčad postigao je Kylian Mbappe (3, 59, 82). Uz Mbappea, odličnu večer imao je i vratar PSG-a Gianluigi Donnarumma, najzaslužniji što je momčad Reimsa ostala bez pogotka u ovom dvoboju.

Zahvaljujući osmoj pobjedi Paris Saint-Germain je izbio na vrh ljestvice s 27 bodova, jednim više od drugoplasirane Nice, koja je u petak remizirala u Montpellieru (0-0). Treći je Monaco s 24 boda. Reims je ostao četvrti s 20 bodova.

Subotnji program talijanske Serie A okončan je utakmicom bez pobjednika, nogometaši Monze i Torina su odigrali 1-1.

Oba pogotka su postignuta u drugom poluvremenu. U 55. minuti je Ivan Ilić doveo u vodstvo goste, momčad koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić. No, Torino nije dugo uživao u vodstvu, već je deset minuta kasnije konačnih 1-1 postavio Andrea Colpani.

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za Torino. Monza je ostala na devetom mjestu ljestvice, dok je Torino napravio jedan korak naprijed i sada je na 11. mjestu.

Ranije su nogometaši Juventusa uspješno obavili domaći posao, svladali su s 2-1 Cagliari. Juventus je suparnika sa Sardinije slomio golovima u drugom poluvremenu. Bremer je točno nakon sat vremena igre postigao prvi gol na utakmici, dok je u 70. minuti Rugani bio strijelac za 2-0.

Kada se očekivalo rutinsko odrađivanje posla do kraja od strane Juventusa, gosti su smanjili nakon prve prave šanse. Dossena je nadskočio domaću obranu i u 75. minuti zabio za 1-2, dok je samo sedam minuta kasnije isti igrač umalo izjednačio na 2-2, ali je pogodio okvir vrata.

Juventus je tako upisao petu ligašku pobjedu u nizu, a ujedno je, barem privremeno, došao na prvo mjesto ljestvice. Ima utakmicu više od Intera te bod više od suparnika iz Milana.

Dramatična je bila prva subotnja utakmica 12. kola u kojoj nije bilo pobjednika, nogometaši Leccea i Milana su odigrali 2-2. Nastavio se time loš niz Milana u prvenstvu premda je vodio 2-0 sve do 66. minute ovog susreta. U posljednje četiri ligaške utakmice Milan ima dva remija i dva poraza. Lecce je u posljednjih sedam utakmica u Serie A bez pobjede, u tom je razdoblju momčad s juga Italije ostvarila tri remija i četiri poraza.

Golovima Girouda u 28. i Reijndersa u 35. minuti Milan je imao sigurno 2-0 vodstvo, ali u nastavku su se gosti potpuno raspali. Prvo je Sansone smanjio na 1-2 u 66. minuti, dok je četiri minute kasnije Banda izjednačio na 2-2.

Lecce je mogao do potpunog preokreta, ali je Sansone u 84. minuti pogodio vratnicu. U nadoknadi je Lecce i postigao pogodak, Piccoli je bio strijelac sa skoro 40 metara uz vrlo slabu intervenciju golmana Milana Maignana, ali je gol poništen zbog prekršaja u napadu.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za Lecce koji je ostao na 14. mjestu. Milan je ostao treći.

U posljednjem subotnjem ogledu 12. kola engleske Premier lige nogometaši Bournemoutha su svladali na domaćem terenu Newcastle 2-0.

Upisao je Bournemouth tek drugu pobjedu u sezoni, a junak pobjede bio je Dominic Solanke koji je postigao oba gola. Pogotke je Solanke dao tijekom drugog dijela, u 60. i 73. minuti, čime je svoju momčad podigao tek za jednu poziciju i Bournemouth je sada na 17. mjestu ljestvice. Newcastle je ostao sedmi.

Ranije su nogometaši Arsenala ostvarili domaću pobjedu u 12. kolu, na svom su Emirates stadionu svladali Burnley 3-1. Arsenal se tako na vrhu ljestvice bodovno izjednačio s Manchester Cityjem, no aktualni engleski prvak iz Manchester ima utakmicu manje. Arsenal je protiv Burnleyja, pretposljednje momčadi na ljestvici, poveo u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Trossard.

Gosti su izjednačili golom Brownhilla u 54. minuti, ali su potom gostujuću mrežu pogađali Saliba u 57. i Zinčenko u 74. minuti za konačno 3-1 slavlje. U završnici susreta Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Portugalca Fabia Vieire.

