StoryEditorOCM
Strani nogometodlični golovi

Fantastično! Vatreni zabijaju kao na traci, Kovačić začepio usta svim kritičarima, a što je tek napravio Gvardiol

Piše SPORT SD
13. travnja 2024. - 18:07

Manchester City grabi prema novoj pobjedi u Premier ligi. U utakmici 33. kola protiv Luton Towna Građani su poveli u drugoj minuti autogolom kojeg je "skrivio" Daiki Hashioka, dok je u drugom poluvremenu utakmice pogodak za 2:0 postigao Mateo Kovačić.

Hrvatski reprezentativac postigao je sjajan pogodak u 64. minuti. Građani su kratko izveli korner, Julian Alvarez poslao je loptu vrlo blizu samog ruba šesnaesterca, a tamo se pronašao dotrčali Kovačić i neobranjivo zabio za udvostručenje vodstva Cityja. Nikakve šanse u ovoj situaciji nije imao vratar Lutona Thomas Kaminski.

Pogodak Kovačića pogledajte OVDJE.

Bio je to prvi Kovačićev pogodak za City u Premier ligi. Ranije je zabijao za Građane u FA Kupu, a tamo je "žrtva" također bio Luton, te na Svjetskom klupskom prvenstvu kada je zabio pogodak Urawa Red Diamondsima.

U 76. minuti pogodak za 3:0 postigao je Erling Haaland iz jedanesterca, da bi pet minuta kasnije Ross Barkley smanjio vodstvo domaćina na 3:1 nakon pogreške Nunesa. Za 4:1 u 87. minuti strijelac je bio Jeremy Doku na asistenciju Joška Gvardiola.

Nedugo nakon asistencije, Gvardiol se upisao i u strijelce. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Vatreni je postigao još jedan fantastičan pogodak. Ponovno je Gvardiol pogodio desnom nogom, uhvatio je vratara Kaminskog na krivoj nozi i neobranjivo zabio "pod prečku" za konačnih 5:1.

Pogodak Gvardiola pogledajte OVDJE.

Manchester City je ovom pobjedom barem privremeno preskočio Arsenal i Liverpool te izbio na vrh Premier lige. Liverpool u nedjelju očekuje susret s Crystal Palaceom, dok je Arsenal snage odmjeriti s Aston Villom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:35