StoryEditorOCM
Strani nogometdvostruki prekid

Nulta tolerancija: Udinese zbog rasizma navijača uveo super drastične mjere

Piše Hina
22. siječnja 2024. - 19:55

 Talijanski nogometni prvoligaš Udinese doživotno će zabraniti ulazak na stadion navijačima koji su na rasnoj osnovi vrijeđali vratara Milana, Francuza Mikea Maignana, na nedavnoj prvenstvenoj utakmici.

Ogled 21. kola talijanske Serie A u Udinama okončan je pobjedom Milana 3-2, ali je i dva puta prekidan zbog vulgarnog ponašanja malog dijela domaćih huligana koji su vrijeđali tamnoputog vratara Milana. Zbog toga su Maignan, a i ostali njegovi suigrači iz Milana, napuštali travnjak.

„Istraga traje, tražimo odgovorne osobe za taj izgred i u pitanju mogu biti dvije, tri ili četiri osobe. Općeg skandiranja nije bilo, a nije ga primijetilo ni tužiteljstvo“, stoji u klupskoj objavi te je uz to navedeno kako će krivci biti kažnjeni doživotnom zabranom ulaska na stadion.

Nastavak je to borbe protiv rasizma na nogometnim terenima diljem svijeta, a Serie A je u posljednjem kolu imala još jedan takav slučaj. U Salernu, gdje je Genoa pobijedila Salernitanu 2-1, domaći navijači su igrače Genoe, prilikom njihove proslave  postignutog pogotka, gađali raznim predmetima pa je tako i prema dijelu tamnoputih gostujućih igrača doletjela čokolada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:50