StoryEditorOCM
Strani nogometnovi izazov

Čolak otišao iz Rangersa, u Italiji ga čekaju bivši hajdukovac i legendarni vratar

Piše Hina
15. srpnja 2023. - 17:04

Antonio Mirko Čolak, povremeni hrvatski nogometni reprezentativac, napustio je škotski Rangers te će karijeru nastaviti u talijanskom drugoligašu Parmi.

Potvrdio je to službeno klub iz Glasgowa, a 29-godišnji Čolak je s Parmom potpisao trogodišnji ugovor. Transfer je vrijedan oko tri milijuna eura.

U Njemačkoj je rođen 29-godišnji napadač Čolak te je igrao za nekoliko tamošnjih klubova, Karslruhe, Nuernberg, Hoffenheim, Kaiserslautern, Darmstadt i Ingolstadt, dok nije došao u Rijeku 2018. godine. Kao igrač kluba s Rujevice bio je i prvi strijelac HNL-a jedne sezone, dok je nakon toga igrao za PAOK, Malmo i Rangers, čiji je dres nosio od 2022. godine.

Premda je zbog ozljede propustio jedan dio prošle sezone s 13 pogodaka je bio sedmi na ljestvici strijelaca škotskog Premiershipa.

Za hrvatsku reprezentaciju upisao je tri nastupa, a uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin bio Katar, bio je na popisu pretpoziva izbornika Zlatka Dalića.

Parma je prošle sezone igrala u dodatnim kvalifikacijama, ali nije uspjela osigurati povratak u Serie A. U Parmi brani legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon te igra hrvatski nogometaš Stanko Jurić, nekadašnji igrač Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:11