StoryEditorOCM
Strani nogometu odličnoj formi

Francuz koji je izjavio da želi igrati za Vatrene izabran u najbolju momčad, uz bok Mbappéu

Piše Sport SD
30. listopada 2023. - 15:02

L‘Équipe je izabrao najbolju momčad 10. kola francuskog nogometnog prvenstva. Zanimljivo je kako se na njemu nalazi Lensov polivalentni veznjak Adrien Thomasson koji sjajnim igrama iz utakmice u utakmicu plijeni pozornost sa svih strana.

Ovaj 29-godišnji veznjak pojačao je redove Lensa zimus kada je stigao iz Strasbourga, a taj se transfer pokazao kao pun pogodak. Za Hrvatsku je Thomasson posebno zanimljiv jer mu je majka Hrvatica, te posjeduje hrvatsku putovnicu. U intervjuu za francuski RTL otkrio je da bi rado volio igrati za Hrvatsku. Naravno, u situaciji da ga u svoje redove ne pozove reprezentacija iz njegove domovine, pišu Sportske novosti.

- Kada bih morao birati između Francuske i Hrvatske, jasno da bih izabrao Francusku, ali pristao bih zaigrati i za Hrvatsku, budem li u njihovim planovima - rekao je Thomasson još u ožujku 2022.

Zanimljivo je kako aktualna Thomassonova vrijednost prema Transfermarktu iznosi "svega" šest milijuna eura.

Lens je za vikend pobijedio Nantes s uvjerljivih 4:0, a iako Thomasson nije zabio niti asistirao, bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača svoje momčadi uz braniča Facunda Medinu, te napadača Floriana Sotocu koji su zabili jedan, odnosno dva gola. Thomasson je ocijenjen sa sedmicom, dok su Medina i Sotoca valorizirani s osmicama. Identičnu sedmicu kao Thomasson zaradio je i Mbappé u PSG-u, inače dvostruki strijelac za PSG u 3:2 gostujućem slavlju kod Bresta.

U momčadi kola najzastupljeniji su upravo igrači Lensa s trojicom igrača, dok su PSG, Lille i Montpellier skupili po jednoga predstavnika.

Momčad 10. kola francuskog prvenstva u izboru L‘Équipea:

Chevalier (Lille); Ismaily (Lille), Medina (Lens), Kouyate (Montpellier), Rosario (Nice); Thomasson (Lens), Laes-Melou (Brest), Zaire-Emery (PSG), Sotoca (Lens); Adams (Montpellier), Mbappé (PSG)

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:19