Strani nogomet'neshvaćeni'

Nakon što su jutros objavio skandaloznu naslovnicu, iz Corriere dello Sporta pokušali su objasniti svoj potez, pročitajte što su rekli

Piše A.J.

Talijanski sportski dnevni list Corriere dello Sport jutros je šokirao svijet kada su najavili sutrašnji derbi Intera i Rome stavivši na naslovnicu fotografije Lukakua i Smallinga s velikim naslovom "Black Friday".

'Baš kada pomislite da talijanski nogomet ne može pasti niže...': Corriere dello Sport skandaloznom naslovnicom šokirao svijet

To je izazvalo lavinu reakcija, ne samo talijanske, već i svjetske javnosti, pogotovo u jeku rasističkih incidenata koji posljednje vrijeme potresaju talijanski nogomet.

A sada se o svemu oglasio i sam Corriere dello Sport koji je na svom službenom Twitter profilu objavio poruku s naslovom "L'elogio della differenza", što bi se moglo prevesti kao "hvalospjev različitosti". U njoj su pokušali objasniti da su željeli slaviti različitost, a ne diskriminirati te su se obrušili na pojedince koji su kritizirali njihov potez rekavši da su oni ti koji su problem društva jer nisu shvatili namjeru s kojom je naslovnica objavljena.

Objašnjenje talijanskog sportskog dnevnika ne djeluje baš uvjerljivo te je teško vidjeti kako bi se stav javnosti promijenio.

#CORRIERE DELLO SPORT