StoryEditorOCM
Strani nogometnovi izazov

Datković raskinuo s Albaceteom, karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Singapuru

31. siječnja 2024. - 07:08

Hrvatski nogometni branič Toni Datković (30) sporazumno je raskinuo ugovor sa španjolskim drugoligašem Albaceteom s kojim je imao ugovor do ljeta 2025., izvijestio je u utorak klub iz središnje Španjolske.

"Branič, koji je upisao devet (ligaških) nastupa u prvom dijelu sezone, sada počinje novu pustolovinu daleko od Albacetea", priopćio je klub ne navodeći gdje će Datković nastaviti karijeru.

"Toniju smo zahvalni na predanosti i profesionalizmu tijekom razdoblja u kojem je nosio naš dres, te mu želimo svu sreću u njegovom idućem profesionalnom izazovu", dodao je u priopćenju.

Datković, koji je upisao ukupno 100 nastupa u drugoj španjolskoj ligi igrajući za Albacete, Cartagenu i Huescu, nije trenutno odgovorio na upit Hine.

Španjolske novine AS navode kako bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Singapuru, a novine Marca preciziraju da je on raskinuo ugovor kako bi igrao u Singapuru, ali ne navode ime kluba. Prijelazni rok se zatvara u četvrtak.

Datković, koji je 2020. osvojio drugu španjolsku ligu s Huescom, propustio je neke utakmice u prvom dijelu sezone zbog lakših fizičkih tegoba.

Stoper rođen na Pagu je tijekom karijere bio i u hrvatskim klubovima Pomorcu, Rijeci i Lokomotivi, slovenskim Zavrču i Kopru, američkom Salt Lake Citiju te grčkom Arisu. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je jedan nastup 2017. godine.

Albacete zauzima 16. mjesto među 22 kluba druge španjolske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:09