StoryEditorOCM
Strani nogometkonačno slobodan

Legenda Manchester Uniteda priznala nevjernost u svojim vezama, ali je potpuno oslobođena svih optužbi

Piše Goran Čičin-Mašansker/sn
18. srpnja 2023. - 17:58

Ryan Giggs je oslobođen svih optužbi za napad na svoju bivšu djevojku i njenu sestru nakon što ih je na saslušanju na Kraljevskom sudu u Manchesteru povuklo tužiteljstvo.

Bivši legendarni igrač Manchester Uniteda (48) od početka je poricao napad i prisilno ponašanje prema 10 godina mlađoj Kate Greville, kao i napad na njenu sestru Emmu, a sutkinja Hilary Manley odlučila je da Giggs nije kriv ni po jednoj od tri točke optužnice, pišu Sportske novosti.

Suđenje je prošlog ljeta potrajalo četiri tjedna, ali porotnici ni nakon više od 20 sati vijećanja nisu uspjeli donijeti presude. Novo suđenje bilo je zakazano za kraj srpnja, no velška je nogometna legenda sada potpuno slobodan čovjek.

Kako prenosi BBC, tužitelj Peter Wright je sudu kazao da Kate Greville nije pokazala spremnost da svjedoči u ponovljenom suđenju jer je davanje dokaza u prvom ostavilo traga na njoj i njezinoj sestri.

‘‘U ovom slučaju, gospođa Greville i njezina sestra Emma svjedočile su nekoliko dana u slučaju kada je postojao značajan interes medija i javnosti, a to je posebno uzelo svoj danak na njih, posebno na Kate Greville‘‘, rekao je Wright.

Dodao je kako nema realnih izgleda za osudu po točki jedan, za prisilno i kontrolirajuće ponašanje, te da više nije u javnom interesu nastaviti s progonom drugih optužbi za napad na gospođu Greville i njenu sestru.

Prema navodima tužiteljstva, Ryan Giggs je nasilno nasrnuo na svoju tadašnju partnericu Kate Greville i njezinu sestru Emmu, pri čemu je prvoj ozlijedio lakat i usne. Nakon optužnice je morao otići s pozicije izbornika Walesa.

- Gospodin Giggs osjeća veliko olakšanje što je slučaj konačno došao kraju nakon gotovo tri godine borbe da opere svoje ime. Sada namjerava ponovno izgraditi svoj život i karijeru kao nevin čovjek – poručio je njegov odvjetnik Chris Daw.

Inače, Giggs je tijekom suđenja priznao da je bio nevjeran u svojim vezama, ali je demantirao da je ikad tjelesno napao žensku osobu. U igračkoj karijeri Giggs je postigao 168 pogodaka u 963 nastupa za Crvene vragove, a upisao je i 64 nastupa za reprezentaciju Walesa. S izborničke pozicije odstupio je nakon uhićenja u studenome 2020. godine, dok se u potpunosti povukao u lipnju 2022. godine, u očekivanju suđenja.

Na klupi reprezentacije naslijedio ga je Robert Page koji je Velšane odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru, prvo na kojem su nastupili nakon 58 godina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:11