StoryEditorOCM
Strani nogometčisti crveni

Nikad veće tenzije u Španjolskoj, sudac na poluvremenu priznao da je trebao isključiti zvijezdu Reala

Piše Vito Tomas/SN
30. siječnja 2024. - 09:01

Real Madrid pobijedio je Las Palmas s 2:1 u 22. kolu španjolskog prvenstva. Nakon utakmice po tko zna koji put vukli su se sudački repovi.

Sudački kriterij nikad je užarenija tema u Španjolskoj, a potpaljivanju rasprava u posljednje vrijeme pridonose videosnimke komunikacije između sudaca tijekom utakmica. Sve je počelo objavom novinara Gerarda Romera koji je dobio pristup audio razgovoru između sudaca na utakmici finala Superkupa između Barcelone i Real Madrida - pišu Sportske novosti.

Nastavilo se ubrzo kada je nepoznata osoba došla do audiosnimke sudaca na kontroverznoj utakmici Reala s Almerijom te ju raspršila po društvenim mrežama. Najnovijem audiozapisu, s utakmice Kraljeva na Kanarima, dobio je pristup DAZN España te ga objavio na svojim profilima.

Susret je obilježila dvojbena situacija iz 5. minute kad je Rodrygo odgurnuo i ošamario domaćeg vratara Alvara Vallesa. Spornu situaciju provjeravao je VAR, no Brazilcu je na kraju dodijeljen samo žuti karton.

U audiosnimci se, naime, čuje kako sudac Cesar Soto Grado na poluvremenu objašnjava Nachu Fernándezu da je Rodrygo trebao dobiti čisti crveni karton. Nacho mu na to, s ironičnim osmijehom na licu, odgovara da je onda i vratar trebao biti isključen te ga u nevjerici još nekoliko puta pita kako je to crveni karton.

Apsolutno je nejasno zašto sudac nije dodijelio taj crveni karton, koji je Rodrygo po svemu sudeći trebao dobiti, a i za koji se sam sudac zalagao u razgovoru na poluvremenu.

U svakom slučaju, ovo je samo jedna u nizu kontroverznih situacija u sudačkim krugovima u Španjolskoj. Tenzije su nikad jače, a kako stvari trenutno stoje, ne nazire se kraj burnim raspravama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:57