Neuvjerljive igre Manchester Uniteda se nastavljaju, ali je unatoč tome ovaj put slavio. Na Old Traffordu su „crveni vragovi“ svladali novog prvoligaša Luton 1-0, a jedini je gol dao Šveđanin Lindelof u 59. minuti. Manchester United je trenutačno šesti na ljestvici.

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3-2. Domaćin se vraćao iz rezultatskog minusa dva puta, ali je ostao bez odgovora nakon što je Gueye u 86. zabio za slavlje Evertona. Prije toga su strijelci za domaćina bili Eze i Edouard, a za goste Mikolenko i Doucoure. Everton se popeo na 14. mjesto.

U prvom susretu 12. kola veliku su pobjedu ostvarili nogometaši Wolverhamptona koji su s 2-1 svladali Tottenham. Tottenham je poveo već u trećoj minuti golom Brennana Johnsona te je vodio sve do 91. minute. Novom pobjedom Tottenham je opet mogao preuzeti prvo mjesto na ljestvici, ali ne da nije uspio u tome, već je ostao bez ičega na ovom gostovanju.

U 91. minuti je džoker s klupe, Španjolac Pablo Sarabia, odlično primio ubačaj i još ljepše okončao akciju golom za 1-1, a potom je u 97. Sarabia asistirao, a gol za 2-1 Wolverhamptona postigao Lemina.

Ostatak utakmica ovog kola igra se u nedjelju, a parovi su Aston Villa - Fulham, Brighton - Sheffield United, Liverpool - Brentford, West Ham - Nottingham Forest i Chelsea - Manchester City.

Premier liga, 12. kola:

Bournemouth - Newcastle 2-0 (Solanke 60, 73)

Arsenal - Burnley 3-1 (Trossard 45+1, Saliba 57, Zinčenko 74/Brownhill 54)

Crystal Palace - Everton 2-3 (Eze 5-11m, Edouard 73/Mikolenko 1, Doucoure 49, Gueye 86)

Manchester United - Luton 1-0 (Lindelof 59)

Wolverhampton - Tottenham 2-1 (Pablo Sarabia 90+1, Lemina 90+7/Johnson 3)

U posljednjem subotnjem dvoboju 11. kola njemačke Bundeslige Bochum i Koeln su odigrali 1-1.

Bochum je poveo u 25. minuti golom Lukasa Daschnera, a konačnih 1-1 postavio je Davie Selke u 54. minuti. Koeln je sa šest bodova ostao na začelju ljestvice, a Bochum je s devet bodova na 14. mjestu.

Nogometaši Bayerna pred svojim su navijačima svladali Heidenheim s 4-2 i time su privremeno došli na čelo ljestvice. Bavarci imaju 29 bodova, jedan više od Bayera, ali momčad iz Leverkusena tek treba odigrati svoju utakmicu 11. kola, u kojem će u nedjelju ugostiti Union Berlin.

Bayern je na poluvremenu vodio protiv Heidenheima 2-0, a oba pogotka postigao je Harry Kane (14, 44) uz asistencije Leroya Sanea. Iako se nije činilo da će se to dogoditi, gosti su s dva brza pogotka Tima Kleindiensta (67) i Jan-Niklasa Bestea (70) uspjeli izjednačiti na 2-2. No, Bavarci su odgovorili s dva pogotka do kraja dvoboja za konačnih 4-2, a strijelci su bili Raphael Guerreiro (72) i Maxim Choupo-Moting (85).

Stuttgart je pred svojim navijačima svladao Borussiju Dortmund s 2-1 i tako se izdvojio na trećem mjestu s 24 boda, dok su gosti ostali na 21 bodu. Chris Fuhrich je u 11. minuti propustio realizirati kazneni udarac za vodstvo Stuttgarta, što su gosti iskoristili za vodeći pogodak u 36. minuti, a strijelac je bio Niclas Fullkrug.

Domaći su do poluvremena uspjeli izjednačiti preko Deniza Undava (42), a osmu pobjedu Stuttgartu donio je Serhou Guirassy precizno izvedenim kaznenim udarcem u 83. minuti.

Augsburg i Hoffenheim su podijelili po bod za dvoboj koji je završio 1-1. Gosti su poveli u 23. minuti golom Wouta Weghorsta, a kapetan Augsburga Ermedin Demirović je izjednačio u 53. minuti.

Andrej Kramarić je u gostujućoj momčadi igrao od 70. minute, dok je Dion Drena Beljo ubilježio nastup za Augsburg ušavši u sučevom dodatku na kraju utakmice. 

Darmstadt i Mainz su odigrali utakmicu bez pogodaka, a kod domaćina je Bartol Franjić odigrao cijelu utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 07:08