StoryEditorOCM
Strani nogometbolan poraz

Guardiola: Ne osuđujem Ancelottija zbog onoga što je napravio. U nekom drugom sportu bismo pobijedili

Piše SPORT SD
18. travnja 2024. - 12:55

Nakon što su u utorak polufinale izborili Paris Saint-Germain i Borussia Dortmund, u srijedu su taj uspjeh ponovili nogometaši Real Madrida i Bayern Münchena.

Posebno zanimljiva utakmica bila je na Etihadu gdje je sve otišlo do lutrije jedanaesteraca, a s(p)retniji je bio Kraljevski klub koji je ovim potezom izbacio aktualnog prvaka Europe. To znači da Pep Guardiola sada više nije u utrci za trostruku krunu, a iako tvrdi da je njegova momčad dala sve, ali nije bilo dovoljno, pišu Sportske novosti.

- Naravno da sam htio pobijediti. Čestitke Realu, igrali su jako dobru obranu. Ne žalim ni za čim, dali smo sve od sebe u svakom segmentu - rekao je na press konferenciji, a zatim istaknuo da je na kraju dana najbitnija konverzija.

- Oni su se branili, mi smo imali puno šansi, ali na kraju dana najbitnija je stvar postizanje golova. Oni će ići u polufinale, mi ne. Ancelottijeva odluka je da se brane, ne osuđujem ga. U nekom drugom sportu mi bismo pobijedili, ali to je čar nogometa. Treba odati priznanje Realu, igrali smo protiv puno momčadi koje su bile zatvorene i uvijek smo našli "rupu", ali ovaj put to nije bio slučaj.

Zaključio je da je ovo bio "pakleni način" za ispasti iz natjecanja:

- Sreća ne postoji i slažem se. Nismo uspjeli postići gol za prolazak, napravili smo sve što smo mogli... Užasan način za ispasti. Ne možeš uvijek pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:00