StoryEditorOCM
Strani nogometnije dio momčadi

Nikad teži dani za Portugalca, prvo ga je trener kritizirao, a onda je dobio ‘nož u leđa‘ od suigrača

Piše R. R.
27. srpnja 2023. - 08:30

Joao Felix našao se na velikom udaru kritika navijača Atletico Madrida nakon što je priznao da želi zaigrati u dresu Barcelone. Portugalac prolazi vjerojatno najteže dane svoje karijere i nema baš najbolju podršku u Madridu, no udarac kakav su mu zadali u svlačionici nije očekivao.

Portugalac se u Atletico vratio prošlog mjeseca nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju gdje je proveo drugi dio sezone. Joao Felix se nadao da će Londončani otkupiti njegov ugovor i da se više neće morati vraćati u Madrid, no to se nije dogodilo. Na treninzima izgleda potpuno nezainteresirano, a ni komunikacija s trenerom i suigračima nije baš najbolja.

Naravno, sve to dodatno je pogoršao izjavom da mu je želja da zaigra u dresu Barcelone i nada se da se to može dogoditi već ovog ljeta, no kako stvari stoje od odlaska u katalonski klub neće biti ništa. Felix je sebi samo otežao situaciju u Atleticu koja je ionako bila jako loša, a to je pokazala i izjava Diega Simeonea koji je jasno poručio da nitko nije i neće biti iznad kluba.

- Najvažnija stvar je da nitko od nas koji smo u klubu nije važniji od Atletico Madrida. Atletico je mnogo, mnogo važniji od svih nas - rekao je Simeone kada su ga pitali za Felixov status u ekipi.

No, pored Simeonea ni ostali igrači Atletica nisu baš naklonjeni Felixu iako im je on već četiri godine suigrač. Na treningu skoro da nema komunikacije s njim, te mu jasno daju do znanja da nije dio njihove momčadi i to sve zbog izjave o Barceloni. Nakon Simeonea i svlačionica je rekla svoje, a poruku je prenio je kapetan Koke.

- Joao je važan igrač i svjetski itekako poznat i na dobrom glasu. Ne znamo hoće li ostati s nama, ali sve dok je tu mora pokazati poštovanje prema klubu i svojim suigračima i da pruži svaki put maksimum kada na terenu bude u dresu Atletica – kazao je Koke.

Ranije se špekuliralo da je interes za Felixa pokazao i PSG, no nakon njegove izjave da u obzir dolazi samo odlazak u Barceloni ostali klubovi su odustali od borbe. Međutim, ni u Barceloni ga ne žele jer je konkurencija u napadu ionako vrlo jaka, a Xavi smatra da bi dolazak Felixa samo napravio dodatni problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:45