StoryEditorOCM
Strani nogomettraume iz prošlosti

Engleska zvijezda slomila se pred kamerama, kao dijete zlostavljao ga je prijatelj njegove majke alkoholičarke

Piše Sport SD
13. srpnja 2023. - 11:19

Bivši igrač Tottenhama i engleske reprezentacije Dele Alli slomio se pred kamerama u ‘The Overlapu‘, podcastu koji vodi Gary Neville.

Pod Mauriciom Pochettinom u Tottenhamu Alli je slovio kao biser engleskog nogometa, a sezone 2015/16 ponio je nagradu za najboljeg mladog igrača godine. Sedam sezona kasnije igrač je Bešiktaša na posudbi iz Evertona i pokušava oživjeti svoju karijeru. U podcastu je Alli odgovorio što se zapravo s njime dogodilo - pišu Sportske novosti.

- Sada je vrijeme da ljudima kažem što se zapravo dogodilo. Teško mi je zapravo o tome govoriti jer sam to skrivao dugo vremena. Strah me o tome govoriti. Kada sam se vratio iz Turske i saznao da moram na operaciju bio sam mentalno u lošem stanju i odlučio sam se potražiti pomoć, prijaviti se na rehabilitaciju za mentalno zdravlje u ustanovu u kojoj se bave ovisnošću i traumom. Osjećao sam da mi je vrijeme. Netko ti ne može reći da moraš tamo ići, moraš to sam odlučiti, rekao je danas 27-godišnji Alli, koji je šest tjedana ovog ljeta proveo na rehabilitaciji u Americi.

U intervjuu je otkrio kako je razmišljao o umirovljenju u dobi od samo 24 godine.

- Sjećam se da sam se jedno jutro probudio i da sam morao ići na trening. Gledao sam se u ogledalo i pitao hoću li se umiroviti sada, u dobi od 24 godine. To je za mene bilo srcedrapajuće. Oduvijek sam se borio sam protiv sebe u svemu. Ako bih pobjeđivao, onda bih bio sretan. Ali duboko u sebi gubio sam bitku.‘

Neville, bivši legendarni igrač Manchester Uniteda, ovaj intervju je u najavi okarakterizirao kao ‘najemotivniji, težak, a opet inspirirajući razgovor koji je ikad vodio u životu‘.

U njemu je, između ostaloga, Alli otkrio dosad nepoznate detalje iz života i karijere, poput trauma iz djetinjstva.

Povjerio se kako ga je kao dijete zlostavljao prijatelj njegove majke alkoholičarke, kako je droge kušao već kao osmogodišnjak i kako je s vremenom postao ovisnik o tabletama za spavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:06