StoryEditorOCM
Strani nogometNeće ga oko Božića

Otkaz nekadašnjem hajdukovcu kao grom iz vedra neba, oglasio se: ‘Razočaran sam i ljut, igrali smo dobro...‘

Piše SN
30. prosinca 2023. - 23:07

Hrvatski trener Branko Karačić više nije trener premijerligaša BiH Posušja. Potvrđeno je to službeno s Mokrog doca, a odluku o Karačićevoj smjeni donio je klupski Upravni odbor, pišu Sportske novosti.

"Sa sada već bivšim trenerom plavo-bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Karačiću na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere. O daljnjim koracima HŠK Posušje će pravovremeno obavijestiti javnost", navodi se na službenoj klupskoj stranici.

Potvrdio nam je to i iskusni 63-godišnji stručnjak s velikim iskustvom u Premijer ligi BiH u kojoj je u dva navrata vodio Široki Brijeg, te Zrinjski s kojim je 2014. godine došao do naslova prvaka, Vitez i Posušje.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Posušje je prošle sezone u koju je stigao pred sam kraj uspio zadržati u Premijer ligi, a jesenas je stigao do sedmog mjesta s 20 bodova.

- Razočaran sam, a pomalo i ljut zbog odluke jer do sada na moj rad u Posušju nije bilo primjedbi. Nakon izborenog desetog mjesta prošle sezone nagrađen sam novim ugovorom. Igrali smo dobro jesenas, unatoč teškom rasporedu trebali smo osvojiti koji bod više. Istina je, u završnici sezone, ali moram kazati da smo zadnjih 25 dana samo dva treninga imali na našem terenu. Nije to alibi, ali je činjenica. U proljetnoj polusezoni imamo nešto lakši raspored, vjerovao sam da već u prva četiri kola možemo osigurati ostanak, ali što je tu je. Vodstvo kluba odlučilo je kako je odlučilo, na to imaju pravo i moram prihvatiti odluku - kazao nam je Karačić.

Vrijeme između Božića i Nove godine očito mu nije sretno. U tom terminu prije osam godina dobio je otkaz i u Zrinjskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:59